Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

21

+1 Skrevet af Ulrik B. Petersen 243 dage siden - Direkte link

Det er da rigtigt at man ikke rigtigt taler om effekten af nul- eller minusrenter. Økonomerne er generelt larmende tavse om fremtiden, som ingen aner noget om. De har alle dage været bedst til at spå om fortiden. Den store boble i 2008 havde ingen set komme, og det har svækket de økonomiske videnskaber og deres professorer profeter i den grad.

Når det er sagt, synes jeg egentlig at det er et sundhedstegn at det er blevet vanskeligt at tjene penge ved passive investeringer. Indeståender i de fleste banker forrentes til 0%, og obligationsrenten er jævnt uinteressant. Svaret kan være at beslutte sig for mere risikable investeringer, måske ikke netop brasilianske regnskove og vindmøller, som bliver fremhævet i artiklen, men i respektable erhvervsvirksomheder, som tjener pengene til borgernes velfærd. 

Jeg ville nok selv afholde mig for ejendomsinvesteringer, men aktier i mange forskellige firmaer i ind-og udland, man tror på, samt måske investeringeforeninger, vil formentlig være bedre end at se nogle penge stå i årevis til nul rente. Og på en måde er det vel også rimeligt at pensionssparere deltager i de almindelige finansielle risici, der er knyttet til aktier

Hvis man forestillede sig at firmaerne alle sammen gik konkurs, ville rede penge jo ikke være noget værd alligevel, og derfor er det rationelt at tro på og støtte erhvervslivet med tålmodige penge.

Hvis udviklingen kunne føre til at stoppe den marxistisk orkestrerede foragt for og had til erhvervslivet, der har martret lande som Danmark i et par generationer, ville meget være vundet.


+2 Skrevet af Jalopeno 243 dage siden - Direkte link

Der er manipuleret så meget med renter og valutakurser, at de er uigennemskueligt. 

 

Tidligere generationer oplevede store velstandsstigninger på kort tid - relativt. Det er nu slut og en social begivenhed kan drukne uheldige i gæld der ikke fjernes af inflation. 

 

At nedbringe gæld og afhængihed af bankerne er et godt råd i disse tider. 


+2 Skrevet af Ulrik B. Petersen 243 dage siden - Direkte link

"At nedbringe gæld ... er gode råd ...". Sandt nok, for mange er tilbøjelige til at glemme at lånte penge skal betales tilbage. Det giver næsten sig selv at hvis ikke man skylder, er man ikke afhængig af banker eller andre.

Hvis jeg skulle råde nogen, ville mit råd være at undgå kortfristet gæld (klatgæld) samt at lægge en strategi for at blive totalt gældfri senest ved fyldt 60 år. Dvs. at også prioritetsgæld skal være væk. Og der er jo ingen, der forbyder en at spare op, samtidigt med at man nedbringer gæld.

Desuden vil jeg råde folk til at undlade pensionsopsparing inden for ordninger med skattefradrag. Al erfaring viser nemlig at politikerne aldrig har kunnet modstå fristelsen til at stjæle af folks pensionsopsparinger længe før de bliver udbetalt. Hvad angår pensionsselskaber skal man gøre sig klart at de også stjæler med arme og ben, uden at kunderne kan se om mandarinerne undervejs får "vædet næbbet" lidt rigelig. Mange sparere opdager først for sent, hvor lidt de får ud af et helt livs opsparing. De såkaldte garantier er heller ikke meget værd, og selskaberne vil gerne væk fra dem, ikke mindst fordi de, til deres bestyrtelse, har opdaget, at folk lever længere end tidligere.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Ib Andersen 243 dage siden - Direkte link

Det giver næsten sig selv at hvis ikke man skylder, er man ikke afhængig af banker eller andre.

...

Desuden vil jeg råde folk til at undlade pensionsopsparing inden for ordninger med skattefradrag. Al erfaring viser nemlig at politikerne aldrig har kunnet modstå fristelsen til at stjæle af folks 

Tilsammen giver det frihed fra banker og stat. Det er essensen. + for dit indlæg. Jeg har yderligere sølv, det kan de heller ikke lige trykke sig ud af på computeren... Min tiltro på den korte bane er 50%, på den lange bane 0,1%.


Skrevet af Jalopeno 243 dage siden - Direkte link

Hvis jeg skulle råde nogen, ville mit råd være at undgå kortfristet gæld (klatgæld) samt at lægge en strategi for at blive totalt gældfri senest ved fyldt 60 år

Når man giver mulighed for 30 årige lån følger de de fleste som kan. Priserne stiger så boligerne og man blev tvunget til større nominel gæld.

 

Desuden vil jeg råde folk til at undlade pensionsopsparing inden for ordninger med skattefradrag. Al erfaring viser nemlig at politikerne aldrig har kunnet modstå fristelsen til at stjæle af folks pensionsopsparinger læmnge før de bliver udbetalt. 

 

Svært når de fleste lønslaver automatisk trækkes til en ordning. 


Skrevet af _slettet_bruger_14849 242 dage siden - Direkte link

Det er rimeligt svært at undgå pensionsselskaberne qua at store dele af arbejdsmarkedet er underlagt overnskomster (er med tiden blevet en integreret del af djøf-vældet) som sammenlagt typisk "låner" 15-20% af din løn i samlede bidrag. Hertil kommer feriepengene (renterne heraf).


Skrevet af Baphomet 243 dage siden - Direkte link

Vi har kun gæld i huset. Vi havde sparet de 20% op så der ikke skulle etableres dyrt kontantlån. Vi afdrager selvfølgelig, og med væsentligt mere end banken forlanger som minimum.

Biler bliver der sparet op til, og vi køber kun brugt.

Pensionsopsparinger er anbragt til lav/medio risiko.

 

Så har vi vel gjort hvad vi kan gøre?


+1 Skrevet af Ib Andersen 243 dage siden - Direkte link

Jeg ville til enhver tid hæve pensionen, bøde skatten, og sætte det i PM (ædelmetaller) de ikke kan røre.


Skrevet af Baphomet 243 dage siden - Direkte link

Jeg har tænkt meget på PM her på det sidste, jeg har tænkt mig at undersøge om det er muligt at lægge det hele i passivt depot der følger guld eller sølv, såkaldte ETF'er.

 

Dels selvfølgelig fordi hele pengesystemet kollapser indenfor få år, men også fordi afkastet er så elendigt som det jo er med lav/medio risiko og så bliver det endda næsten ædt op af gebyrer til 'de altive investere'. En eller anden form for passivt produkt bliver det i hvertfald lagt om til. Det gælder også børneopsparingerne.


+1 Skrevet af Ib Andersen 243 dage siden - Direkte link

Papir-PM ville jeg ikke røre ved. Hvis SHTF, så skal jeg ikke håbe på, at det faktisk eksisterer, og skal kunne komme hjem til mig. Så kommer der nok importforbud, konfiskation (1933 var det vist sidst i USA) og andre sjove ting. Uanset hvad der sker af ulykker, skal vi betale i sidste ende.

 

Og pointen er ikke at være i en afstand hvor man kan få regningen.

 

Hav det i hånden, det er mit klare råd. Ellers er det ligemeget.


Skrevet af Baphomet 243 dage siden - Direkte link

Jo men skal jeg købe det fysisk for pensionsmidler koster det mig 60% her og nu til staten. Det er det du har gjort kan jeg forstå.

ETF'er kan jo kun følge kursen på PM fordi de har opkøbt PM, ellers giver det jo ingen mening. Desuden ville jeg vælge en dansk udbyder.

Jeg skal skrive en artikel om hvad jeg kommer frem til.

 

Har i øvrigt også investeret en del af familieformuen i Ethereum, i det jeg regnede med Trump vandt (check) og at dette ville betyde panik og kaos i usa (ikke check). Før det store dollar kollaps vil der komme en periode med deflation, og derved vil Ethereum falde i pris. Så jeg sælger ud nu og køber op igen senere.


Skrevet af Ib Andersen 243 dage siden - Direkte link

Jeg har værest selvstændig i det meste af mit arbejdsliv, så jeg har ingen pension i noget staten kan blande sig i. (156 kr i ATP?) :-)

 

Meget af det der handles i ETF'er bliver jo ikke flyttet fysisk. Som Fort Knox fungerer. Det bogføres "bare". 

Men umiddelbart et godt valg at vælge en dansk udbyder, omend de jo sagtens kan have skidtet liggende i Bangladesh.

 

Jeg skal dog ikke røre ETF'ere på det marked. Jeg vil have det i hånden. Om jeg har ret ved jeg ikke, men det er hvad jeg er overbevist om, indtil videre.

 

Ethereum ved jeg ikke noget om, kender det ikke som et grundstof, men det lyder spændende, og jeg vil glæde mig til en artikel fra din hånd , plus jeg lige vil google det :-)


Skrevet af Ib Andersen 243 dage siden - Direkte link

Ah, cryptocoin! Jeg er i BTC, og lit, name og 27 andre der eksisterede for 3 år siden. Om de stadig gør ved jeg ikke, men mit BTC depot er jeg tilfreds med :-)


Skrevet af Baphomet 243 dage siden - Direkte link

Hvem køber du igennem? Kraken, Poloniex, eller en helt anden?


Skrevet af Ib Andersen 243 dage siden - Direkte link

Jeg har minet hele lortet selv :-)

 

Edit: Og tabte ca. 20.000 DKK på mtgox's krak. :-) Nutidværdi langt mere.


Skrevet af Baphomet 242 dage siden - Direkte link

Mtgox skandalen var forfærdelig. Jeg holder mine coins på egne wallets og ikke på konto.


Skrevet af Ib Andersen 242 dage siden - Direkte link

MTgox var en vekselbørs der krakkede, ikke en bank. Det ved du sikkert, men jeg præciserer for evt. andre der måtte læse med, da netop MTgox bliver hevet frem som eksempel på et problem med BTC, selv om det svarer til at H&M går konkurs efter du lige har sat 5000 kr ind til at købe tøj for.


Skrevet af Baphomet 242 dage siden - Direkte link

Ja krakket af MTgox havde intet med BTC teknologien at gøre. Problemet var netop at mange benyttede den børs som bank og havde mønt stående på deres konto i lang tid. Man skal i stedet have mønten stående på sin egen wallet, der er den altid i sikkerhed, og så kun overføre dét til børsens konto som man skal bruge.


Skrevet af Ib Andersen 242 dage siden - Direkte link

Ja, det er jo den logiske slutning, men i den tid handlede jeg meget med BTC mod EUR, USD eller sågar DKK, frem og tilbage. Fordi det var sjovt. Teknisk set er det jo småpenge, hvad koster det ikke at gå til badminton i et par år med tøj, ketchere og baneleje?

 

Havde jeg gemt hvad jeg har minet gennem tiden, så havde jeg for mellem 500K og 1 mil. :-)

 

Det har jeg ikke... :-D 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

14
13
14
16
10
10
10
9
5
2
10
13
6
5
9
11
7
7
13
10

- Annonce -

- Annonce -