Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

22

Skrevet af MajC 1580 dage siden - Direkte link

Alkohol skal dæmoniseres ligesom tobakken er blevet det. Demagogerne er i fuld gang....


Skrevet af Rasmus Foght 1580 dage siden - Direkte link

Citat fra artiklen: "...bruger 3,1 milliarder kroner på personer, der enten er i alkoholbehandling eller har haft kontakt med sundhedsvæsnet på grund af alkohol..."

 

Dvs. hvis en person er paa førtidspension og som 25-aarig vælter i fuldskab paa sin cykel og kommer paa sygehuset, saa skal hele hans førtidspension medregnes i dette beløb hvert eneste aar fremover? Naar man regner paa den maade, er det jö ikke svært at pumpe tallene op...


Skrevet af kalasky 1580 dage siden - Direkte link

Jeg synes det er OK at forbyde indtagelse af alkohol på samme måde, som det gælder for tobaksrygning. Man kunne nemt vise skrumpelever, spritbilisternes smadrede biler, oplysning om splittede misbrugsfamilier osv. på flaskernes etiketter. Alkoholindtagelse kan ligesom rygning forbydes i alle offentlige rum (skilt med en grøn flaske med en rød skråstreg over).

 

Hvorfor har man egentligt ikke gjort det parallelt med tobakskampagnen. 10% af danskerne er alkoholikere svarende til over 400.000 individer, der har symptomer, der er svære at fjerne, og som i mange tilfælde kan føre til, at folk kommer så langt ud, at de mister kørekort, arbejde, hus, familie, venner mm, og kun kan holde livet ud ved at drikke videre, indtil de er så langt ude, at de skal under behandling op til flere gange, før de finder ud af at leve et ædrueligt, værdigt og dejligt liv igen.

 

Ligesom mange ikke vil være i rum sammen med rygere, så har ædru alkoholikere også uden at blive stillet mærkelige spørgsmål ret til ikke at ville være i rum med dem, der drikker alkohol. De individuelle og sociale skader ved druk er langt større, end de skader, der forårsages ved rygning.

 

Man kunne godt mistænke lovgiverne for, at der er bedre forretning i kun at forbyde rygning og blot lade folk drikke videre. De afgitsmæssige motiver synes at være vigtigere end de sundhedsmæssige og sociale motiver. Er det helt forkert forstået???

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Gismo 1580 dage siden - Direkte link

Forbud er aldrig løsningen.

 

Hørte forleden om en skole hvor de havde hørt eleverne om deres alkoholvaner samt hvad de rengede med at resten af klassen drak.

Stort set alle elever troede, at alle andre drak mere end de gjorde og derved drak de selv mere.

 

Den lille gratis oplysningskampagne gjorde, at elevernes alkoholindtag faldt.

Dette var helt uden forbud, regler, højere afgifter eller andre slemme ting!


Skrevet af kalasky 1580 dage siden - Direkte link

Men hvorfor kører de kloge så frem med adskillige forbud og højere afgifter i forhold til tobaksrygning ? Hvorfor ikke tage alkohol med samtidigt, hvis målet er at ændre folks livsstile og samtidig få lidt ekstra penge til sygdomsbehandling. Fedt og sukker er jo kommet med for at ændre på sværvægternes livsstile. De fede har det heller ikke godt, for de har ingen, der vil gå med dem i hånden hen ad gågaden inde i byen - de får også hjerteproblemer, sukkersyge, slidgigt og ender alt for tidligt på pension og sidder deprimerede derhjemme og græder og trøstespiser.


Skrevet af _slettet_bruger_64 1580 dage siden - Direkte link

Man kunne i stedet vise noget mere civiliseret end brutale forbud, f. eks.:

Øl forhindrer knogleskørhed:

http://www.b.dk/viden/forskning-oel-er-godt-knoglerne

eller:

Vin er sundt:

http://pran.dk/articles/topic-16/

eller:

Portvin er livsglæde:

http://www.sandeman.eu/homepage/en

eller:

Øl er sundt:

http://ipaper.ipapercms.dk/Bryggerigruppen/Foreningen/Ologsundhed/


Skrevet af kalasky 1580 dage siden - Direkte link

Erfaringen viser, at alkohol er et dårligt rusmiddel med mange negative sideeffekter. Man kunne ønske sig et rusmiddel, man kan få det lystigt af, og som ingen dårlige bivirkninger har. Er der nogen, der har kendskab til det ?? Hvad bruger læger og farmaceuter, når de skal ha' det lidt sjovt og løssluppent og måske har brug for at dulme nerverne. Der går mange historier om det, men den var godt at vide, hvad der er sandt og usandt.


Skrevet af Louis B. Knockel 1580 dage siden - Direkte link

Erfaringen viser, at alkohol er et dårligt rusmiddel... Ærede hr. Kalasky: Min livslange erfaring viser noget andet.


Skrevet af kalasky 1580 dage siden - Direkte link

Well, så lad mig ændre: Jeg har set og oplevet adskillige katastrofer, der kan følge i kølvandet af at bruge alkohol som rusmiddel. Desuden anslås det, at 10% af danskerne viser tegn på alkoholisme.


Skrevet af kpetersen 1580 dage siden - Direkte link

Lad dog endelig forbudskompagniet forbyde alt sjovt, herunder slik, alkohol, smil, god mad, pc-spil, teater, biograf, kys, konkurrencer, sport og sluttelig sex (læs lige statistikker om kønsrelaterede sygdom). Og lad os så se, hvad vi har tilbage: arbejde, motion (som dog også bør forbydes, hvis nogen synes, det er sjovt!), kedeligt TV, lidt bedre radio, løgnagtige politikere.... har jeg så glemt noget?

venligst kate


Skrevet af mohqal 1580 dage siden - Direkte link

Og jeg har ellers altid hørt, at arbejde er de drikkende klassers forbandelse.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Mad og drikke

9
3
3
19
2
18
36
39
7
6
7
12
41
27
20
5
2
6
21
3

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -