Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

9

+2 Skrevet af Ulrik B. Petersen 70 dage siden - Direkte link

Jeg har lidt svært ved at tolke, hvad du egentlig mener, men er det ikke noget i retning af: Tage Voss blev næsten 99 år, og han røg heftigt hele livet; det beviser hvor ufarlig rygning er?

I så fald kan jeg stikke den. Fx. med den her: Det har vist sig at 15% af alle trafikulykker skyldes folk, der har drukket. Det vil altså sige at 85% af alle ulykker skyldes folk, der ikke har drukket. Det beviser hvor farligt det er, ikke at drikke, når man kører.


+1 Skrevet af Cody Nielsen 70 dage siden - Direkte link
Forkert tolket Ulrik...Ifølge Kræftens bekæmpelse kan man ikke blive 99 år hvis man ryger hele livet.

+2 Skrevet af Magnus Pedersen 70 dage siden - Direkte link

Kære Ulrik B. Pedersen.

Jeg mener skam ikke noget, jeg ville blot høre hvad folk siger til den historie.

Og så mangler der positive historier i nyhederne. Det må vel siges at være en positiv nyhed at man kan blive næsten 99 år gammel selvom man er storryger.

Lad os da sammen glæde os over det.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Ulrik B. Petersen 69 dage siden - Direkte link

Kære Magnus Pedersen.

Jeg driller bare lidt. Det er nok uretfærdigt over for dig, men ikke over for dem, der netop laver statistik ud fra enkelttilfælde ("tobak og alkohol er sundt; se bare på Churchill, der røg og drak og blev 90"). Sagen er vel blot at der findes mennesker, der kan tåle at ryge uden at tage skade på helbredet.

Statistikken fortæller imidlertid at man løber en betragtelig risiko ved at ryge. Sidste år døde ca. 13.000 mennesker i Danmark af tobaksrelaterede sygdomme, og det er jo mange i forhold til fx. trafikdræbte, der talte ca. 200. Jeg antager her at der er tale om mennesker, der døde før de statistisk burde dø, og sagkyndige på området taler om at man som storryger forkorter sit liv med ca. 10 år i forhold til, hvor gammel man kunne forventes at blive, alt andet lige. Tage Voss undlod selv at forholde sig til denne statistik, men han var jo også korrupt på tobaksområdet, skønt fornuftig nok på mange andre områder.

Der er dog, må man indrømme, lidt uklarhed om baggrunden for tallene, for vi skal jo alle dø, men jeg tror at man i nævnte tal tænker på folk, der dør yngre end 70 år. Efter de fyldte 70 antages folk at skulle dø af et eller andet, og det er derfor i lægelig forstand mindre interessant, hvad de dør af. Tage Voss skrev i øvrigt selv at efter hans erfaring som læge, døde folk på 65 og derover af tilfældige årsager.

 


Skrevet af Claus Wøbbe 69 dage siden - Direkte link

Ja, det er da glædeligt, at selv rygere kan blive gamle. Så lad os da opfatte historien som en solstrålehistorie - en enlig svale i mængden af historier om, hvordan rygning skader rygeren.

 

Det er min klare opfattelse at der blandt sagkundskaben (lægerne) er enighed om, at rygning er skadeligt, og at dette er dokumenteret igennemforskning og klinisk observation.

 

Hvis man tror at rygning er uskadeligt, eller måske bare er "en smule skadeligt", så snyder man vist sig selv.

 

Det er jo også ret banalt og nærliggende - du indånder gudhjælpemig varm røg fra afbrændte blade direkte ned i lungerne, hvor der skal foregå en ret fantastisk mekanisme med transmission af ilt fra luften over i røde blodlegemer. Du kan jo ligeså godt stå og hakke dig i hjernen med en issyl.


+1 Skrevet af Cody Nielsen 69 dage siden - Direkte link
Jeg tror de fleste statistikker (for og imod) er ekstremt usikre. Hvis man bor i en gl. ejendom med PCB fuger, asbest tag og lidt skimmelsvamp lever man kortere end andre. Ligger ejendommen ud til H.C.Andersens Boulevard med diesel røg lever man endnu kortere. Er man samtidig storryger burde man ikke blive 50 år iflg. statistikkerne, men det holder bare ikke viser undersøgelserne og ingen ved hvorfor....

+1 Skrevet af Knud Madsen 69 dage siden - Direkte link

Man ser jo også sportsudøvere, der kommer af dage f.eks. pga. et hjerteanfald midt i anstrengelserne. Ergo må det være farligt at motionere, så det undlader jeg. Jeg lever endnu selv uden motion, ergo må det være sundt ikke at motionere.

For min skyldt må folk ryge lige så tosset de vil, bare jeg ikke skal lugte til det. Det bliver ikke morsomt at skulle rydde Tage Voss's dødsbo.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Mad og drikke

3
3
19
2
18
36
39
7
6
7
12
41
27
20
5
2
6
21
3

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -