Værd at læse

08

Intro til østrigernes økonomiske teorier på dansk | Liberaletanker.dk

Jonas Ejlersen og jeg har sammen gennemført en oversættelse af David Gordons bog "An introduction to economic reasoning", som på dansk har titlen “En introduktion til økonomisk ræsonnement“.

Jeg beskriver lidt om projektet på min blog, linker til bogen (ligesom ovenfor) og forsøger at fremhæve nogle ganske få punkter i bogen for at lokke dig til at klikke på linket, og vise bogen til dit netværk og hjælpe dem til at få en forståelse af det grundlæggende økonomiske ræsonnement der bruges af de østrigske økonomer.

Jonas og jeg påtog at oversætte bogen fordi vi ønsker at sprede viden om den østrigske skoles forståelse af økonomi til den almindelige dansker, i et fromt ønske om at hjælpe almindelige danskere med at få adgang til de økonomiske teorier som vi anser for at være de bedste.

...

David Gordon har skrevet bogen sådan at læseren inddrages. Gennem teksten bliver læseren præsenteret for nogle opgaver som man kan begynde at arbejde på i forbindelse med studiet af indholdet i bogen. Disse opgaver bør ses som hjælpemidler der kan tilvælges hvis det ønskes, man kan nøjes med at læse dem og kort reflektere over dem. Det er ikke nødvendigt at løse alle opgaver for at forstå eller drage nytte af bogens indhold. Opgaverne er ment som vejledning til videre studier indenfor økonomi og filosofi, og som tankeeksperimenter for at dreje opmærksomheden hen på afgørende vigtige punkter i teorierne og filosofien der underbygger dem.

God fornøjelse.

Læs artikel

6 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere