Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

19

Skrevet af _slettet_bruger_64 1580 dage siden - Direkte link

Propagandaævlet kan læses her, hvor vi bl. a. belæres om, at det kun kan gå godt, hvis vi får samme levestandard som Indonesien!

http://awsassets.panda.org/downloads/lpr_2012_summary_booklet_final.pdf


Skrevet af VladKalashnikov 1580 dage siden - Direkte link

I sidste uge havde Marie-Louise Thøgersen et læserbrev i JP om at økologisk landbrug var bæredygtig eftersom det ikke kunne brødføde hele verdenen. Som om det var Danmarks ansvar at brødføde verdenen. Danmark er en udpræget eksportøkonomi, og specielt landbrugserhvervet producerer allerede langt mere end vi selv kan forbruge. Danskere har ikke brug for fire jordkloder. Kun for en mindre del af Danmark.


Skrevet af slettet bruger 3600 1580 dage siden - Direkte link

Abel, for en gangs skyld er jeg uenig med dig. Jeg er generelt imod forbud mod hist og hint og advarsler mod dommedagen bygget paa usaglige grundlag. Men overbefolkning er en virkelig trussel.

 

Spoergsmaalet er, med en optimal udnyttelse af jordens ressourcer, hvor mange mennesker kan jorden saa fodre. Det er klart at der er en oevre graense, spoergsmaalet er bare hvor den gaar.

 

Allerede nu er mange omraader presset paa produktionen - det ved jeg selv da jeg ejer landbrugsjord (som jeg koebte ikke for at vaere klimatosse men fordi det var fandens billigt der hvor jeg koebte det). Problemet med jorddyrkning er at ethvert stykke jord kun kan producere en hvis maengde mad (maengden afhaenger af kvaliteten samt vejret). Hvis man producerer mere end den maengde falder jordens fertilitet. En delvis loesning paa det er at pumpe kunstig fertilitet ned i jorden - problemet er bare at selv de bedste goedningsprodukter i dag ikke kan forhindre en hvis degradering af jorden. Goedning kan i det lange loeb kun bruges til at optimere produktionen, ikke til at foroege produktionen udover jordens kapacitet, da en foroegning et aar foerer til en mindre hoest aaret efter. Teknologisk fremskridt indenfor goedning goer selvfoelgelig at man faar bedre typer, men det er umuligt at skabe en goedningstype der er "ideel" dvs en type som man kan haelde uendeligt af i jorden og derved hoeste uendelige ressourcer uden at goere jorden daarligere (det er ret let at kemisk/biologisk bevise dette og er ikke noget man behoever at diskutere - spm er saa bare hvor meget vi kan forbedre typerne), saa der er et loft over hvor meget der kan produceres.

 

Er vi ved at naa loftet? Jeg aner det for at vaere helt aerligt ikke, og det er der ingen der goer. det eneste jeg kan se er bare at jordens kvalitet selv i de mest fertile omraader i verden er faldende (det er et fact - du kan komme til min bondegaard og besoege omegnen hvis ikke du tror det :) ). jeg skal ikke kunne sige om daarlig jorddrivelse er hovedproblemet (det er en stor del af problemet fordi boenderne er dovne og hellere sender en automatisk sproejte ud over marken end at bruge et par timer paa at luge noget ukrudt) men hvis verdens befolkning stiger som den forudsiges at goere kraever det meget store teknologiske fremskridt, stoerre end set foer, at naa et stadie hvor vi kan foede alle disse mennesker.

 

jeg foreslaar ikke at man laver ny lovgivning der forbyder folk at formere sig, ej heller at man forbyder folk at spise koed osv, men jeg siger bare at jeg ikke ville have noget imod at verdens befolkning faldt til 5 milliarder og blev der. heldigvis er trenden i den rige del af verden at befolkningen falder (at vi saa har indvandrere er saa noget andet)

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af _slettet_bruger_64 1580 dage siden - Direkte link

Jeg er også uenig med dig, kineser.

Det er nemlig sådan, at i 2011 er kornhøsten på godt 1,8 milliarder tons korn, hvede, byg, majs, ris, havre, rug og nogle sorter mere. Det svarer til 730 gram korn hver dag til hver af jordens 7.000.000.000 beboere, og der er uendelige mængder af kvælstof til rådighed som kunstgødning, idet 78% af atmosfæren består af kvælstof.

Dertil kommer, at man med havdambrug kan dyrke energirige algetyper, som også producerer stoffer, vi kan spise.

Halvdelen af alle fisk, folk spiser, opdrættes i havdambrug. De kan givetvis udvides.

Tang og insekter er også fremtidige madvarianter. I dag spiser vi allerede bænkebiderens fætre i tonsvis hvert år. De kendes som rejer.

Sov du bare roligt om natten.

Folk kan sagtens vænne sig til nye spiser. For 50 år siden var der næsten ingen i Danmark, som spiste oksebøffer. Først fik man suppe for at tage toppen af apetitten, så fik vi, når det gik højt, hakkebøf (1 til hver, far fik den største) med bløde løg, brun sovs, hvide kartofler og surt, asier og agurkesalat, eller stegte sild, kogt torsk, krebinet eller frikadelle.


Skrevet af Kim Freyberg 1580 dage siden - Direkte link

Abel, du er et gammelt vrøvlehoved i den henseende. Jeg vil ikke engang udbygge den påstand nærmere. Det nemmeste er at henvise til det du selv skriver. Simpelthen en gang vrøvl af værste skuffe!


Skrevet af Egebak 1580 dage siden - Direkte link

Ja jeg læste godt den artikel i Illustreret Videnskab der omhandlede fiskeproduktion. Jeg var mildt sagt overrasket, det er ikke lige det billede af fisk produktion man får af medierne generelt.


Skrevet af slettet bruger 3600 1580 dage siden - Direkte link

Det er desvaerre forsimplet at tro at man kan smide kvaelstoffer i jorden og saa bare producere derudaf. Det medfoerer desvaerre en degradering af jorden da mange andre stoffer og mineraler er noedvendige. Det er netop min pointe.

 

Mht insekter har du en god pointe som jeg ogsaa tit taler om - men det aendrer ikke paa det faktum at jeg hellere boede i en verden med faerre mennesker saa jeg kunne spise bluefin tuna, kobe koed og frilandskyllinger (som smager meget bedre end burhoens) i stedet for insekter og tang. Som sagt, jeg kunne aldrig finde paa at proeve at lovgive om hist og hint for at opnaa det, men jeg droemmer blot i mit stille sind om at folk stopper med at masseproducere (som sagt, det er allerede tilfaeldet i Europa hvor et par i genenmsnit faar 1.7 boern pr familie, og befolkningen stiger kun pga indvandring)


Skrevet af _slettet_bruger_6537 1580 dage siden - Direkte link

Du bliver noedt til at taenke uden for kokassen her. Inden landbruget blev opfundet samlede man baer og nakkede dyr og nu skal vi saa finde en ny loesning. Hvad angaar befolkningsproblemet vil der sandsynligvis ske en darwinistisk tilpasning, det er ikke muligt ej heller oenskeligt at proeve at aendre paa 1.2 millarder Indere's eller 1 milliard kinesere's (osv.) lyst til at foede boern i en verden hvor de ikke har salt til et aeg og heller ikke faar det lige foreloebig. Og tja, hvis de havde saa ville de staa i serioese pladsproblemer og behov for enten en reduktion eller "en ny klode". Reduktion er nok mere sandsynlig, men ikke specielt morsom og vil ikke kunne kontrolleres. Maaske kunne man indfoere 1-barns-politik i Indien og lignende?


Skrevet af Callesen58 1580 dage siden - Direkte link

Abel, bare fordi du er uenig med WWF på nogen områder (Og de tager da også fejl), betyder ikke, at de ikke siger noget rigtigt. Fordi det gør de. Og i den konkrete sag kan du se her, her, her og her.

 

Der er som sagt 3 problemer: 1. Det føde som dyrene skal have, kunne blive spist af mennesker. 2. De landområder, som bliver brugt til produktion af dyrefoder / græsarealer kunne være brugt til produktion af mad til mennesker. 3. Det tager mindst 40 år (afhængig af jorden op til 100 år) før de vand resourcer, som man bruger, er blevet en del af grundvandet igen, og derfor skal de helst bruges så effektivt som muligt.

 

Personligt mener jeg dog, at problemet kunne løses, hvis staten holdt op med at give statsstøtte til landbruget. Men det ville også kræve, at alle andre lande gjorde det samme for at det ville have nogen effekt.


Skrevet af Juul 1580 dage siden - Direkte link

Du mangler linket til 'Heal The World'. 


Skrevet af _slettet_bruger_64 1580 dage siden - Direkte link

WWF er åbenbart en forening, der lever af at udsprede løgnehistorier, her om landbruget og om, at danskerne skulle være nogle svin samt, hvad danskerne spiser og om, hvad WWF synes, folk skal tvinges til at spise i stedet.

 WWF blander sig også i industrivirksomhederes ledelse, hvad WWF heller ikke har forstand på, foruden mange andre områder, der intet har med beskyttelse af vilde dyr at gøre.

----

"....Der som sagt 3 problemer: 1. Det føde som dyrene skal have, kunne blive spist af mennesker...."

Verden svømmer i mad, folk har ikke brug for mere end 730 gram korn/dag, se ovenfor. 

----

"....2. De landområder, som bliver brugt til produktion af dyrefoder / græsarealer kunne være brugt til produktion af mad til mennesker...."

Ja, men verden svømmer i mad, det er der ikke behov for, se ovenfor.

----

"....3. Det tager mindst 40 år (afhængig af jorden op til 100 år) før de vand resourcer, som man bruger, er blevet en del af grundvandet igen, og derfor skal de helst bruges så effektivt som muligt...."

Det er flintrende ligegyldigt, fiorurenet havvand kan renses for mindre end 1/20 af hvad vi betaler i vandskatter. 90% af klodens befolkning bor i havnebyer.

Intet problem.  

----

Det er da flot, at WWF kan narre så mange fjolser til at betale 80 kr./måned til dem og deres usandheder. 


Skrevet af Rend_Mig 1580 dage siden - Direkte link

WWF er en flok socialistiske klaphatte. Vi skal da ikke til at indordne os ved at spise 'miljørigtigt', og vi skal heller ikke droppe privatbilen for at stå som sild i en tønde i det offentlige. Det vi skal gøre er at affolke kloden, så de mennesker der findes kan leve behageligt, ellers ender vi med en mareridsverden hvor alle mennesker lever af soyagrød og ligger sig til at sove når solen går ned. Global 1-barnspolitik NU.


Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Mad og drikke

9
3
3
19
2
18
36
39
7
6
7
12
41
27
20
5
2
6
21
3

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -