Værd at læse

00

Glyphosat frikendt for at fremkalde kræft

Glyphosat er et af verdens mest anvendte sprøjtemidler mod ukrudt i landbruget - og det er for få dage siden slået fast, at det ikke er kræftfremkaldende. Det har det europæiske agentur for kemikalier, ECHA, slået fast, efter at de har analyseret stoffet. 

Nyheden vækker glæde i landbrugenes interesseorganisation Landbrug og Fødevarer, for når glyphosat ikke er kræftfremkaldende, vil det højest sandsynligt blive godkendt i EU, og det vil være godt for miljøet og en kærkommen hjælp til de danske landbrugs økonomi. 

Dansk landbrug er nemlig ramt af bl.a. de økonomiske sanktioner mod Rusland, og rigtig mange er i store økonomiske problemer for tiden. Det betyder underskud og øget gæld

Til Maskinbladet siger Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer: "Det vil blive meget dyrt både miljømæssigt og økonomisk for landmændene, hvis glyphosat ikke længere kan bruges på de danske marker. Jeg kan så blot håbe, at ECHA's vurdering vil blive taget til efterretning, når den endelige afgørelse skal træffes i EU.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere