Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

10

+1 Skrevet af Niels Ohlsen 186 dage siden - Direkte link

...

Reaktionerne på rapporten har endnu engang vist hvor polariseret udlændingedebatten er herhjemme – og hvor lidt mange de der deltager tilsyneladende kærer sig om fakta. Det gælder både blandt “indvandrerkritiske” røster og “indvandrerpositive” røster. De færreste har vist gjort sig den ulejlighed at læse selve rapporten, der ellers er frit tilgængelig på Finansministeriets hjemmesider. Det er en skam, for det er som sagt en yderst sober og grundig rapport.

Men før vi går videre er det vigtigt at slå fast, hvad rapporten siger noget om og måske nok så vigtigt, hvad den ikke siger noget omFMs rapport viser det finanspolitiske nettobidrag fordelt på danskere, vestlige indvandrere, ikke-vestlige indvandrere, efterkommere efter vestlige indvandrere og efterkommere efter ikke-vestlige indvandrere. Der er altså ikke tale om en opgørelse over de forskellige gruppers samfundsøkonomiske bidrag. Og det er ikke uden betydning.

Forvekslingen af samfundsøkonomisk værdi og nettobidrag til de offentlige kasser er desværre ganske udbredt. Men hvor det samfundsøkonomiske bidrag måler bidraget til den samlede værdiskabelse og dermed velstand, så beskæftiger FMs rapport sig altså alene med nettobidraget til de offentlige kasser, og er primært udtryk for graden af omfordeling.

Rapporten kan altså ikke bruges til at konkludere at indvandrere fra ikke-vestlige lande og deres efterkommere udgør en samfundsøkonomisk nettoomkostning, og rent faktisk skal det medtages at en del af undergrupperne ikke adskiller sig fra gruppen “af dansk afstamning”, især når man tager højde for de helt særlige forhold for skattebetalingen i 2014.

....

Jeg ville have postet denne artikel, men admin på 180grader kom først.

 

Desværre pointerer man IKKE een af Niels Westys vigtige pointer, hvilket jeg har fremhævet med fed i citatboksen ovenfor.


+3 Skrevet af Torben Cároc 186 dage siden - Direkte link

Ordene "Bidrag til den danske stat" indikerer at vores allesammens endelige mål er statens velbefindende, herunder dens gode indkomster. Og jeg som gik og troede at borgernes velbefindende var det vigtigste, og anledningen til at staten overhovedet blev opfundet.

I denne sammenhæng kan staten nærmest betegnes som samfundets tegnebog - altså et transitpunkt for indkomster og udgifter. Men man kan trods alt ikke bruge tegnebogens tilstand som overordnet mål for ejerens livskvalitet.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

4
3
15
13
14
16
10
10
10
9
5
2
10
13
6
5
9
11
7
7

- Annonce -

- Annonce -