Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

22

Skrevet af slettet bruger 6196 1580 dage siden - Direkte link

Prøv at sælg den artikel til amerikanerne. Du vil formentlig hyle af grin. Ligesom jeg i øvrigt gør!


Skrevet af slettet bruger 1099 1580 dage siden - Direkte link

Der er nogle pointer, fedme er efter alt at dømme en temmelig kompleks størrelse (!) - men konklusionerne virker til at være skudt laaaangt over målet - altså slet og ret gøre det til noget politisk bestemt, som den afgørende faktor. Det er rigtig nok svært at bedømme om det er seriøst ment. 

 

Man kan nævne utallige lande med masser af social usikkerhed, psykosocial utryghed og food insecurity (det er moderne at bruge et engelsk begreb, det lyder altid så klogt, nutidens latin) hvor folk ikke er specielt fede. Ghana, Ethiopien, Bangladesh osv - "Jo mere tryghed samfundet skaber for den enkelte, jo mindre fedme", I see?? - så dem kan vi (også) fjerne fra "ligningen".

 

Verdens fedeste befolkning er i følge WHO i øvrigt Samoa, herefter kommer Kiribati, USA, Tyskland, Egypten, Bosnien, New Zealand, Israel, Kroatien og England.  Link. Er der nogen særlig "neoliberal" politik der forbinder disse lande? Næh, Hvad mon der i grunden menes med "neoliberal" i denne kontekst? Tyskland, Samoa og Egypten burde således være mere "neoliberal" end Storbritannien...? 

 

Der nævnes Ronald Reagan og Thatcher, og fedme, men mon ikke det snarere hænger sådan sammen, at i England og USA begyndte man stort set samtidig - af fælleskulturelle årsager - i større stil at spise de samme ekstremt usunde fødevarer, fastfood, masser af sodavand osv. Og det ER jo primært "de socialt udsatte" der lever af den slags. 

 

Og hvorfor glemmer den her type politiske "forskere" altid at man jo også de sidste 30-40 år i ekstrem grad er gået fra manuelle fag til mere stillesiddende fag. En hel del fysisk betonede fag er nærmest forsvundet på få årtier, og nu sidder mange flere passivt på et kontor. Men det er irrelevant, åbenbart, ligesom fødevarernes ringere beskaffenhed - eller at folk er blevet rigere, og derfor i højere grad kan æde sig ihjel. Og så er der jo arvelighed, bakterier i tarme og mave, stofskifte osv. Men alt dette overrules åbenbart af politik.

 

Nå, men det er da rart at se at professoren og Det Nationale Danske Fedmeforskningscenter (?)  ikke spilder deres og vores tid...


Skrevet af Hamlet4 1580 dage siden - Direkte link

Manden prøver at bøje den videnskablige data, så den passer ned i hans forudbestemt politisk støbeform.

 

Ligesom man forsøger at ligestille CO2-forurening med frimarkedskræfter.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af -SPQR- 1580 dage siden - Direkte link

Den er perfekt. Tåbelig regressionsanalyse, ordet neoliberal og denne her sætning: "Det åbner for en lang række perspektiver, og derfor vil jeg de næste fem år samle trådene inden for fedmeforskning på en måde, som jeg ikke har set andre gøre det".

 

Det er ufatteligt at der ikke er tale om en parodi.


Skrevet af michaltheil 1580 dage siden - Direkte link

Så er valget jo ligetil. Fedme eller socialisme. Gyseligt at der opkræves skattekroner til så idiotisk "forskning"


Skrevet af michael 1580 dage siden - Direkte link

"bla bla bla bla bla neoliberal"

 

ok, jeg bliver nok ikke klogere af at læse denne artikel


Skrevet af Bob Glitter 1580 dage siden - Direkte link

Set i lyset af denne nye information, foreslår jeg at vi fjerner al social hjælp. De fattige vil blive tykke, uanset om de spiser eller ej.


Skrevet af Sailor 1580 dage siden - Direkte link

Der findes IKKE usund mad. Derimod er en forkert kostsammensætning ganske almindelig i husholdninger, hvor kvinden har travlt med at realisere sig selv.

 

En bigmac er både sund og nærende, men kun som en mindre del af en god og varieret kost.

 

En fedmeforsker og hans konklusioner, tjah, man kunne også undersøge fedme og indvandring, eller fedme og internet, eller hvad med fedme og multikultur. Der er mange mulige emner for at holde forskere beskæftiget i lang tid, det er kun et spørgsmål om penge, skatteydernes naturligvis.


