Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

19

Skrevet af Afskaftopskattennu 1610 dage siden - Direkte link

I en virksomhed med 100 ansatte ville man kunne arbejde og producere det mere som en dag giver. 220 arbedjsdage bliver f.eks. til 221 eller mere. Det giver større skatteindtægter o.s.v. Ovenstående kræver dog at arbejdsgiverne vil betale for den ekstra arbejdstid. Et øget arbejdsudbud vil på sigt dog også betyde en lidt mindre reallønsudvikling, hvilket hjælper til at der ikke sker en øgning af ledigheden. 


Skrevet af slettet bruger 5219 1610 dage siden - Direkte link

Det er en sandhed med modifikationer:

 

For det første, hentes der kun ekstra personskatteindtægter fra de timelønnede (idet det kun er disse der kompenseres for sløjfningen af de 2 helligdage). De udgør max 20% af det samlede antal beskæftigede - eller ca 500.000 personer.

 

Denne halve million personer kommer altså til at arbejde 15 timer mere om året. Lad os antage en gennemsnitsløn på 230 kr/time - altså en samlet mer lønindtægt på ca 1.700 mio kr. Heraf skal der betales personskat - ca 900 millioner kr.

 

Desuden lægger disse lønmodtagere en stor del af deres indkomst i forbrug, hvor staten jo stjæler mindst 20%. Lad os for nemhedens skyld antage at alt går til forbrug = 800 mio kr. (1,700 - 900 mio kr). Staten får dermed en indtægt på 160 mio kr.

 

Så mangler der altså 2.940 millioner kr i regnestykket (4.000 -(900+160)) 

 

I teorien kan man hævde, at virksomhederne kan producere og sælge mere, men det forudsætter jo, at der er aftagere til deres produkter. Man antager altså at virksomhederne ved at få 2 arbejdsdage mere kan genere så meget ekstra overskud, at deres skattebetaling øges med næste 3.000 mio kr årligt.

 

For at kunne betale et sådan beløb, skal virksomhedernes overskud stige med 12.000 mio kr - eller ca et halvt Novo Nordisk overskud!

 

Jeg ved godt, at der findes indviklede computermodeller, som beregner dette (mon de er ligeså gode som FN's klimamodeller?) - men hvis dette skulle være sandt - hvorfor i alverden sløjfer man ikke alle fridage?? Det ville jo kunne genere enorme 2-cifrede milliard skatteindtægter, skabe en håndfuld nye 'Novo Nordisk' og fjerne arbejdsløsheden totalt!


Skrevet af slettet bruger 6264 1610 dage siden - Direkte link

OG så tager vi lige den med SH-opsparing en gang til:

 

http://www.180grader.dk/Politik/journalisters-manglede-viden-skader-samfundet

 

Timelønnede med den slags overenskomst sparer via lønnen op til søgne-/helligdage, så de også får udbetalt løn for helligdage. Men det er selvfølgeligt derude - heeeelt derude - et sted i virkeligheden.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af slettet bruger 5219 1610 dage siden - Direkte link
Er søgnehelligdagsbetaling en fuld kompensation eller delvis? - og efter hvad jeg kan læse, varierer den fra overenskomst til overenskomst. Ikke noget man automatisk har krav på. Ikke desto mindre, så betyder det, at mit regnestykke ovenfor skal nedjusteres væsentligt, da en en del timelønnede så åbenbart allerede modtager betaling for de dage, og dermed også betaler personskat. Det gøre bare lovforslaget endnu mere fantasifuldt, idet de 4.000 millioner i endnu højere grad, så forudsætter, at virksomhederne kan genere ekstra enorme overskud.

Skrevet af slettet bruger 3983 1610 dage siden - Direkte link

Jeg tror bare det er en "undskyldning" for at fjerne mere og mere Kristendom i Danmark - først vores kirker - så skoleundervisning i Kristendom og så vores kristne helligedage :-(

 

Hvad bliver mon det næste de fjerner - Julen ??


Skrevet af slettet bruger 8119 1610 dage siden - Direkte link

Kort fortalt... Julen er ikke kristen. Det er en hedensk fest som kirken har prøvet at overtage fordi den ikke kunne afskaffe den (pga folket ikke ville have det)


Skrevet af slettet bruger 6264 1610 dage siden - Direkte link

Dengang kunne folket åbenbart stå imod magthaverne .....


Skrevet af Kim Ursin 1610 dage siden - Direkte link

200.000 arbejdsløse og 800.000 i den erhvervsaktive alder på passive forsørgelse. Giver det nogen mening at øge arbejdstiden mens det er sådan? Og i såfald hvorfor?


Skrevet af slettet bruger 8119 1610 dage siden - Direkte link

Det forstår jeg heller ikke. Mægden af arbejde er dynamisk, antallet er personer i Danmark (der kan arbejde) er dynamisk. Det eneste der er statisk er arbejdstiden, hvilket jo så indirekte gør at enten er der arbejdsløse eller også må vi importere arbejdskraft eller arbejde mere. Det vil sjældent betyde at alle stillinger er besat til præcis 37 timer og alle er i arbejde.


Skrevet af _slettet_bruger_5617 1610 dage siden - Direkte link

Hade du forventet andet fra den regering?, det er et stort rod af urealistiske og ikke brugbare ting.


Skrevet af _slettet_bruger_5617 1610 dage siden - Direkte link

Hade du forventet andet fra den regering?, det er et stort rod af urealistiske og ikke brugbare ting.


Skrevet af _slettet_bruger_5617 1610 dage siden - Direkte link

Hade du forventet andet fra den regering?, det er et stort rod af urealistiske og ikke brugbare ting.


Skrevet af johnnybgoode 1610 dage siden - Direkte link

Du har så evig ret. Jeg ved ikke om nogen udenom forslagsstillerne fatter hvad de har gang i.

Det svarer til 900 minutter mere pr. årsværk - så gør dog det - øg arbejdsdagen og lad folk nyde deres fridage. Jeg tror ikke det andet giver en pind mere i effektivisering.

 

For mig og mange andre er det skrivebordsarbejde af værste skuffe, noget makværk og en hån mod de ledige ung som gammel. Så gør da noget konstruktivt for hjælpe de mange unge som risikerer en dårligt start på deres arbejdsliv. Der er pengene bedre givet ud.


Skrevet af slettet bruger 6196 1610 dage siden - Direkte link

Jeg har egentlig ingen holdning til fjernelse af helligdage. Men jeg ser gerne at arbejdere, der ønsker at holde fri 1. maj selv betaler for det.

Men det her er sjovt:

Men Helle Thorning-Schmidt stillede blot tre dage efter indgåelsen af forliget om efterlønnen vælgerne i udsigt, at kom hun til magten, ville lønmodtagerne ikke skulle lide yderligere.

- Hvis vi bliver tvunget til at lave forringelser på efterlønnen, så trækker vi det fra i trepartsforhandlingerne. Lønmodtagerne har betalt rigeligt, og de skal ikke betale to gange, lød det bl.a. fra Helle Thorning-Schmidt d. 16. maj sidste år.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1759181.ece


Skrevet af johnnybgoode 1610 dage siden - Direkte link

Ja - det er da løftebrud igen igen.

Tror der er mange vælgere som bryder løftet med at stemme på hende næste gang - og det kan jo blive snart !

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Økonomi

11
11
13
11
9
15
13
14
16
10
10
10
9
5
2
10
13
6
5
9

- Annonce -


Afstemning
Hvilken DR-produktion er mest venstreorienteret?

- Annonce -