Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

10

+2 Skrevet af Holger Madsen 9 dage siden - Direkte link

Så husk lige at advare imod de afsindigt dyre og grådige investeringsforeninger.


+1 Skrevet af Ulrik B. Petersen 9 dage siden - Direkte link

Udmærket artikel. Men lad mig for egen regning tilføje:

Investeringeforeninger er beregnet til dovne eller ukyndige investorer. Og hvis man overlader sine investeringer til nogen, der leger med andres penge, bliver det som regel en dyr fornøjelse. Køber du papirer i investeringsforeninger, aner du ikke en dyt om, hvad der foregår, og det er kun en gang om året, du hører noget, som regel ikke særlig godt nyt. Gennem et helt år sidder nogle velbetalte spekulanter og hygger sig for din regning, og du punger ud, uanset om det går godt eller skidt.

Det er i vore dage ganske nemt at købe og sælge aktier selv, da det kan ske instant online. Tidligere skulle man bruge en veksellerer eller bank, og da de jo levede og lever af det, tager de sig naturligvis betalt. Derfor, køb og sælg selv og spring fordyrende mellemled over.

Hvad angår privatkøb af aktier, skal det gentages, hvad ofte har været fremhævet af kyndige folk: Køb mindre portioner af aktier i mange forskellige (10-20) firmaer og brancher og i forskellige lande. Og behold papirerne uanset om det går op eller ned i mange år, gerne 10 år eller mere. Invester ikke mere end højst 20% af din frie formue i aktier, og aldrig mere end du kan tåle at tabe uden at det går ud over dit eller din families velfærd. Investér aldrig for lånte penge, og hvis du vil tjene penge, gør generelt det modsatte af, hvad alle andre gør.

Skulle markedet styrdykke ved en eller anden begivenhed i verden, hvad det gør med jævne, men uforudsigelige mellemrum, er det kun udtryk for den gamle sandhed, at penge er kujoner, der flygter ved den mindste fare. Lad være med at gå i panik, for markedet rejser sig igen i løbet af et par år.

Der er også et par andre fiduser i denne branche, men dem holder jeg for mig selv indtil videre.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

8
11
9
15
13
14
16
10
10
9
5
2
10
13
6
5
9
11
7

- Annonce -

- Annonce -