Værd at læse

00

Det er for dyrt at være dansk - Nationalt | www.b.dk

- Der er ingen tvivl om, at når der er renset for afgifter, er den pris, der er tilbage, et udtryk for, at der er begrænset konkurrence i Danmark, siger vicedirektør Carsten Smidt fra Konkurrencestyrelsen til Politiken.

På trods af at konkurrenceredegørelser i flere år har peget på uforklarligt høje danske priser, er der ikke sket så meget, men nu lover erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) handling.

Er grunden på den manglende konkurrence ikke netop de høje afgifter? De gør at man ikke ændrer meget ved prisen ved at sætte den en krone eller to ned eller op. Det bevirker jo at forretningerne da hellere tage en krone meget end en krone for lidt når kunden alligevel ikke bemærker den store forskel.

Hvis man har en vare til 30 kr uden moms og afgifter, så er en krone i forskel på prisen trods alt relativt større end når varen får moms og afgifter på og koster 50. Jo dyrere varerne, jo større skal prisforskellen være for at folk går til en konkurrent fremfor den mest bekvemme. Derfor er konkurrencen så lille i DK. Hvis man fjernede moms og afgifter, så skulle man nok få meget mere konkurrence

Læs artikel

5 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere