Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

20

+1 Skrevet af Niels Ohlsen 245 dage siden - Direkte link

Vi har siden finanskrisen oplevet en fornyet tilslutning til mere protektionisme i vores del af verden. Tidligere var det primært den traditionelle venstreorienterede modstand mod globalisering og frihandel, som var fremherskende. Men de senere år har vi oplevet en stadig mere højlydt modstand mod globalisering og frihandel fra stats- og nationalkonservative på højrefløjen.

Ja, og det samme ser vi nu med Trump og alle de andre nationalister. Det er uendelig trist.

Det er tilbage til 30'erne.


+4 Skrevet af Ulrik B. Petersen 245 dage siden - Direkte link

Jeg tror at du har misforstået Trump. Han er ganske vist imod kollektive frihandelsaftaler, men så vidt jeg er orienteret, er han tilhænger af bilaterale frihandelsaftaler. Det vil sige at han ønsker at indgå  aftale mellem USA og de enkelte lande for at få nogle aftaler, han også ser som fordelagtige for USA. Jeg kan ikke se at det snerper henad 30'ernes amerikanske isolationisme. USA handlede også i den periode med  resten af verden. Isolationismen bestod først og fremmest i ikke-indblandning i militære anliggender.

Når nogle sviner ham for modstanden mod kollektive aftaler, skyldes det formentlig at de tager parti for EU, der formentlig vil trainere bilaterale aftaler mellem USA og de enkelte EU-lande, hvis det kan lade sig gøre.

Det er i øvrigt mærkeligt at man kritiserer Trump (og dermed ca. halvdelen af den amerikanske befolkning) for at forsøge at varetage amerikanske interesser. Det mærkelig består i at vi kritiserer vore egene toppolitikere for netop ikke at varetage danske, men mest egne interesser (hensynet til en efterkarriere i EU eller andetsteds (fx. NATO)). De fleste danskere ville gerne ha' noget mere af den af dig så foragtede nationalisme, da mange kun har dårlige erfaringer med alternativet, globaliseringen.

Man kritiserer i øvrigt også Trump for at prøve at føre ud i livet, hvad han er gået til valg på. Man får den tanke at danskerne er blevet så immune overfor sympatisk politisk opførsel at de nærmest har kanoniseret danske politikeres konstante bedrageri over for deres vælgere.


Skrevet af Niels Ohlsen 245 dage siden - Direkte link

Jeg gider ikke at tage den samme diskussion med dig igen, Ulrik. Du VIL ikke forstå Niels Westy og alle de andre økonomer, han henviser til i artiklen.

 

Men godt at se så mange opstemmer til den artikel.

 

Se i øvrigt anden citatboks her:

https://www.180grader.dk/Udland/usa-taber-global-indflydelse-verden-omkring-danmark

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Ulrik B. Petersen 244 dage siden - Direkte link

Du husker fejl, og du argumenterer kun alt for sjældent, skønt du ikke er fattig på meninger og hånsord. Men lad mig slå fast at jeg ikke mindes nogensinde at have diskuteret noget som helst med dig, heller ikke under nogle dine forskellige pseudonymer, Niels O og Ftang Ftang etc. Og ulig andre, har jeg heller aldrig svinet dig personligt.

Men jeg husker at du engang lod disse spalter flyde over med dine modige tårer af ærgrelse over at jeg mindede læserne om visse Konservative ministres kolossale svigt i VK-perioden. Det var dog under din værdighed at forsøge at gendrive, hvad jeg skrev.

Du er velkomen til at modsige mig, hvis du mener at jeg tager fejl. Men kvalificeret modsigelse sker ikke ved at henvise til et eller andet link. Du må være præcis med, hvad du er uenig med mig om, og så eventuelt henvise til et link, der bakker dig op. Hvis ikke du ønsker det, gør du bare som du plejer, og fremtidigt vil jeg så undlade at forholde mig til, hvad du skriver. 


+3 Skrevet af Michael Loupis 244 dage siden - Direkte link

aftalerne er komplicerede og det er da også årsagen til, at de ofte tager flere år at lave

 

Disse aftaler er reguleret handel og har intet med frihandel at gøre. Der er ikke behov for tusindvis af dokumenter for at lade en forbruger i et land handle med en virksomhed i et andet.

 

De virkelige protektionister er dem, der binder samhandlen op på kaskader af regulativer.


Skrevet af Niels Ohlsen 244 dage siden - Direkte link

Godt at se så mange, der har stemt på denne artikel, hvor Niels Westy flot redegør for protektionismen - også under Trump.

 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

8
9
13
15
10
8
4
6
7
8
7
7
13
11
14
11
18
19
12
5

- Annonce -


Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -