Forbrugslån - hvornår er de rigtige og forkerte for dig?

Ikke angivet Ikke angivet,

29/04/2017

At bruge kviklån - eller forbrugslån - er ikke nødvendigvis en dårlig idé. Men det kan det være, hvis man ikke tænker sig om.

Penge - hvem kunne ikke bruge flere? Nok de fleste. Men desværre er der også nogle, der låner penge, de ikke har en chance for at betale tilbage.

For inden man på få minutter har sendt en ansøgning afsted til et kviklån, bør man tænke sig en smule om: Er dette den rigtige beslutning?

Minifinans.dk er en udbyder af kviklån, der som nogle af de få i branchen interesserer sig for, at et forbrugslån løser et problem for låntageren - og ikke det modsatte.

»For det første skal man have en klar idé om sit behov og horisonten for tilbagebetaling. Her skal man være realistisk: Man skal vide, at man rent faktisk kommer til at tjene pengene og dermed kan betale tilbage,« siger Mads Emil Fast Dahlerup, direktør i Minifinans.dk.

Det gode forbrugslån

Og hvornår er kviklån så en god idé?

Kort og godt drejer det sig om at løse et kortsigtet likviditetsproblem. Det kan være, at den bil man bruger hver dag til at køre på arbejde bryder sammen. Mekanikerregningen kan slå bunden ud af månedsbudgettet, og her kan det være hurtigere og relativ billigt at bruge et kortsigtet lån til at få betalt mekanikeren og dermed kunne komme på arbejde igen.

»For mange almindelige danskere er der mange situationer, hvor man har brug for ekstra likviditet på et tidspunkt, hvor man ikke lige har den. Det kan også være i forhold til at kunne købe ting på tilbud som man alligevel skulle have. Her kan det være en god idé at bruge få hundrede kroner i finansieringsomkostning på at spare tusindvis af kroner,« siger Mads Emil Fast Dahlerup.

Beskyttelse af forbrugeren

Alligevel kan det gå galt, og derfor tilbyder Minifinans.dk som standard 48 timers betænkningstid, så man ikke tager impulsive beslutninger. Det er nemlig også en af de måder, hvor kviklån kan ende med at skabe problemer i stedet for at løse problemer.

At at bruge kviklån som et fornuftigt værktøj til likviditetsstyring i privatøkonomien er i det hele taget et stort fokusområde for Mads Emil Fast Dahlerup:

»Hos os afviser vi eksempelvis unge under 21 år, idet at vi ved, at kviklån historisk set har skabt problemer for unges økonomi. Det er det sidste, vi ønsker,« siger han.

Ud over Mads Emil Fast Dahlerup står angel-investoren Casper Ravn-Sørensen bag Minifinans.dk. 

Kilde: