Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

20

Skrevet af LordNacho 1580 dage siden - Direkte link

Godt indslag, men nok en smule overforsimplet. For det første kunne ejeren tænke på at hive prisen i vejret på burgerne. På den måde betaler kunderne for mindstelønnen. For det andet er det ikke så ligefremt at den og den er så og så produktiv.

 

I den ende af lønnen hvor man nærmer sig mindstelønnen har jeg også på fornemmelsen at det ikke er så enkelt at nogle folk simpelthen er en smule mere produktive end andre. Der er nok problemer med at folk ikke gider at møde, eller de har diverse problemer fx alkohol og stoffer. Hvis man har den type person, så vil man virkelig ikke tage chancen og betale mindsteløn. Så det er måske en bedre grund til ikke at have mindsteløn, altså at man nok nemmere kan indsluse folk der har haft motivationsproblemer.

 

Jeg kan huske jeg engang havde en sekretær, der tog 70 fridage. Det var jo ikke et spørgsmål om at betale hende en smule mindre, hun skulle da bare fyres.


Skrevet af Anders Johansen 1580 dage siden - Direkte link

Men havde du ansatte som var ustabile/ikke nok værd, men som du stadig kunne bruge tvinger mindstelønnen dig jo til at fyre dem... For ingen bedriver jo forretning med filantropi for øje, selvom diverse politikere og fagforeninger lader til at mene det...

 

Var der ingen fastsat mindsteløn kunne du jo i eksemplet med ansatte som ikke gad møde, vælge at afregne dem på dag-til-dag basis igen modsvarende deres kvalifikationer... Jeg er ret sikker på det ville få dem til at dukke op...

I vores nuværende system får de jo bare deres penge andetsteds fra, så de har intet incitament til at dukke op...


Skrevet af LordNacho 1580 dage siden - Direkte link

Ja netop, men jeg siger bare at jeg har en alternativ grund til ikke at have mindsteløn.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Lounen 1580 dage siden - Direkte link

Hvis nogen som helst andre end det frie marked forsøger at sætte lønnen skader det altid arbejderen. Prismekanismen sikrer arbejderen, at han aflønnes efter værdien af hans arbejde ikke mere ikke mindre. Er lønnen for høj er der arbejdere, som mister deres arbejde, fordi arbejdets værdi er lavere end lønnen og arbjdsgiveren taber penge på arbejdet. Det er hverken til fordel for den arbejder, der bliver arbejdsløs og ikke længere kan klare sig selv eller de andre arbejdere, der nu skal forsørge de arbejdsløse. Er lønnen for lav skabes der mangel på arbejdskraft, hvilket er til stor ulempe for samfundet.


Skrevet af hammerlein 1580 dage siden - Direkte link

Ja der er i virkeligheden tale om ren godhed når vi ikke sætter en minimumgrænse for arbejdernes lønninger!!

I Tyskland har man det system og det er ikke særlig godt. Eks. hver høst vælter det ind over grænsen med billig arbejdskraft til landbruget.  Det bevirker at selv folk der går på det der svarer til den laveste bistands sats ikke får noget ud af at tage jobsene.

 For staten er det da dumt. En højere løn ville jo netop besætte jobsene med tyske arbejdere i stedet får rumænere.

 Skal vi blive i videoens ånd skal vi for at motivere den arbejdsløse vel tage bistanden fra ham så passer regnskabet selvfølgelig igen.


Skrevet af Anders Johansen 1580 dage siden - Direkte link

Ja, eftersom bistand/kontanthjælp/dagpenge skaber en de facto mindsteløn på den måde at folk ikke gider tage arbejdet fordi de får mindre ud af det...

Enhver som er i stand til at bestride et arbejde skal ikke have støtte af offentlige kroner...

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

8
10
8
6
12
12
16
14
9
12
7
15
15
15
10
13
5
11
9
8

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -