Værd at læse

00

Lavere løn er vejen frem

Casper Strunge har været i USA og sammenligner i denne artikel hans observationer med Danmark.

"I marts var jeg i USA. Her bemærkede jeg bl.a. at der er mange servicefolk ansat til rengøring, varepakning og lignende. Går man på café, er der minimum én ekstra bag disken til at tage imod bestillinger, og en der holder døren, hilser, fejer fortovet og tømmer skraldespanden. Alt dette er inkluderet i den, i øvrigt, lave kaffepris. Det samme gør sig gældende i traditionelle kontorer, udviklings- og produktionsvirksomheder i USA, hvor der generelt er flere ansatte på alle niveauer, fra ufaglært til ledere."

"Det er i følge økonomer (bl.a. Peter Birch Sørensen) en gåde, hvorfor Danmark ikke evner at vækste i produktiviteten. Dette til trods for et højt uddannelsesniveau og et fleksibelt arbejdsmarked, hvor det er relativt nemt af ansætte og afskedige."

"Når nu arbejdsmarkedet er så fleksibelt, er der ikke mange parametre tilbage, hvis vi skal få flere i arbejde. Lønnen skal ned, og dette skal ske ved at sikre, at det kan betale sig at arbejde, og at man, på den mindste løn, kan klare sig."

Læs artikel

10 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere