Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

45

Skrevet af Christian Cederberg 1608 dage siden - Direkte link

Det er herligt når markedsøkonomien virker.


Skrevet af VladKalashnikov 1608 dage siden - Direkte link

Det var da en dejlig ligefrem underoverskrigt: "Moms og afgifter får danskerne til at købe illegale varer for 1,5 mia. kr, lyder estimat." Ingen slinger i valsen med at udpege synderen: moms og afgifter.


Skrevet af slettet bruger 8119 1608 dage siden - Direkte link

Nej den ligger lige til højre benet. Dobbelt beskatning på en ikke gennemskuelig måde.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Lounen 1608 dage siden - Direkte link

Som altid står kriminelle klar når politikerne bliver for ambitiøse. Idag kan man få leveret en ramme dåsevand til døren for omkring 70 kroner, en besparelse på over en hundrede kroneseddel, man slipper samtidig for håndtering af pant. De kan også skaffe øl, spiritus, cigaretter, kaffe, slik, chokolade og diverse fødevarer, samt alt muligt andet højafgiftsbelagt.

 

En almindelig børnefamilie sparer nemt 20-30.000,- årligt ved at få smuglerne til at levere diverse forbrugsgoder til egen dør ovenikøbet. Smuglerne tjener kassen, der er hurtigt tjent 5-10.000,- skattefrit på en tur syd for grænsen og risikoen er minimal.

 

Statskassen derimod taber astronomiske beløb og det vil blot vokse i takt med at flere og flere danskere vælger at tage imod den ekstra gratis månedsløn der reelt er at hente ved at samarbejde med smuglerne eller endnu bedre køre selv.

 

Som en ekstra samfundsøkonomisk pris vil folkesundheden forværres, da al erfaring viser, at man har et større forbrug af usunde varer, hvis de er tilgængelige i store mængder i hjemmet. Dertil vil det attrakive smuglermarked med tiden overtages af organiserede kriminelle med vidtrækkende konsekvenser tilfølge.


Skrevet af Tommy Jensen 1608 dage siden - Direkte link

Jeg forstiller mig Jønke der levere en kasse bajere.


Skrevet af LeeKuanYew 1608 dage siden - Direkte link

Inden længe har Danmark måske sin egen Al Capone der lever højt på sit imperie bygget på slik, smøger og bajer?


Skrevet af Lounen 1608 dage siden - Direkte link

Det er et højprofit marked, en tur over grænsen giver let 10.000 skattefrit uden den store risiko, bødestraf i værste tilfælde, er smugeren ikke grådig men villig til kun at tjene 3-4.000,- på en tur er det risikofrit, da man så er dækket ind under eget forbrug. Gevinst/straf forholdet er langt mere attraktivt end narko, man kan køre 10 gange over på en søndag og score 50.000.

 

Kioskmafiaen har allerede sat det i system, flere varer er nu interessante pga flere nye afgifter. I Tyskland har østmafiaen lavet fabrikker, der producerer kopicigaretter i Rusland og videresælger dem i Tyskland, det er et spørgsmål om tid inden de finder vej herop, der er trods alt tale om et milliardmarked.

 

Smuglermarkedet er blevet et milliardmarked og et slaraffenland for kriminelle, både for småkriminelle og de organiserede. Det er langt fra bare noget for en halvafdanket rocker med et par rammer dåsebejere.


Skrevet af Fremskridt 1608 dage siden - Direkte link

Heldigt for landets politikere at de modtager en stor fast månedsløn - uanset hvad deres arbejdsindsats medføre.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1608 dage siden - Direkte link

Ifølge Dansk Erhvervs beregninger går staten i år glip af 570 mio. kr. i provenu på grund af den illegale handel med bl.a. slik og sodavand. Det er en stigning på 31 pct. i forhold til året før. Dertil kommer handel med illegale cigaretter, som ifølge Dansk Erhverv svarer til et provenutab på ca. 450 mio. kr.

1 mia. i provenutab er småting i forhold til samlede indtægter på 184 mia. alene i moms. Moms og skatter på fast ejendom er på alle måder langt, at foretrække frem for skatter på løn og virksomhedsindkomster. 

 

SKAT og politiet kan endvidere med målrettet indsats, slå ned på de sidegadebutikker der bedriver denne form for kriminalitet med begrænsede ressourcer. 


Skrevet af Lounen 1608 dage siden - Direkte link

Jeg er overbevist om, at det faktiske provenutab er langt højere og desuden i eksplosiv vækst. Vi bør som konsekvens nedsætte moms og afgifter til et niveau, der gør os konkurrencedygtige overfor som minimum de andre EU lande.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1608 dage siden - Direkte link

Jeg er overbevist om, at det faktiske provenutab er langt højere

Så en interesseorganisation som Danske Erhverv har slet ikke styr på tallene - men det har du? Kan du underbygge din mistanke og hvormeget og hvordan skulle man sænke afgifter og moms?


Skrevet af Lounen 1608 dage siden - Direkte link

De har givetvis ganske godt styr på deres tal, de fokuserer bare kun på en lille isoleret del af det samlede problem, for et par uger siden var nogle andre ude med en anden lille del af problemet nethandlen, der i sig selv omfatter et tocifret milliardbeløb. Lægges alle de små problemer sammen ville jeg ikke blive overrasket, hvis der er tale om et trecifret milliardbeløb i samlet provenutab og beløbet er stigende.

 

Jeg forestiller mig en nedsættelse til under gennemsnittet af EU, muligvis en halvering, gerne kombineret med en differentieret moms så særligt konkurrencefølsomme erhverv eksempelvis hotel og resturant sænkes yderligere.

 

Jeg forestiller mig indgrebet på lang sigt er fuldt finansieret af dynamiske effekter og effektivitetsgevinster. På kort sigt kunne det finansieres ved at lade den offentlige sektor reducere sig med 1% om året i 10 år.


Skrevet af Bo Nordahl Pedersen 1608 dage siden - Direkte link

Du blive ved og ved med dine bolig skatter - det er snart trættende. Der er snart ikke en tråd på denne side hvor du ikke popper op som en hussvamp i samfundets spær med din evige messen om at boligskatterne skal op.

 

Og altid denne totale afvisning af, at skattetrykket kan sænkes, at folk måske bedre kan prioriterer deres udgifter end den almægtige boligbeskattende Stat.

 

Skatten på arbejde skal ned (men naturligvis kun for de højeste indkomster).

 

Og lejen må ikke være markedsbestemt - nej dér skal folk altid bare "sælge deres boliger og komme videre" og "udlejning er kun for professionelle".

 

Med andre ord: Rengøringskonen må aldrig lide afsagn, skrabe sammen til en ejerbolig og tjene en markedsbestemt skilling på at leje ud til dig, vennerne og jeres børn - nixen bixen!

 

Ned med hende og hendes sparsommelighed! De lavere sparsommelige klassers penge har det bedst i dine topskattefritagede lommer - overført dertil med hjælp fra husleje nævn og boligskat (og sikkert også gerne masser af afgifter på alt der ikke smager af spelt).

 

Altid en evig jammer: Det koster 30 milliarder med rente fradrag, uuuuuh det koster med de manglende boligskatter, uuuh - alle disse væmmelige mennesker som har købt et hus og dermed unddrager dig alle deres penge som du skulle have haft i løn for dine (må man formode) offentligt financierede projekter - alle disse dejlige penge som du vil omfordele til dig selv, men som folk - oh rædsel og gru - har den mageløse frækhed at bruge på sig selv?! og ikke dig?!

 

Så kan de nemlig lære det - alle de økonomisk unyttige tølpere, som vover at leve for sig selv først som individer, frem for at trælle for økonomernes samfundsmyretue hvor du sjovt nok står til at høste frugten af deres møje


Skrevet af Julius Nissen 1608 dage siden - Direkte link

Det problem løses med et knips med fingrene! Overlad jagten på snyderne til et privat firma og lad dem beholde 25 % af fangsten... :-) Så tager smuglingen og det ulovlige salg en drejning!

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

11
9
15
13
14
16
10
10
10
9
5
2
10
13
6
5
9
11
7
7

- Annonce -

- Annonce -