Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

18

Skrevet af Matti Petersen 1637 dage siden - Direkte link

Tænkte selv på at poste artiklen. Mest pga. Marlene Winds understregning af, at hun nærer en afgrundsdyb afsky for demokratiet og medlemslandenes borgere (i hvert fald hvis deres vilje er, ikke at ville mere EU).

 

Følgende er ret sigende: "Jeg tror ikke, at det betyder, at de store planer om politisk union og bankunion bliver pillet af plakaten, simpelthen fordi dem, der virkelig betyder noget, ved, at EU og euroen kun kan overleve, hvis der afgives yderligere suverænitet eksempelvis på finanspolitikken og på bankområdet"

 

Eller med andre ord: Pyt være med, hvad befolkningerne mener, det er alligevel ikke dem, der betyder noget. Selvmordskursen holdes, for det skal dem, der virkelig betyder noget (altså ikke den almene vælger), nok få trumfet igennem.

 

Alt dette selvfølgelig akkompagneret af den sædvanlige skræmmekampagne: "... EU bliver splittet op, så de lande, der kan og vil, går videre, mens de, der ikke kan og vil, bliver hægtet af"'

 

Altså de gode og dygtige lande vil naturligvis det, hun vil, mens de onde og dårlige lande, bliver hægtet af (det projekt, hun ikke kan forestille sig bedre end). I skræmmekampagnen tages - igen - ikke højde for den betragtelige (om ikke massive) modstand i befolkningerne, selv i de lande hun formentlig henviser til, som dem, der kan og vil - slet og ret fordi, at deres (befolkningernes) mening er hende så uendelig ligegyldig. Den antidemokratiske adfærd udstilles næsten ikke bedre, end af hoveder som hende.

 

Jeg ved ikke hvad der er mest ufatteligt: At hun ikke i skræmmekampagnen får inkluderet, at modstand til projektet, er at gå i retning af regulær krig i Europa, eller at journalisten, Jonas Kaas Fallesen, ikke spørger (kritisk) ind til hendes udtalte foragt for demokratiet.


Skrevet af _slettet_bruger_4129 1637 dage siden - Direkte link

+100

 

Det første citat udstiller på smukkeste vis Winds afgrundsdybe arrogance overfor befolkningerne.


Skrevet af Jack Andre 1637 dage siden - Direkte link

Vor herre bevares, Leif. Det er godt nok en noget farvet udlægning af tingene. Marlene Wind er på ingen måde afdæmpet, men opridser nogle realpolitiske fakta, der taler om et stadig mere integreret Europa, mens enkelte lande vil blive stadig mere isoleret, herunder England. Du er jo vild utroværdig i din udlægning af teksten. Drøm videre...

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af hammerlein 1637 dage siden - Direkte link

 Det er godt nok en noget farvet udlægning af tingene. Marlene Wind er på ingen måde afdæmpet, men opridser nogle realpolitiske fakta, der taler om et stadig mere integreret Europa, mens enkelte lande vil blive stadig mere isoleret, herunder England. Du er jo vild utroværdig i din udlægning af teksten. Drøm videre...

 

Drøm videre... Ja det vil jeg da også gøre. Der er intet der tyder på at EU vil fortsætte, hvis medlemslandene forlader øvroen. At forsøge at sælge ævro-zonen som et fantastisk sted at placere sine penge, når end ikke medlemslandene har tillid til euroen, er utopi.

 Vi kan i bedste fald håbe på, og her kommer drømmen måske ind, at vi ikke får borgerkrig.


Skrevet af slettet bruger 6264 1637 dage siden - Direkte link

@Jack Andre

 

Hvor i interviewet har jeg overset "Danmark skal ha' indflydelse og det får Danmark kun ved at sidde med ved bordet" ? Hvor står der, at "Danmark ikke kan klare sig uden EUnionen" ?

 

Næh, der står derimod, at

""Jeg tror ikke ... , at de store planer om politisk union og bankunion bliver pillet af plakaten, simpelthen fordi dem, der virkelig betyder noget, ved, at EU og euroen kun kan overleve, hvis der afgives yderligere suverænitet eksempelvis på finanspolitikken og på bankområdet"

Nu er det pludselig "dem, der virkeligt betyder noget ......" der har EUnionens fremtid i deres hænder og det kun ved yderligere afgivelse af national suverænitet.

 

Så jeg læser ikke - som det tidligere er oplevet fra EUnions-professoren - nogen løftet bedrevidende pegefinger over for det danske folk, men mere en konstatering af, at EUnionen sandsynligvis ikke i den nærmeste fremtid vil fremstå som en homogen union af ligeværdige stater.

 

Og det ER da mere afdæmpet end det, vi så og hørte sidste år i forbindelse med de herostratisk berømte grænsebomme.

----

I øvrigt får vi snart en tydelig indikation på, hvor vigtigt det er, at "Danmark sidder med ved bordet og øver sin indflydelse". For det må formodes, at Danmark får "lov til at sidde med ved bordet", når Danmarks krævede rabat på 1 mia på EUnions-kontingentet skal forhandles.Skrevet af slettet bruger 6264 1637 dage siden - Direkte link

Glemme rabatten?

 

Jamen, jamen, jamen .... så har det jo slet ingen betydning, at Danmark "sidder med ved bordet". Det kan da ikke passe. Vel?

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

8
9
13
15
10
8
4
6
7
8
7
7
13
11
14
11
18
19
12
5

- Annonce -


Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -