SF viser billeder af plastik-øer, som slet ikke findes - DR DETEKTOR

SF påstår i en ny kampagne, at der driver store øer af plastik rundt i havet og partiet viser samtidig billeder af øerne. Det har fået DR Detektor til at faktatjekke sagen og det viser sig, at øerne slet ikke findes.

SF holder altså liv i en myte om, at plastik-øerne eksisterer og partiet fortæller endda, at øerne tilsammen skulle være 700 gange større end Danmark. Det ville i så fald svare til, at øerne skulle være på størrelse med hele det afrikanske kontinent.

"Det er jo fuldstændig gak," udtaler professor ved DTU, Torkel Gissel Nielsen. Han mener, at partiets intentioner er gode nok, fordi der er et problem med plastik i havene. Virkeligheden og fakta er lige så skræmmende, som det ukorrekte billede, så han mener, det er tåbeligt at begå karaktermord på plastikproblemet ved at sige noget, der er forkert, og som nemt kan skydes ned af politiske modstandere.

SF vil ikke interviewes af Detektor, men skriver i en pressemeddelese, at de fremover vil sætte ordet "øer" i anførselstegn i kampagnen. 

Liberal Alliances miljø- og klimaordfører, Carsten Bach, skriver om emnet på Facebook: 

"Det er trist, når en vandre-historie udvikler sig til noget alle tror på og dermed en form for 'fake fakta.' Det kan faktisk være med til at udfordringen med mikroplast aldrig rigtig bliver taget seriøst. 


6 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere