Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

17

+4 Skrevet af Christian K Hansen 21 dage siden - Direkte link

De meget højtlønnede der virlkelig får glæde af skattelettelserne er de der har ledende stillinger indenfor det offentlige. Her er der nemlig intet markedsparameter der bestemmer aflønningen. For disse personer er der heller ikke nogen afhængighed af konjunkturer og konkurrence, som skal overvindes med særlige tiltag, da "virksomhedens" indtjeningen overhovedet ikke er afhængig af lederens skabende evner.

 


Skrevet af Dennis Thrysøe 21 dage siden - Direkte link

Og desuden har de i praksis ret lidt ansvar. Vi ser jo gang på gang at der ikke er nogen kensekvenser, hvis man i det offentlige system træder ved siden af, begår fejl, eller ligefrem svindler åbenlyst.


+2 Skrevet af Jacob Fiil 21 dage siden - Direkte link

Direktøren er ikke idiot. Han er direktør, fordi han er blandt de få, der rent faktisk har forstand på økonomi (under alle omstænidgheder, hvis han er direktør i en privat virksomhed, der er i konkurrence på et nogenlunde frit marked).

Som f.eks. inden for energisektoren? Her er 'et nogenlunde frit marked' for fracking, atomkraft og vindmøller? Nej?

Hvad med finanssektoren, da helvede brød løs i 2008, og de private banker på 'et nogenlunde frit marked' skulle have skatteydernes hjælp, courtesy of den politiske klasse?

 

Det er en fin idé med 'et nogenlunde frit marked', det er bare ikke realiteten i overbureaukratiserede og overregulerede samfund som i den vestlige verden i dag - og helt bestemt da ikke i Danmark.

Det er reelt ikke nok at have forstand på økonomi for at blive topleder, man skal også have politisk tæft - og det er nøjagtig lige så korrupt, som det lyder.

- Annonce -

- Annonce -


+1 Skrevet af Uffe Merrild 21 dage siden - Direkte link

Direktøren skaber indtægt til virksomheden, ligesom de andre ansatte. Direktøren der kan stikke snablen i skatteydernes pengepung bliver derfor foretrukket frem for ham der ikke gør.

 

Er løsningen at hæve skatterne på direktørens løn? Her rammer vi andre problemer, fx bliver forbrugernes tab ikke udlignet hvis direktøren betaler højere skatter, fordi direktørens politiske spil medfører reduceret produktion, ringere kvalitet pga manglende konkurrence og et cirkus der skal holdes kørende i bureaukratiet for skatteydernes penge, ikke blot direktørens.

 

Hvis løsningen ikke er højere skatter, hvad kan så både løse konkurrenceproblemet, incitamentet for direktøren og give forbrugerne flere og billigere produkter?

 

En reduktion af politikernes magt er nøglen. De må ikke forvride konkurrencen eller kræve skatter for at forære til deres venner. Lavere skatter og liberalisering af alle sektorer er til gavn for alle pånær de politikere og deres venner der i dag nyder godt af befolkningens naivitet.


+1 Skrevet af Jacob Fiil 21 dage siden - Direkte link

100 pct. enig: Der skal sættes grænser for politik, og hvad politikerne overhovedet skal blande sig i! Og den mest effektive måde at gøre det på, det er givetvis at begrænse politikernes adgang til at råde over - eller skalte og valte med - borgernes penge.

Desværre er så godt som alle folketingspolitikere i dag åbenbart vokset op med det hjernedøde '68-slogan 'Alt er politik' og føler sig følgelig forpligtet til at blande sig i alting...

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

9
5
3
11
12
16
14
9
12
7
15
15
15
10
13
5
11
9
8
8

- Annonce -

- Annonce -