Kontakt 180Grader.dk
22

Skrevet af michaltheil 1369 dage siden - Direkte link

Så er valget jo ligetil. Fedme eller socialisme. Gyseligt at der opkræves skattekroner til så idiotisk "forskning"


Skrevet af michael 1369 dage siden - Direkte link

"bla bla bla bla bla neoliberal"

 

ok, jeg bliver nok ikke klogere af at læse denne artikel


Skrevet af Sailor 1369 dage siden - Direkte link

Der findes IKKE usund mad. Derimod er en forkert kostsammensætning ganske almindelig i husholdninger, hvor kvinden har travlt med at realisere sig selv.

 

En bigmac er både sund og nærende, men kun som en mindre del af en god og varieret kost.

 

En fedmeforsker og hans konklusioner, tjah, man kunne også undersøge fedme og indvandring, eller fedme og internet, eller hvad med fedme og multikultur. Der er mange mulige emner for at holde forskere beskæftiget i lang tid, det er kun et spørgsmål om penge, skatteydernes naturligvis.

- Annonce -


Skrevet af MajC 1369 dage siden - Direkte link

Fedme er uden skygge af tvivl en yderst kompleks størrelse. Og oven i alt det der allerede er nævnt af mulige årsager og sammenhænge, så hjælper det garanteret heller ikke på overvægtiges selvværd at se sig svinet til i medierne som dovne og grådige.....Stigmatisering fører aldrig noget godt med sig...

 


Skrevet af Svend 1369 dage siden - Direkte link

Nu jeg er blevet pensioneret handler jeg som oftest midt om dagen i det lokale supermarked. Især nu, hvor det er varmt kan det være en skvulpende oplevelse.

 

Ind på parkeringspladsen drøner en af de der små 80-tusindekronersbiler. Den hælder faretruende i svingene og letter 10 cm fra jorden, når to af de stedlige jomfruer i lårkort stiger ud. De styrer direkte mod hylden med 1.5 liters sodavand og derfra over mod hylden med 1 kilos Haribo.

 

Når indkøbsvognen er fuld, sætter de i en blanding af skvulpende og vuggende bevægelser over mod kassen. Hvis jeg er så uheldig at komme lige efter dem, så skal jeg nok holde blikket i ærbar højde. Ikke fordi jeg ikke kan lide kvindelig ynde, men mere fordi jeg på mine gamle dage har fået let til søsyge.

 

Pengene har de som regel aftalt, og snart efter drøner de atter ud fra parkeringspladsen som en fiskekutter fra havnen i stiv vind og sø.

 

Kunne fedmen have noget med den livsstil at gøre?


Skrevet af hammerlein 1369 dage siden - Direkte link

Kunne fedmen have noget med den livsstil at gøre?

 

Ja men at de ikke bevæger sig så meget skyldes muligvis også deres fedme.:-)) Forskeren nævner jo netop det han ved. Ikke hvad han mener at vide. Det sidste er vel ikke heller sagt i den sag? Hva´mæ væksthormoner i vores kød??


Skrevet af Lars Erik Hareskov 1369 dage siden - Direkte link

Overvægt kan skyldes flere ting.  Der er skrevet tykke bøger om emnet, men i folkeoplysningens hellige navn vil jeg nævne den vigtigste. Det gælder for folk der lever af vestlig madkultur. Hvidt mel og kartofler skulle oprindelig være dyrefoder, men blev en del af menneskets menukort. Både mel og kartofler indeholder store mængder stivelse som under fordøjelsen omdannes til kulhydrat og det sætter sig som depoter. Det hvide mel har en ekstra bivirkning fordi det ikke indeholder fibre som skal hjælpe maden på vej gennem tarmsystemet. Alle der har prøvet at bage boller af hvedemel kender det klistrede stof som ikke er til af få af hænderne. Nede i tarmene sætter det sig som en skorpe på indersiden af tarmen. Da den nedbrudte mad skal ud gennem tarmvægen og ind i blodbanen forhindrer mel skorpen en optimal optagelse. Det sender et signal til cellerne om at der er hungersnød. Og da cellerne ikke vil dø opbygger de depoter. Det samme er tilfældet med de mennesker der kun spiser en gang i døgnet for at tabe sig. Der opfører cellerne sig på samme måde. Når de samme mennesker begynder at spise 3 gange daglig, taber de sig.

Hvidt mel under enhver form, især brød, pizza, pasta bør undgås – og det samme for kartofler.