Skrevet af MajC 1580 dage siden - Direkte link

Fedme er uden skygge af tvivl en yderst kompleks størrelse. Og oven i alt det der allerede er nævnt af mulige årsager og sammenhænge, så hjælper det garanteret heller ikke på overvægtiges selvværd at se sig svinet til i medierne som dovne og grådige.....Stigmatisering fører aldrig noget godt med sig...

 


Skrevet af Bob Glitter 1580 dage siden - Direkte link

Lad mig gætte: Du er tyk?


Skrevet af _slettet_bruger_4129 1580 dage siden - Direkte link

;-)


Skrevet af slettet bruger 6264 1580 dage siden - Direkte link

Er du? Mellem ørerne?


Skrevet af Bob Glitter 1580 dage siden - Direkte link

Jeg har da garanteret ret. Hvis der er en ting, fede mennesker jagter mere end slik og kage, så er det undskyldninger for, at slik og kage og da slet ikke dem selv gjorde dem fede.


Skrevet af Mads M 1580 dage siden - Direkte link

Det er kirtelproblemer.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

En delforklaring på fedme-epidemien i USA er, at den er en unintended consequence af de statslige rygestop-kampagner. Der en en stærk statistisk sammenhæng mellem rygestop & fedme:

Hubbard m.fl: The largely successful campaign to reduce smoking in the United States may have played a significant role in the emergence of the obesity epidemic. 

American Health Fail: What’s Making Us Fat? A Decline in Smoking


There is no free lunch. Heller ikke når staten blander sig i folkets livsstil :)


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Ævl igen fra KK.

 

Du prøver at manipulere igen på det groveste.

 

KK, hvis rygning slanker, så undre det mig at der er så mange overvægtige rygere.

Kan du forklare det ?

 

Desuden, så er USA en af de lande som spiser mest fast food.

Måske det også er en af årsagerne til at de er så overvægtige.

 

Men igen er der kun en ting som er roden til alt ondt for KK.

Nemlig rygeforbudet.

 

Men prøv nu at se længere end din egen nikotinafhængighed.


Skrevet af Kim Ursin 1580 dage siden - Direkte link

Desuden skal man tage mere end 35 kg på før de to ting balancer i sundhedsmæssig forstand.

 

Klaus, du skal ryge alt det du vil, ligesom jeg skal spise alt det slik jeg har lyst til. Men drop den ide om det er næsten er sundt og i hvert fald ikke usundt.


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link
Det handler primært om at der er så forbandet mange steder hvor du praktisk taget kan fodre hele familien for mindre end det koster at lave sund mad selv. Så hvis det er knapt med penge eller tid, så er det det der bliver valgt. Hvordan du får vendt det her til også at handle om rygeforbud er mig en gåde. Men du har måske også en forklaring på hvorfor så mange børn så er overvægtige? Er det også fordi de er blevet "tvunget" til at stoppe med at ryge?

Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Du skal huske på at det er statens skyld at rygerne bliver overvægtige.

 

Rygerne mener jo at de er voksne og ansvarlige.

Men gang på gang viser de, at de er hurtige til at ligge ansvaret fra sig.

 

Måske også derfor at staten ikke længere gider høre på deres dårlige undskyldninger, for at dyrke deres nikotinafhængighed.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Hvordan du får vendt det her til også at handle om rygeforbud er mig en gåde.

Jeg skriver intet om rygeforbud i min post, hvor ser du dette? Tror du ikke det er dig, der har fået rygeforbud på hjernen?

Jeg skriver om det 100% anerkendte fænomen, at rygestop øger vægten signifikant i eks-rygere. Det er der ingen, der benægter - ikke engang sundhedsvæsenet. Men som du ved, siger de, at det er vigtigere at stoppe rygning end at blive fed - af hensyn til deres sponsorer i Nicorette & co.

Det er kendt, at eks-rygere begynder at spise mere, fordi rygning og nikotin undertrykker følelsen af sult. Dette kan måske forklare, hvorfor deres børn også bliver tykkere.

De studier, der er lavet har ikke fundet nogen sammenhæng mellem fedme og mange restauranter & food-outlets i folks neighbourhood. De finder, at rygestop er den vigtigste faktor i den amerikanske fedme-epidemi. Se et af studierne her

The great american smoke-out har en stor aktie i fedme-epidemien. Den er som nævnt en unintended consequence ved rygestop kampagnerne.


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

"En delforklaring på fedme-epidemien i USA er, at den er en unintended consequence af de statslige rygestop-kampagner. Der en en stærk statistisk sammenhæng mellem rygestop & fedme:"

 

Kald det havd du vil, men du hentyder til rygeloven. Som altid


Men hvorfor er det lige at folk som stopper med at ryge - stiger i vægt ?

 

Fordi at disse ryger stadigt ønsker en "hundekiks" til hjernen og begynder at "forsøde" deres liv med kage og slik.

 

Er det statens skyld at folk ønsker at "forsøde" sit dårlige liv med ting som ødelægger deres krop ?

 

Og lad os lige tage den igen for KK.

 

Lad os kikke lidt på forgangslandet Grækenland.

Her ryger de jo som de vil. Og der er INGEN overvægtige mennesker overhovedet, alle er slanke - ikke KK ?

De bliver også meget ældre i Grækenland. Der er mange der får pension og bliver over 100 år, skrev du gladeligt og mente at det var fordi at de røg. Nej, det var fordi at de ikke indleverede dødsatesten og blev ved med at høste pension for et dødt medlem af familien.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Klaus Ks evner i statistik:

 

Har rygeloven kickstartet en ny storryger generation - Nu med opdaterede tal fra England der viser rekord få 15 årige der ryger.

 

http://www.ash.org.uk/files/documents/ASH_108.pdf


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Vores lille, søde spammer Afskaf går igen off-topic. Hvorfor mon? Og så i en fuldstændig ligegyldig post fra det statslige engelske anti-rygekontor.

Troværdigheden i børns svar på spørgeundersøgelser om rygning er på niveau med troværdigheden i voksnes svar på spørgsmålet, om de er deres partner utro = de har ingen troværdighed overhovedet.

I betragtning af, at det ikke kan være særlig længe siden Afskaf var barn, er det bemærkelsesværdigt, at han ikke kan huske sin barndom.


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Er du ikke selv lidt meget off-topic KK ?

 

Eller kan rygerne endnu engang smide alt ind i en debat, og mene at det er noget vi skal tage alvorligt ?

 

Prøv at se hvorfor det er at rygerne bliver overvægtige når de stopper med at ryge.

 

Siger ordet kage og slik dig noget ?

Ellers læs lidt længere oppe, der har jeg forklaret det.

 

Men det vil altså sige, at man ikke kan stole på børns udsagn. Fint.

 

Så vil det også sige, at der var færre rygere, da det var "in" at ryge, for der ville de være "seje".

 

Så alle dine såkaldte rapporter og alt din ynkelige sejersrus, da du stolt skrev at der var kommet flere unge der røg, var bare en løgn, de de unge ville være seje.

 

Eller passer disse undersøgelse - når det er dig der bruger dem ?

 

KK, du score det ene selvmål efter det andet.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Så Klaus K anerkender ikke, at der bliver færre helt unge der ryger i England ? Det har ellers været trenden siden 2007 hvor man indførte reglerne om røgfrihed og siden hævet aldersgrænsen for køb af cigaretter. Senest i oktober 2011 er det slut med cigatretautomater, så mon ikke trenden er er forsat ind i 2012 - det vil man se næste år. Spændende er det.

 

Hvorfor afviser Klaus K tallene fra NHS? Er det fordi de igen modbeviser Klaus Ks lommeteoerier der bygger på overskrifter, manglende statistisk forståelse og ringe research. Som et andet eksempel har man set hvordan Klaus K ikke vidste, at netop også i UK var antallet af spiritusrelaterede trafikdrab faldet massivt efter indførslen af røgfrihed - en sammenhæng der skal ses i forhold til at Klaus K påstod, at røgfrihed medfører flere alkoholrelaterede trafrikdrab.

 

Hvilket tal og kilder bruger Klaus K selv ?

 

I hans egen postering henviste han selv til en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, bl.a. samt en avisartikel i en avis.

 

Typisk cherrypicking, der ikke viser en flerårlig udvikling i flere lande. Typisk Klaus K manipulation.

 

Er Klaus Ks beviste manipulationer off-topic når man skal vurdere relevansen af hans indlæg ? 

 

Senest påstår han, at faldet i andelen af rygere i den vestlige verden hænger sammen med stigningen i andelen af overvægtige. Hvordan hænger det sammen med, at der også bliver flere overvægtige i de lande der tidligere blev betegnet som udviklingslande og hvor forbruget af tobak også er steget.

 

Hvordan hænger det sammen med at børn af mødre der har røget i graviditeten har større risiko for overvægt som unge?

 

Hvillken troværdighed har Klaus K ud over han er garant for sine sædvanlige polemiske og ubehjælpsomme misbrug af kilder. Ingen troværdighed.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Hvorfor mon Afskaftopskattennu igen ikke kan holde sig til emnet i stedet for at smide statens forbudspropaganda ind på 180grader ... ? 

Emnet er fedme - og årsagerne til fedme. Det er derfor 100% irrelevant & off-topic at bringe indlæg om børn, der ryger tobak, som Afskaf gør.

Det er derimod 100% relevant, at se på den vigtigste underliggende enkeltårsag til fedme-epidemien: Det store statsautoriserede rygestop.

Mekanismerne er vist forlængst: Rygestop øger vægten med over 10 kilo i 33% af dem, der foretager rygestop. Og 20% af kvinderne tager mere end 20% af deres totale kropsvægt på i vægt efter rygestop.

Det skyldes, at rygning & nikotin undertrykker sult og øger fordøjelsen.

Studier af fedme-epidemien begynder at dukke op i USA. De viser en klar, statistisk omvendt sammenhæng mellem cigaretforbruget og fedme-udbredelsen i USA. Det er ikke til at komme udenom:

Det offentlige Public Health establishment har kvajet sig igen. Når man blander sig i borgernes liv i forebyggelsens navn og tvinger dem til at ændre adfærd, så har det altid uforudsete, negative konsekvenser.

Og nu står USA med et langt større sundhedsproblem end man havde med rygerne: The Obesity Epidemic. Tak, Public Health ...


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Igen KK, så er det rygernes eget problem, ikke alle andres.

Der er stadigt ingen der forbyder rygerne at ryge. Kun at de viser hensyn. Men det er åbenbert for svært for dig at forstå og at vise hensyn.

 

At rygerne ønsker at proppe sig med kage og chokolade fordi at de skal havde en "kundekiks" til hjernen, har ikke noget at gøre med at rygning "slanker" med at rygning går i stedet for en anden usund livsstil.

 

De rygere som så ikke ønsker KOL, vælger at blive overvægtige.

 

I bund og grund, så er det rygerne som ikke har rygrad nok til at holde sig fra kage og slik.

 

Derfor må rygning og rygeforbudet også være off-topic.

 

Og igen må vi spørge KK om hvorfor der er så mange overvægtige rygere, hvis altså at rygning slanker. Med der snakker KK jo igen udenom. Hvorfor mon at KK gør det ? Passer det ikke ind i KK's agenda ?

 

Og igen KK, så er USA et af de lande, som indtager mest fast food.

 

Kik nu til dit forgangsland Grækenland. Der ryger de jo i stor stil. Og alle er slanke som ål :-)

KK, kan du selv se at din påstand falder sammen - igen ?


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Igen viser Klaus K hvordan han cherrypicker.

 

Han afviser selv undersøgelser fra "public health" der viser sammenhængen mellem rygning og kræft, mens han omvendt priser rygnings påvikning af fedme hos rygere.

 

Fedme skyldes ikke fravær af rygning, men en usund levestil og overindtagelse af visse fødevarer. Det skyldes ikke rygestop eller at færre ryger. 

 

Rygning kan medføre lavere kropsvægt end ellers. Holder disse rygere op med at ryge, vil det blot medføre, at de får en normalvægt. Faktisk ser man unge der begynder at ryge, som tager på i vægt og at personer der ryger har en højere grad af abdominal fedme.

 

Skulle Klaus Ks påstand holde, ville svenskerne være blandt de mest overvægtige, jf. den lave andel af rygere. 

 

Det er de ikke.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Beklager, kære ven - men det er et videnskabeligt fact, at rygestop øger vægten. Alle studier viser dette og ingen benægter det. Se et helt almindeligt studie af dette forhold her:

Early and Late Weight Gain following Smoking Cessation in the Lung Health Study:


Rygestop øger vægten med over 10 kilo i 33% af dem, der foretager rygestop. Og 20% af kvinderne tager mere end 20% af deres totale kropsvægt på i vægt efter rygestop.

Du kan finde den slags studier overalt på nettet. Søg selv. Det er også demonstreret i forsøgsdyr, at nikotinen spiller en rolle som vægt "formindsker":

Nicotine-induced weight loss in rats without an effect on appetite


Hvis det er korrekt, at svenskere har lavere vægt end andre folkefærd, kan dette altså forklares med svenskeres meget høje nikotin- og tobaksforbrug - formentlig det højeste i den vestlige verden - pga. deres brug af snus, dvs. røgfri tobak.

Næsten 30% svenske mænd bruger røgfri tobak. Hertil skal lægges deres ca. 15%-18% rygere. Dette vil givetvis vise sig som et lavt antal overvægtige & fede mennesker i Sverige.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Igen viser Klaus K, at han ikke evner at gengive tekster og tal troværdigt.

 

Der er ikke "15-18 % rygere" i Sverige. Antallet af dagligrygere er 11 % i 2011 og er faldet fra 16 % i 2004. 

 

Der er heller ikke 30 % der bruger røgfri tobak. Tallet for snus som omfatter hovedparten af dette er 18 %. Dette er mindre end de 22 % i 2004.

 

Der bliver således også færre og færre der ryger i Sverige, ligesom der er færre der bruger snus.

 

Måske kunne den manglende overvægt i Sverige, skyldes at deres borgere ikke spiser så usundt som danske rygere. Hvem ved - men meget tyder på det. 

 

Omkring tallene fra Sverige, kender Klaus K godt disse, da jeg tidligere har belært ham i fakta. Fakta som hen benægter på samme måde, som da han påstod at hver tredje der var privat ansat røg.

 

 

-------

Der er jo ikke noget "boom" eller nogen "trend" som du påstår.

 

Jf. den henvisning du bruger, er der netop færre der ryger i de pågældede populationer end for 10 år siden. Ser man på de sidste år, er der sket en stigning for tre grupper og fald for en. 


Ser man på hele den svenske population er der i 2010 10 % af de 16 til 29 år der ryger dagligt. Et tal der har været uændret de sidste mange år og er lavere end de 13 % i 2004.

 

For den samlede population er faldet sket fra 16 til 13 % i perioden 2004 til 2010.

 

Ser man på lejlighedsrygere, dvs. dem der ikke ryger dagligt, men af og til er der 22 % i 2010 blandt de 16-29 årige. I 2004 var der 21 %.

 

Har det så betydet at der er flere lejlighedsrygere mellem 30 og 44 år? Nej, her er andelen 13 % i 2010 hvilklet er det samme som i 2004.

 

Ser man på den samlede befolkning er der 11 % der ryger af og til i 2010, mens der i 2004 ligeledes var 11%.

 

De svenske tal er dermed meget stabile, med et mindre fald i antallet af daglig rygere.

 

Naturligvis er der ingen der begynder at ryge pga. røgfrihed. Tværtimod.

 

Det bemærkelsesværdige ved Sverige er deres store andel af lejlighedrygere på 11 % hvor det i Danmark er på ca. 5.

 

Omvendt er der i Sverige kun 13 % der ryger dagligt, mens der i Danmark er 20 %. Dertil har det danske tobaksforbrug været markant højere. (Sidste tal fra 2000).

 

Opsummerering;

 

Dagligrygere 16-29 år (2010) 10 %

Dagligrygere 16-29 år (2004) 13 %

Alle aldersgrupper      (2010) 13 %

Alle aldersgruppe       (2004) 16 %

 

Bemærk ingen stigning efter 2007.

 

Lejlighedsrygere 16-29 (2010) 22 %

Lejlighedsrygere 16-29 (2004) 21 %

Alle aldersgrupper        (2010) 11 %

Alle aldersgrupper        (2004) 11%

 

 

Tobaksforbrug Danmark

Tobaksforbrug Sverige

Tobaksvanor

 

Fortsætter trenden vil det danske tal for dagligrygere nærme sig de svenske på ca. 12 %, mens der måske vil være en mindre stigning i andelen af lejlighedsrygere i Danmark. Det vil bemærkelsesværdigt betyde, at der samlet set vil være flere der slet ikke ryger i Danmark ift. Sverige.

 

Klaus K manipulerer om antallet af rygere


Skrevet af MajC 1580 dage siden - Direkte link

Bob... næ jeg er ryger :-)


Skrevet af Bob Glitter 1580 dage siden - Direkte link

Nå, men hvis du stopper, så har du en undskyldning for at blive tyk.


