Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

13

Skrevet af _slettet_bruger_1212 1580 dage siden - Direkte link

Hr. Paul Krugman skulle prøve at sige noget, som er faktuelt korrekt, endsige bruge den korrekte reference til græsk mytologi. Krugman er om nogen længst fra at være Kassandra inden for økonomi:

- Han forudså ikke at en boble i huspriserne ville smadre resten af økonomien - faktisk talte han for at lave en boble i huspriserne tilbage i 2001-2002 - kilde.

- I sommeren 2011 talte Krugman om, hvor godt det ville være for økonomien at vi alle troede en invasion fra rummet var nært forestående - kilde.

- Han tror tydeligvis stadig at anden verdenskrig var afslutningen på den store depression fra 1930erne. Faktum er at depressionen sluttede i ca. 1946, da USA langt om længe skar massivt ned på det statslige budget.


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

For en Keynesian er det lige værdifuldt om man laver et battleship og sejler det på en mine eller lave vaskemaskiner og lignende produkter, som folk rent faktisk efterspørger. Deraf problemet tror jeg. Offentligt produktion har ikke samme værdi som privat produktion.


Skrevet af Birger 1580 dage siden - Direkte link

Godt link til CNN. God underholdning.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Torben Caroc 1580 dage siden - Direkte link

Krugman argumenterer for den velkendte Keynes teknik med at øse penge ud over landene for at skabe en "kickstart". Medtoden var god i trediverne, da staterne stadig var kreditværdige og de arbejdsløse virkeligt ønskede at komme i arbejde. I dag er det dyrt for stater at låne - i hvert fald for dem som behøver det - og førtidspension er, for en arbejdsløs, et attraktivt alternativ til arbejde.

 

Hollandes 120 milliarder Euro kickstartpakke er som at øse mere petroleum over et "bål" lavet af vådt brænde. Dømt til at mislykkes. Spild af penge. Vores penge. Bål kan kun laves af tørt brænde, dvs veluddannede og  arbejdsvillige borgere i et nogenlunde frit samfund. Ikke et samfund snæret ind i hundredetusinder af regler og kontroller samt offentlig ansatte. EU's gammelsocialistiske Keynes strategi bliver bliver organisationens død. Det er synd for europæerne at vi gennem mange år har puttet så store resourcer i et så defekt system. I stedet for at dygtiggøre vore børn og skærpe vores konkurrencekraft og ejerskab til Europa.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

3
8
10
8
6
12
12
16
14
9
12
7
15
15
15
10
13
5
11
9

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -