Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

15

+3 Skrevet af Gitte Nielsen 125 dage siden - Direkte link

 

Hvem skal så beskytte de mindre begavede ?

 

Jeg kan godt forstå at den omtalte gruppe føler sig fristede til at låne nemme penge, for i ALLE reklamer siges der :

 

Lån penge nu på 2 minutter
  • Gratis og uforpligtende
  • Nemt og hurtigt
  • 100% sikkert

Der står det er gratis, og mennesker med lav IQ bliver i mine øjne "narret" , fordi de ikke kan gennemskue konsekvenserne.

 

Hvis de ikke har støtte fra forældrene eller andre pårørende, kommer de i en gældsfælde som kan ødelægge resten af deres liv.

 

 


+3 Skrevet af Uffe Merrild 125 dage siden - Direkte link

Det er fint at have sympati med 1-2 pct af befolkningen. Dem kan du så tilbyde at hjælpe med din egen tid og penge. Hold venligst mig ud af det.

 

Du kan også spørge dig selv om udlåner tjener penge på at låne ud til disse mennesker som ikke betaler. Det er i udlåners interesse at få pengene igen, og deres egen interesse i profit er i mine øjne tilstrækkelig beskyttelse af de der ikke selv forstår hvad der sker.

 

Årsagen til at renterne er så høje på de lån er at de ofte risikerer at miste penge på udlån, men vælger at låne ud alligevel til de mennesker der får nej i banken.

 

Er det så at foretrække at nægte disse mennesker kredit? Hvis de er dumme nok så opsøger de andre kanaler for lån, fx det kriminelle miljø. Se nyeste udsendelse fra tv2 om jørn, "mors lille dreng på egne ben".

 

Er det så ikke at foretrække at de låner penge af alm erhvervsdrivende indenfor lovens rammer frem for af de kriminelle?


+3 Skrevet af Jan Rasmussen 125 dage siden - Direkte link

Hvis reguleringsnarkomanerne griber ind ,vil der selvfølgelig være et større marked for mere fordækte låneforretninger.

Her vil typer som Mads så blive ramt endnu hårdere når han låner penge og ikke kan betale afdragene.

- Annonce -

- Annonce -


+4 Skrevet af Knud Madsen 125 dage siden - Direkte link

Hvis man får stoppet de her omtalte "friske" långivere, vil der dukke andre mere grovkornede typer op på markedet, som har metoder til, at få skyldnerne til at overholde betalingsaftale. Det tror jeg ikke vil være til gavn.

Der vil altid være fjolser, som ikke orker at passe deres låneaftaler, uanset hvor meget man forsøger at regulere markedet.

Når man begynder at trevle disse sager op, så viser det sig i 99% af tilfældene, at det handler om gedigne fjolser og totalt uansvarlige tåber ofte lidende af storhedsvanvid.


+2 Skrevet af Thomas Rosenstand 125 dage siden - Direkte link

Helt på linje med de andre her. Behovet for de lån er der jo tydeligt, og hvis muligheden fjernes, går de lånhungrende andre steder hen. For eksempel ud i det grå eller sorte marked. Det kan næppe være godt.


+3 Skrevet af Leif Barbré Knudsen 125 dage siden - Direkte link

Hvad mener du med "hvornår?". Grænsen er da overskredet for lang lang tid siden.Et godt udgangspunkt ville være at fjerne 80% af alle love, regler og forordninger. Skruer i nummerplader, sugestyrke i støvsugere, parkeringsforbud 10 m fra hjørne ... hvor småt og magtsygt kan det blive.


+4 Skrevet af Jan Rasmussen 125 dage siden - Direkte link

Glem ikke at det visse steder er ulovligt at male sit hus i uønskede farver


+1 Skrevet af Cody Nielsen 124 dage siden - Direkte link
Både ja og nej, men de eksempler du nævner er forkerte. Hvis du har prøvet at komme rundt i storbyerne med lastbil ville du erfare hvor vigtig 10 m. reglen er. Ej heller er det rimeligt at politi og tankstationer skal bruge tid og penge på misbrug fordi nogen ikke gider skrue sin nr.plade fast. Sugestyrken har jeg ikke hørt om før...

Skrevet af Uffe Merrild 124 dage siden - Direkte link

Det er da ikke en logisk følge at en skrue i en nummerplade kan forhindre tyveri af den. Og selvom det var, så er det stadig muligt at skrue sin egen nummerplade af, køre på tankstationen og tanke for at køre derfra og skrue sin nummerplade fast igen. 

 

Muligvis finder du det fint at alle bilister (2 mio styk) skal bruge tid og kræfter (for at undgå endnu en bøde fra det offentlige) på at skrue nummerpladen fast pga. nogle tyverier.

 

Tankstationerne må sørge for at deres kunder betaler, det er deres egen risiko ved at drive forretning.

 

Selvom man havde vedtaget en effektiv tyverisikring af nummerpladen via lovgivning, så er det stadig et problem at man vælger at tørre regningen af på samtlige bilister. Når ordningens effektivitet ligefrem er så tvivlsom som tilfældet er, så er det dårlig politik at indføre det som signalpolitik.


+1 Skrevet af Cody Nielsen 124 dage siden - Direkte link
Helt uenig da du idag skal have værktøj med for at fjerne en nr.plade og iøvrigt er tyverierne styrtdykket. At du selv fjerner nr.pladen og tanker gratis har ikke noget med lovens intention at gøre....At bruge tid og kræfter på at skrue to nr.plader fast er en lidt tynd argumentation Uffe...

Skrevet af Uffe Merrild 124 dage siden - Direkte link

2 mio biler skulle arbejdes på. Det er ikke en lille opgave.

 

Da alle har samme løsning, hvor meget værktøj tror du så det kræver at specialisere sig som biltyv?

 

Forskellen for tyven er måske 1 minut.

 

Jeg har set biler miste alle fire fælge på en parkeringsplads 10m fra soveværelset.

 

Jeg vil i øvrigt gerne se statistik for tyverierne, den har du vel et link til?


Skrevet af Cody Nielsen 124 dage siden - Direkte link

Nu er det jo ikke samme mand der skal der skal skrue alle 4 mill. nr.plader fast og for mit eget vedkommende tog det under ti minutter. Låsemøtrik på bagsiden betyder at en tyv skal ind under bilen hvilket nok afholder de fleste. Godt klaret med de fire fælge, hvorfor tog han ikke dækkene med, var de nedslidte ;-) Min ipad kan ikke gengive http://finans.dk/live/privatokonomi/ECE9092159/to-smaa-skruer-har-sat-prop-i-tyveri-fra-biler/?ctxref=fplive


Skrevet af Uffe Merrild 124 dage siden - Direkte link

Statistikken viser at din teori ikke hænger sammen.

 

I artiklen står der at nummerpladetyverierne toppede i 2012, og tyverierne blev halveret fra 2013-2016. Loven blev først gældende fra 15. november 2015. Men der står intet om hvordan halveringen forløb, om det tog hele perioden med en langsom trend, eller som du tilsyneladende tror, at alle der fik stjålet nummerplader intet foretog sig og lod sig bestjæle igen og igen, mens de ventede på at folketinget vedtog at nu skulle de fastskrue deres nummerplader. Altså at hele halveringen foregik fra 15. november 2015 til 2016 (altså på knap 1½ måned og ikke over 3 år).

 

http://www.fdm.dk/biler/vedligeholdelse/nummerplader-skal-vaere-fastgjort

 

Det jeg tror der er sket er at de som har været ramt, eller som har følt sig i høj risiko, har taget sagen i sin egen hånd og har minimeret deres eget private tab ved nummerpladetyverierne ved at montere nummerpladerne anderledes anden gang. Nogle har skruet dem fast, andre har limet dem fast, der er massevis af løsningsmodeller til at sikre en nummerplade mod tyveri.

 

Loven har stort set bare gjort det dumt (een løsning til ALLE) og dyrt (alle, selv dem uden risiko for tyveri skal bruge penge og tid på fastgørelsen). De som er i risiko for nummerpladetyveri er de første i rækken til at beskytte sig mod problemet i egen interesse. Andre der ikke har nogen væsentlig risiko for tyveri af nummerplader kunne da fravælge at spendere tid og penge på denne slags unødvendigt fjolleri.


Skrevet af Cody Nielsen 124 dage siden - Direkte link
Ideen til at skrue pladerne fast smittede hurtigt efter 2012 hvor tyverierne netop toppede og iøvrigt er det ikke sjovt at bekoste nye plader.......Hvordan ved man om man er i risikozonen hvad angår tyveri af plader, mig bekendt sker det overalt.....Jeg køber ikke den med tid og penge - 10 min. 4 skruer og 4 møtrikker for gør det selv manden.....Gratis for de fleste der har en fast serviceaftale og ca. 100kr for dem uden. (Prisen set i et værksted i min gade)

Skrevet af Uffe Merrild 123 dage siden - Direkte link

Lige præcis. Du er selv som privatperson i stand til at vurdere om din nummerplade er i farezonen for at blive stjålet. Gætter du forkert får du et tydeligt feedback på problemet: Nummerpladerne er væk en dag.

