Madanmeldelse: Post Pubben, Lyngby

Min unge ledsagerske og jeg var ikke enige om kvaliteten af det måltid, vi en sen eftermiddag satte til livs på Post Pubben i Lyngby

xxxxxx Ikke angivet,

10/12/2009

Min unge ledsagerske og jeg var ikke enige om kvaliteten af det måltid, vi en sen eftermiddag satte til livs på Post Pubben i Lyngby. Ledsagersken havde valgt en mørbradgryde med bacon, cocktailpølser, champignon og paprikasauce, mens jeg bestilte en grillet hakkebøf med grønærter, bearnaisesauce og pommes frites.

To klassiske kroretter, i sin oprindelse mere franske end danske, men akklimatiserede og til ukendelighed assimilerede. Retter, en kulturradikal gourmet som undertegnede dybest set foragter, fordi de signalerer jævn danskhed, når jævn danskhed skal ud og fægte med kniv og gaffel, men som gourmanden i mig sagtens kan anerkende, fordi den jævne mands kost jo kan smage ganske godt.

Hvis køkkenet er ærligt, hvis prisen modsvarer produktet, hvis råvarer og tilberedning er i orden, og hvis man bliver mæt, så stikker jeg gerne gaflen i disse 'traditionelle retter'. Men råvarerne var bare ikke i orden, for kødet havde ligget for længe og bøffen var derfor gammel og sur i smagen.

Det er s'gu for sløjt. Ganske vist betaler man kun en god hundredkroneseddel for en bøf med bearnaise, frites og grønærter og forventer derfor ikke højklassekøkken, men basal kødkvalitet er en selvfølge. Og ramler man ind i en sur bøf, så opdager man, at det er lidt med kødet som med selve Post Pubben:

Trods sin prominente plads på hovedgaden i den velstående handelsby, Lyngby, og på trods at der er pænt, rent og julepyntet i restauranten, så emmer interiøret af 'pub' og af tusinder af gamle og for længst afdøde branderter. Det gør den sure tjener også, ham der trisser rundt i det dunkelgule skær, som hænger ved fra tiden før rygeforbuddet og gør det vanskeligt at læse spisekortet.

Min ledsagerske var vild med pommes friterne og bearnaisesaucen - sådan er børn jo så nemme - men selvom jeg straks fik en ny bøf, da jeg klagede, var jeg ikke imponeret over standarden på Post Pubben,

Kilde: