Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

12

+3 Skrevet af Uffe Merrild 68 dage siden - Direkte link

God historie Michael :) 

 

Det er som du er blevet lidt mere aktiv på det sidste, det er glædeligt.


Skrevet af Michael Loupis 67 dage siden - Direkte link

Tak det er godt at høre, at man har været savnet.

 

Arbejde, familie, småbørn og den slags har fyldt utroligt meget i min hverdag på det seneste. Det er simpelthen svært at udføre meningsfyldte skriblerier med en treårig hængende på skulderen.

 

Treårige er forøvrigt interessante. De kan lære en, at et af de mest indgroede instinkter i den menneskelige natur er ejendomsretten. Hvis man nogensinde har prøvet at fratage sådan en størrelse en genstand de er glade for, ved man hvad jeg taler om. På samme måde forstår de hurtigt, hvad der er fars ting og hvilket konsekvenser det kan have at have omgang med dem.


Skrevet af Uffe Merrild 66 dage siden - Direkte link

Jeg har gjort mig samme observationer. Det er kun gennem massiv propaganda i institutionerne at den naturlige fornemmelse af at eje noget privat eroderes og latterliggøres. Det er en skam at det er sådan, for det er et gode for samfundet at den private ejendomsret respekteres og anerkendes for det den er: Fundamentet for hele samfundet.

 

Uden ejendomsretten findes intet grundlag for arbejdsdeling eller socialt samvær.

- Annonce -

- Annonce -


+1 Skrevet af Cody Nielsen 68 dage siden - Direkte link
Nu vokser udliciteringstræet jo ikke ind i himlen.... http://www.ugebreveta4.dk/medarbejderne-betaler-prisen-for-udlicitering-i-det-o_20667.aspx

+1 Skrevet af Uffe Merrild 68 dage siden - Direkte link

Udlicitering er ikke nødvendigvis et gode, for de der beslutter hvordan det skal foregå har magten til at gøre det til en skandale, hvis de ønsker det, eller til at gøre det til en succes.

 

Private der selv træffer egne valg bærer byrden af egne valg, så i Michaels ovenstående tilfælde med skift af leverandør, så er der ikke tale om offentlig udlicitering, men et privat valg af en anden leverandør.

 

I det offentlige bestemmer politikere og bureaukrater over andre menneskers penge, de udøver monopolistisk magt over andre, både hvem der udliciteres til, og hvor mange penge der bruges. Det kan derfor ikke udelukkes at, hvis man er stor tilhænger af offentlig produktion, eksperimentet bliver designet til at fejle fra starten. Blot som bevis på at udlicitering ikke duer.

 

Udlicitering er dog ikke den bedste mulighed for at spare skatteyderne for penge og give kunderne en bedre kvalitet. Den bedste løsning er laissez-faire kapitalismen, hvor man privatiserer foretagenet fuldstændigt og tager skatteyderne af krogen, så de selv kan købe de ydelser de ønsker, og selv bestemme hvad kvaliteten skal være, ved at vælge mellem et væld af produkter i markedet.


Skrevet af Michael Loupis 67 dage siden - Direkte link

Der er en række fejlslutninger i det som du henviser til.

 

Uffe er inde på nogle af dem.

 

Jeg vil her gerne forholde mig til myten om "at medarbejderne betaler prisen"

 

Nej medarbejderne betaler ingenting. De udbyder frivilligt deres arbejdskraft, hvis nogen er villige til at udbyde samme service til en anden pris eller under andre betingelser, så er det ubetinget godt og ikke et udtryk for, at de tidligere højtbetale medarbejdere betaler.

 

Hvorfor er det du mener, at invalidepensionisten skal betale overpriser for sine produkter for at borgere, der i forvejen er meget bedre stillet end hende, via et statsmonopol skal have forbedret deres levevilkår yderligere på invalidepensionistens bekostning?

 

Ideen om at særlige grupper borgere skal have særligt gode vilkår på andres bekostning, er usympatisk, usolidarisk og medvirker til at sænke levestandarten for alle.

 

Ønsker man at gøre noget godt for arbejderne, så skal man i stedet gøre det så nemt og billigt som overhovedet muligt at drive virksomhed. Dermed sikrer man at flest mulige virksomheder konkurrerer om arbejderens kompetencer, hvilket vil sikre ham den højst mulige løn.

 

Dernæst skal man gøre det så attraktivt som muligt at opbygge kapital i virksomhedene, da denne kapital er hovedvejen til at hæve den produktivitet som i sidste ende afgør arbejderens løn- og arbejdsvilkår.

 

Havde fagforeningerne et oprigtigt ønske om at sikre deres medlemmer de bedste betingelser, ville de gå til politikerne og kræve offentlige besparelser, lavere skatter, mindre regulering og den slags. På den måde ville medlemmerne blive mere konkurrencedygtige og samtidig få lov til at beholde en større andel af den værdi de skaber i virksomhederne.


+1 Skrevet af Cody Nielsen 68 dage siden - Direkte link
Jeg mindes også rengøringsskandalen på Rigshospitalet efter udlicitering og var der ikke noget med ambulancekørsel også ?

Skrevet af Uffe Merrild 68 dage siden - Direkte link

Ambulancekørslen, tænker du der på region syd der skiftede fra Falck til BIOS?

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Miljø

6
10
14
4
2
21
11
20
16
10
10
5
18
14
20
6
15
32
17

- Annonce -

- Annonce -