 

Loven er overflødig men er omkostningstung for samfundet.

 

Modsat dig selv som privatperson der kan overskue situationen, så får politikerne aldrig et feedback på om det er for omkostningstungt at indføre loven. Der er ingen klare signaler til politikerne nogensinde. Det eneste der dirrigerer politikeren er dennes egen idé om udfaldet ved næste valg på baggrund af den førte politik.

 

Hvis man samtidig ved en lille smule om den demokratiske valgproblematik, så er det fuldstændigt absurd at tro at demokratiet kan vælge rationelt.

Se fx 5 minutter af denne video her.

 

Omkostningen ved lovgivningen tværes ud på befolkningen, og selvom de ville ønske en reduceret omkostning, så er det sjældent den mest tungtvejende politiske sag. Oftest er det langt bedre for politikerens egen karriere at forfølge varme politiske emner frem for at gøre samfundet mere frit og dermed mere velstående.

 

Hvor mange gange har vi ikke hørt flosklerne om at reducere regelbyrden? Det er alt for sjældent at der handles på sådanne udmeldinger og røgsløret om lovens effektivitet overdrives og skaber grobund for at tro på den næste lovgivning også vil hjælpe.


Skrevet af Cody Nielsen 123 dage siden - Direkte link
Tag endelig ikke fejl Uffe, jeg hader lovjunglen som dig , men er ikke enig i to af dine eksempler. Jeg kan ikke se hvordan den er pmkostningstung for samfundet og udgiften til monteringen er minimal i forhold til nye nr.plader. Det må være mere omkostningstungt at efterforske stjålne plader der er brugt til røverier o.lign. Ellers enig i resten...

Skrevet af Uffe Merrild 123 dage siden - Direkte link

Du forstår formentlig princippet i hvad jeg siger, men er uenig i dette tilfælde?

 

Principper er vigtige for mig, de giver klarhed i en tilsløret verden. Ingen af os to, eller for den sags skyld nogen som helst, ved med megen præcision hvad det kostede at fastgøre samtlige 4 mio nr plader kontra den halvering af tyverier der forekom. Vi ved jo ikke engang præcist hvad effekten af fastgørelsen blev. Vi ved blot at antallet af stjålne nr plader faldt og at loven blev indført mens mange private handlede før loven blev gældende.

 

Der er ikke noget der er let når emnet er samfundet, og slet ikke at sige hvor mange penge "samfundet" sparede. Hvor mange tyverier blev forhindret af fastgjorte plader? Hvad blev den totale omkostning for monteringen?

 

Ville tyverierne være faldet uden indsats? Vi ved det ikke. Tyverier foregår endnu selvom pladerne er skruet fast.


Skrevet af Cody Nielsen 122 dage siden - Direkte link
Ja vores prioriteringer er forskellige Uffe. Principper er sekundære for mig ifht. forebyggelse af kriminalitet. Ingen udgift er for stor når det gælder om at stoppe kriminelle. Jeg hader kriminelle i alle afskygninger da de altid efterlader uskyldige ofre. Når det så er sagt hader jeg også flueknepperi som eks. at skorstensfejeren pludselig ikke må gå på tage mere uden alt muligt lort bundet fast til kroppen...

+4 Skrevet af Ulrik B. Petersen 125 dage siden - Direkte link

Offentligt formynderi er lige så afskyelig som ofentlig moralisme og Jantelov. De fleste, der beklæder en tillidspost indenfor politik, kan ikke nære sig for at profilere sig ved at medvirke til enten at indføre noget formynderi eller at forbyde et eller andet. Og hvis det lykkes, soler de sig ved at have gjort lidt gavn, hvad de som regel ikke har. 

Det værste er at når et specielt formynderi eller forbud er indført, er det næsten umuligt at afskaffe igen, selvom det viser sig helt hen i vejret. Dem, der indførte det, gemmer sig, og dem, der har overlevet politisk, er ligeglade, hvis der ikke umiddelbart er stemmer i at fjerne noget.

Men det mærkeligtse er at politikerne ikke kan forstå at vi foragter dem af et godt hjerte.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

11
9
15
13
14
16
10
10
10
9
5
2
10
13
6
5
9
11
7
7

- Annonce -


Om Kristina Jeskersen
Jeg er en rigtig livsnyder, og jeg elsker at rejse med min kæreste Søren samt tilbringe tid med veninderne.   Til dagligt arbejder jeg med...

Se Kristina Jeskersens profil
eller
Følg Kristina Jeskersen- Annonce -