Mennesket overlevede i millioner af år på frugt, grøntsager og kød. Vi kan gøre det igen.


Skrevet af Kurt Birk 1369 dage siden - Direkte link

+1

Til den sidste sætning. Det øvrige har jeg ingen forudsætninger for at kommentere.


Skrevet af PeterCph 1369 dage siden - Direkte link

Jeg synes det er sjovt der er skrevet tykke bøger om overvægt.


Skrevet af Anders Wegge Keller 1369 dage siden - Direkte link

Den er jo lige til Rokokoposten.


Skrevet af -SPQR- 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Den er perfekt. Tåbelig regressionsanalyse, ordet neoliberal og denne her sætning: "Det åbner for en lang række perspektiver, og derfor vil jeg de næste fem år samle trådene inden for fedmeforskning på en måde, som jeg ikke har set andre gøre det".

 

Det er ufatteligt at der ikke er tale om en parodi.


Skrevet af Mads M 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Det er kirtelproblemer.


Skrevet af Klaus K 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

En delforklaring på fedme-epidemien i USA er, at den er en unintended consequence af de statslige rygestop-kampagner. Der en en stærk statistisk sammenhæng mellem rygestop & fedme:

Hubbard m.fl: The largely successful campaign to reduce smoking in the United States may have played a significant role in the emergence of the obesity epidemic. 

American Health Fail: What’s Making Us Fat? A Decline in Smoking


There is no free lunch. Heller ikke når staten blander sig i folkets livsstil :)


Skrevet af Afskaftopskattennu 1369 dage siden - Direkte link

Klaus Ks evner i statistik:

 

Har rygeloven kickstartet en ny storryger generation - Nu med opdaterede tal fra England der viser rekord få 15 årige der ryger.

 

http://www.ash.org.uk/files/documents/ASH_108.pdf


Skrevet af Klaus K 1369 dage siden - Direkte link

Vores lille, søde spammer Afskaf går igen off-topic. Hvorfor mon? Og så i en fuldstændig ligegyldig post fra det statslige engelske anti-rygekontor.

Troværdigheden i børns svar på spørgeundersøgelser om rygning er på niveau med troværdigheden i voksnes svar på spørgsmålet, om de er deres partner utro = de har ingen troværdighed overhovedet.

I betragtning af, at det ikke kan være særlig længe siden Afskaf var barn, er det bemærkelsesværdigt, at han ikke kan huske sin barndom.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1369 dage siden - Direkte link

Så Klaus K anerkender ikke, at der bliver færre helt unge der ryger i England ? Det har ellers været trenden siden 2007 hvor man indførte reglerne om røgfrihed og siden hævet aldersgrænsen for køb af cigaretter. Senest i oktober 2011 er det slut med cigatretautomater, så mon ikke trenden er er forsat ind i 2012 - det vil man se næste år. Spændende er det.

 

Hvorfor afviser Klaus K tallene fra NHS? Er det fordi de igen modbeviser Klaus Ks lommeteoerier der bygger på overskrifter, manglende statistisk forståelse og ringe research. Som et andet eksempel har man set hvordan Klaus K ikke vidste, at netop også i UK var antallet af spiritusrelaterede trafikdrab faldet massivt efter indførslen af røgfrihed - en sammenhæng der skal ses i forhold til at Klaus K påstod, at røgfrihed medfører flere alkoholrelaterede trafrikdrab.

 

Hvilket tal og kilder bruger Klaus K selv ?

 

I hans egen postering henviste han selv til en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, bl.a. samt en avisartikel i en avis.

 

Typisk cherrypicking, der ikke viser en flerårlig udvikling i flere lande. Typisk Klaus K manipulation.

 

Er Klaus Ks beviste manipulationer off-topic når man skal vurdere relevansen af hans indlæg ? 

 

Senest påstår han, at faldet i andelen af rygere i den vestlige verden hænger sammen med stigningen i andelen af overvægtige. Hvordan hænger det sammen med, at der også bliver flere overvægtige i de lande der tidligere blev betegnet som udviklingslande og hvor forbruget af tobak også er steget.

 

Hvordan hænger det sammen med at børn af mødre der har røget i graviditeten har større risiko for overvægt som unge?

 

Hvillken troværdighed har Klaus K ud over han er garant for sine sædvanlige polemiske og ubehjælpsomme misbrug af kilder. Ingen troværdighed.


Skrevet af Klaus K 1369 dage siden - Direkte link

Hvorfor mon Afskaftopskattennu igen ikke kan holde sig til emnet i stedet for at smide statens forbudspropaganda ind på 180grader ... ? 

Emnet er fedme - og årsagerne til fedme. Det er derfor 100% irrelevant & off-topic at bringe indlæg om børn, der ryger tobak, som Afskaf gør.

Det er derimod 100% relevant, at se på den vigtigste underliggende enkeltårsag til fedme-epidemien: Det store statsautoriserede rygestop.

Mekanismerne er vist forlængst: Rygestop øger vægten med over 10 kilo i 33% af dem, der foretager rygestop. Og 20% af kvinderne tager mere end 20% af deres totale kropsvægt på i vægt efter rygestop.

Det skyldes, at rygning & nikotin undertrykker sult og øger fordøjelsen.

Studier af fedme-epidemien begynder at dukke op i USA. De viser en klar, statistisk omvendt sammenhæng mellem cigaretforbruget og fedme-udbredelsen i USA. Det er ikke til at komme udenom:

Det offentlige Public Health establishment har kvajet sig igen. Når man blander sig i borgernes liv i forebyggelsens navn og tvinger dem til at ændre adfærd, så har det altid uforudsete, negative konsekvenser.

Og nu står USA med et langt større sundhedsproblem end man havde med rygerne: The Obesity Epidemic. Tak, Public Health ...


Skrevet af Afskaftopskattennu 1369 dage siden - Direkte link

Igen viser Klaus K hvordan han cherrypicker.

 

Han afviser selv undersøgelser fra "public health" der viser sammenhængen mellem rygning og kræft, mens han omvendt priser rygnings påvikning af fedme hos rygere.

 

Fedme skyldes ikke fravær af rygning, men en usund levestil og overindtagelse af visse fødevarer. Det skyldes ikke rygestop eller at færre ryger. 

 

Rygning kan medføre lavere kropsvægt end ellers. Holder disse rygere op med at ryge, vil det blot medføre, at de får en normalvægt. Faktisk ser man unge der begynder at ryge, som tager på i vægt og at personer der ryger har en højere grad af abdominal fedme.

 

Skulle Klaus Ks påstand holde, ville svenskerne være blandt de mest overvægtige, jf. den lave andel af rygere. 

 

Det er de ikke.


Skrevet af Klaus K 1369 dage siden - Direkte link

Beklager, kære ven - men det er et videnskabeligt fact, at rygestop øger vægten. Alle studier viser dette og ingen benægter det. Se et helt almindeligt studie af dette forhold her:

Early and Late Weight Gain following Smoking Cessation in the Lung Health Study:


Rygestop øger vægten med over 10 kilo i 33% af dem, der foretager rygestop. Og 20% af kvinderne tager mere end 20% af deres totale kropsvægt på i vægt efter rygestop.

Du kan finde den slags studier overalt på nettet. Søg selv. Det er også demonstreret i forsøgsdyr, at nikotinen spiller en rolle som vægt "formindsker":

Nicotine-induced weight loss in rats without an effect on appetite


Hvis det er korrekt, at svenskere har lavere vægt end andre folkefærd, kan dette altså forklares med svenskeres meget høje nikotin- og tobaksforbrug - formentlig det højeste i den vestlige verden - pga. deres brug af snus, dvs. røgfri tobak.

Næsten 30% svenske mænd bruger røgfri tobak. Hertil skal lægges deres ca. 15%-18% rygere. Dette vil givetvis vise sig som et lavt antal overvægtige & fede mennesker i Sverige.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1369 dage siden - Direkte link

Igen viser Klaus K, at han ikke evner at gengive tekster og tal troværdigt.

 

Der er ikke "15-18 % rygere" i Sverige. Antallet af dagligrygere er 11 % i 2011 og er faldet fra 16 % i 2004. 

 

Der er heller ikke 30 % der bruger røgfri tobak. Tallet for snus som omfatter hovedparten af dette er 18 %. Dette er mindre end de 22 % i 2004.

 

Der bliver således også færre og færre der ryger i Sverige, ligesom der er færre der bruger snus.

 

Måske kunne den manglende overvægt i Sverige, skyldes at deres borgere ikke spiser så usundt som danske rygere. Hvem ved - men meget tyder på det. 

 

Omkring tallene fra Sverige, kender Klaus K godt disse, da jeg tidligere har belært ham i fakta. Fakta som hen benægter på samme måde, som da han påstod at hver tredje der var privat ansat røg.

 

 

-------

Der er jo ikke noget "boom" eller nogen "trend" som du påstår.

 

Jf. den henvisning du bruger, er der netop færre der ryger i de pågældede populationer end for 10 år siden. Ser man på de sidste år, er der sket en stigning for tre grupper og fald for en. 


Ser man på hele den svenske population er der i 2010 10 % af de 16 til 29 år der ryger dagligt. Et tal der har været uændret de sidste mange år og er lavere end de 13 % i 2004.

 

For den samlede population er faldet sket fra 16 til 13 % i perioden 2004 til 2010.

 

Ser man på lejlighedsrygere, dvs. dem der ikke ryger dagligt, men af og til er der 22 % i 2010 blandt de 16-29 årige. I 2004 var der 21 %.

 

Har det så betydet at der er flere lejlighedsrygere mellem 30 og 44 år? Nej, her er andelen 13 % i 2010 hvilklet er det samme som i 2004.

 

Ser man på den samlede befolkning er der 11 % der ryger af og til i 2010, mens der i 2004 ligeledes var 11%.

 

De svenske tal er dermed meget stabile, med et mindre fald i antallet af daglig rygere.

 

Naturligvis er der ingen der begynder at ryge pga. røgfrihed. Tværtimod.

 

Det bemærkelsesværdige ved Sverige er deres store andel af lejlighedrygere på 11 % hvor det i Danmark er på ca. 5.

 

Omvendt er der i Sverige kun 13 % der ryger dagligt, mens der i Danmark er 20 %. Dertil har det danske tobaksforbrug været markant højere. (Sidste tal fra 2000).

 

Opsummerering;

 

Dagligrygere 16-29 år (2010) 10 %

Dagligrygere 16-29 år (2004) 13 %

Alle aldersgrupper      (2010) 13 %

Alle aldersgruppe       (2004) 16 %

 

Bemærk ingen stigning efter 2007.

 

Lejlighedsrygere 16-29 (2010) 22 %

Lejlighedsrygere 16-29 (2004) 21 %

Alle aldersgrupper        (2010) 11 %

Alle aldersgrupper        (2004) 11%

 

 

Tobaksforbrug Danmark

Tobaksforbrug Sverige

Tobaksvanor

 

Fortsætter trenden vil det danske tal for dagligrygere nærme sig de svenske på ca. 12 %, mens der måske vil være en mindre stigning i andelen af lejlighedsrygere i Danmark. Det vil bemærkelsesværdigt betyde, at der samlet set vil være flere der slet ikke ryger i Danmark ift. Sverige.

 

Klaus K manipulerer om antallet af rygere


Skrevet af MajC 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Bob... næ jeg er ryger :-)


Skrevet af Klaus K 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Hvordan du får vendt det her til også at handle om rygeforbud er mig en gåde.

Jeg skriver intet om rygeforbud i min post, hvor ser du dette? Tror du ikke det er dig, der har fået rygeforbud på hjernen?

Jeg skriver om det 100% anerkendte fænomen, at rygestop øger vægten signifikant i eks-rygere. Det er der ingen, der benægter - ikke engang sundhedsvæsenet. Men som du ved, siger de, at det er vigtigere at stoppe rygning end at blive fed - af hensyn til deres sponsorer i Nicorette & co.

Det er kendt, at eks-rygere begynder at spise mere, fordi rygning og nikotin undertrykker følelsen af sult. Dette kan måske forklare, hvorfor deres børn også bliver tykkere.

De studier, der er lavet har ikke fundet nogen sammenhæng mellem fedme og mange restauranter & food-outlets i folks neighbourhood. De finder, at rygestop er den vigtigste faktor i den amerikanske fedme-epidemi. Se et af studierne her

The great american smoke-out har en stor aktie i fedme-epidemien. Den er som nævnt en unintended consequence ved rygestop kampagnerne.


Skrevet af Snor 1369 dage siden - Direkte link

Verdens bedste slankekur:

 

Luk munden og let røven


Skrevet af Kim Ursin 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Desuden skal man tage mere end 35 kg på før de to ting balancer i sundhedsmæssig forstand.

 

Klaus, du skal ryge alt det du vil, ligesom jeg skal spise alt det slik jeg har lyst til. Men drop den ide om det er næsten er sundt og i hvert fald ikke usundt.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Mad og drikke

3
2
19
2
17
35
38
7
5
6
12
40
27
19
5
2
6
21
3
19

- Annonce -


- Annonce -