Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

7

+2 Skrevet af Lasse Skou 191 dage siden - Direkte link

Hvor længe kan man blive ved med at holde dette emne aktuelt... Hanne Marvin Jørgensen er et klasse eksempel på en kvinde der har taget en række irellevante (og ofte korte) uddannelser og til stadighed søger at holde sig selv aktuel. 


+1 Skrevet af Christian Kjellerup Hansen 190 dage siden - Direkte link

Ligesom vi med den moderne genteknologi har lært, at vi alle er forskellige, lige så klart er det også, at der er forskel på mænd og kvinder. Der er ganske enkelt visse ting, som mænd er bedst til og andre ting, som kvinder er bedst til. Af samme grund har man forskellige prioriteter. Derfor er en kvoteordning ligeså tåbelig, som enhver anden socialistisk ensretning, da man jo ikke kan gøre forskellige individer ens. - Det relevante i samfundet ville være netop at fremelske og benytte de særlige egenskaber, som et individ er bedst til, da det utvivlsomt vil føre til det bedste resultat.


Skrevet af Ulrik B. Petersen 190 dage siden - Direkte link

Det er svært at frigøre sig for en stærk fornemmelse af at visse kvinders krav om kvindekvoter i AS-bestyrelser udspringer af trangen til at komme til fadet uden at præstere det nødvendige slid. Mange tror at bare de er flinke i skolen og får gode karakterer på universitetet, er de automatisk kvalificeret til en bestyrelsespost. Men det er jo, for at udtrykke det ligeud, blot at springe over, hvor gærdet er lavest. Visse kvindelige politikere, der ikke selv nogensinde har præsteret nogen som helst af værdi, hepper på kvindekvoter, formentlig fordi de bilder sig ind at de selv, efter en politisk karriere, skal ind og fede den på en bestyrelsespost med høj aflønning, ringe  ansvar og lidt arbejde. Hvorfor visse mænd hopper med på disse bestræbelser, er noget af en gåde.

Måske tør man minde om at der heller ikke er nogen nem eller selvskreven vej for mænd til en bestyrelsespost, og at også de må slide i det i mange år som direktører for firmaer for at komme i betragtning. I øvrigt er det skrupkedeligt. Har selv prøvet det.

Bortset fra det, er der, mig bekendt, ingen evidens for at flere kvinder i en bestyrelse, ville gavne bundlinien. Og hvis der var, mon så ikke at firmaerne helt af sig selv hyrede flere kvinder?

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Henning Nissen 189 dage siden - Direkte link

Hvordan er det, at kvinder gavner profitraten?

Kan de få virksomhedens produkter solgt til en overpris?

Lader de de ansatte knokle for en lav løn?

Eller undlader de nøvendige investeringer for at kunne udbetale overskud?

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

4
3
15
13
14
16
10
10
10
9
5
2
10
13
6
5
9
11
7
7

- Annonce -

- Annonce -