Skrevet af Svend 1580 dage siden - Direkte link

Nu jeg er blevet pensioneret handler jeg som oftest midt om dagen i det lokale supermarked. Især nu, hvor det er varmt kan det være en skvulpende oplevelse.

 

Ind på parkeringspladsen drøner en af de der små 80-tusindekronersbiler. Den hælder faretruende i svingene og letter 10 cm fra jorden, når to af de stedlige jomfruer i lårkort stiger ud. De styrer direkte mod hylden med 1.5 liters sodavand og derfra over mod hylden med 1 kilos Haribo.

 

Når indkøbsvognen er fuld, sætter de i en blanding af skvulpende og vuggende bevægelser over mod kassen. Hvis jeg er så uheldig at komme lige efter dem, så skal jeg nok holde blikket i ærbar højde. Ikke fordi jeg ikke kan lide kvindelig ynde, men mere fordi jeg på mine gamle dage har fået let til søsyge.

 

Pengene har de som regel aftalt, og snart efter drøner de atter ud fra parkeringspladsen som en fiskekutter fra havnen i stiv vind og sø.

 

Kunne fedmen have noget med den livsstil at gøre?


Skrevet af Derernogetgaltidk 1580 dage siden - Direkte link

Nej Svend, det handler om at disse to kvinder er socialt utrygge, de er førtidspensionister og moder Danmark har ikke taget sig godt nok af dem. Der er alt for få regler og reguleringer, dvs. de har for meget frihed.

 

Når tykke mennesker når et vist punkt, så er de blevet så fede, at alt føles hårdt. Det er næsten som "the door of no return".


Skrevet af hammerlein 1580 dage siden - Direkte link

Kunne fedmen have noget med den livsstil at gøre?

 

Ja men at de ikke bevæger sig så meget skyldes muligvis også deres fedme.:-)) Forskeren nævner jo netop det han ved. Ikke hvad han mener at vide. Det sidste er vel ikke heller sagt i den sag? Hva´mæ væksthormoner i vores kød??


Skrevet af Lars Erik Hareskov 1580 dage siden - Direkte link

Overvægt kan skyldes flere ting.  Der er skrevet tykke bøger om emnet, men i folkeoplysningens hellige navn vil jeg nævne den vigtigste. Det gælder for folk der lever af vestlig madkultur. Hvidt mel og kartofler skulle oprindelig være dyrefoder, men blev en del af menneskets menukort. Både mel og kartofler indeholder store mængder stivelse som under fordøjelsen omdannes til kulhydrat og det sætter sig som depoter. Det hvide mel har en ekstra bivirkning fordi det ikke indeholder fibre som skal hjælpe maden på vej gennem tarmsystemet. Alle der har prøvet at bage boller af hvedemel kender det klistrede stof som ikke er til af få af hænderne. Nede i tarmene sætter det sig som en skorpe på indersiden af tarmen. Da den nedbrudte mad skal ud gennem tarmvægen og ind i blodbanen forhindrer mel skorpen en optimal optagelse. Det sender et signal til cellerne om at der er hungersnød. Og da cellerne ikke vil dø opbygger de depoter. Det samme er tilfældet med de mennesker der kun spiser en gang i døgnet for at tabe sig. Der opfører cellerne sig på samme måde. Når de samme mennesker begynder at spise 3 gange daglig, taber de sig.

Hvidt mel under enhver form, især brød, pizza, pasta bør undgås – og det samme for kartofler.

Mennesket overlevede i millioner af år på frugt, grøntsager og kød. Vi kan gøre det igen.


Skrevet af Kurt Birk Jensen 1580 dage siden - Direkte link

+1

Til den sidste sætning. Det øvrige har jeg ingen forudsætninger for at kommentere.


Skrevet af PeterCph 1580 dage siden - Direkte link

Jeg synes det er sjovt der er skrevet tykke bøger om overvægt.


Skrevet af Anders Wegge Keller 1580 dage siden - Direkte link

Den er jo lige til Rokokoposten.


Skrevet af Juul 1580 dage siden - Direkte link

Kcal ind - kcal ud = kcal-underskud eller -overskud. It's not that hard.

 

Jeg er ret sikker på, at Bollinger indeholder lige så mange kcal som paphvidvin. 


Skrevet af Snor 1580 dage siden - Direkte link

Verdens bedste slankekur:

 

Luk munden og let røven

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Mad og drikke

9
3
3
19
2
18
36
39
7
6
7
12
41
27
20
5
2
6
21
3

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -