Skat - skat ikke

Skat - skat ikke 4

Ikke angivet Ikke angivet,

04/08/2013

Skat - skat ikke

4. august 2013

Af Fremskridt

Efter at MF for Liberal Alliance - hr. Anders Samuelsen - har ytret det prisværdige ønske, der går ud på at lette skatten for den arbejdende del af befolkningen mod at reducere størrelsen på verdens største offentlige sektor, har en af samfundets mange vellønnede fortalere for verdens højeste skatte- og afgiftstryk- i dette tilfælde journalist Henrik Qvortrup - valgt at trække pressens gamle arsenal af det-gennemskuer-vælgerne skytset frem fra de gamle magthaver gemmer.

Skytset blev brugt meget effektivt og med stor effekt mod et Fremskridtsparti (FRP) og en Mogens Glistrup, der kun kunne forklare  /  forsvare sig i et partiblad/en medlemsavis med et ret begrænset antal læsere.

Med Henrik Qvortrups fremstillingsmæssige enøjethed in mente i forlængelse af hans det-kan-ikke-lade-sig-gøre bemærkninger over for de fortalere, der både ønskede og stadig ønsker at reducere den offentlige sektor mod til gengæld at give skattelettelser til den arbejdende del af befolkningen, vil jeg gøre følgende spørgsmål og tanker gældende over for Henrik Qvortrup:

I november 1976 stillede Danmarks skatteekspert Mogens Glistrup følgende spørgsmål:

Socialdemokratiet eller Fremskridtspartiet?

I artiklen blev de grundæggende opfattelsesforskelle trukket op i grove linjer:

Hvem skal / bør bestemme over borgernes liv og penge: Staten eller individet selv?

Et godt eksempel på ovennævnte kan man se ved at kigge lidt på fremskridtstankerne ift. ulandshjælpen:

Allerede i 1974 gjorde FRP opmærksom på, at Danmark ydede ulandene store rentefrie lån, samtidig med at Danmark selv stiftede milliard gæld.

Året før - altså i 1973 - var det Frp.s holdning, at på baggrund af skattelettelser burde folk selv give ulandene det/de beløb, som de selv havde lyst til.

------------------------------------

  • Hvorfor har den statsstøttede journalist Henrik Qvortrup mon undladt at lade informationslyset skinne på den anden side af den debatmønt, der også har den side, der viser, at naturligvis findes der en sammenhæng mellem på den ene side 68´ernes livslinjer - skatter og afgifter - og på den anden størrelsen på den offentlige sektor og indvandringen og alle de forbud, påbud, kontrol og det bureaukrati, der desværre hører uløseligt sammen med førstnævnte?
  • Henrik Qvortrup og hans medjournalister fik da alle tiders oplagte mulighed for at grave lidt i det ovennævnte forhold, da en "ansvarlig" politiker fra et "ansvarligt" parti (Venstre) for få dage siden slog skattelettelsesnægterkorsets syv tegn for sig. 
  • Henrik Qvortrup, hvorfor har du aldrig stillet dig skeptisk overfor fx. Venstres skattehistorie. Det var trods alt partiet Venstre, der efter mange års hård og insisterende kamp fik indført indkomstskatten i Danmark. Det skete den 15. maj 1903.
  • Hvorfor bekymrede det ikke journalisterne, at Venstre i en femårs periode fra 1982-1987 havde været med til at lade skatte- og afgiftstrykket eksplodere?
  • Hvorfor kastede pressen sig ikke over daværende skatteminister fra Venstre - Anders Fogh Rasmussen -, da han i 100 % modstrid med alt hvad han og partiet Venstre tidligere havde givet udtryk for han stod for, hævde momsen fra 22 til 25 %?
  • Hvorfor gennemskuede befolkningen ikke, at Venstre ikke var/er et hak bedre end socialdemokraterne, også når det drejer sig om socialiseringen af Danmark?
  • Hvorfor har den danske eksplosionsagtige misudvikling med hensyn til skatter og afgifter aldrig været sat i et kritisk journalistisk lys med efterfølgende bemærkninger om, at vælgerne nok gennemskuer det fuldstændig uholdbare i, at lade den offentlige sektor knopskyde i et stadig vildere og vildere tempo og omfang?
  • Hvorfor undrer det aldrig den danske journaliststand, at de "ansvarlige" politikere altid kan finde vilje og penge til at lade den offentlige sektor vokse og vokse?
  • Hvorfor hører vi vælgere aldrig journaliststanden skrige op om, at vælgerne sagtens kan gennemskue, hvad verdens største tagselvbord mest liberale flygtningelov og alt hvad den har trukket med i sit fædrelandsnedbrydende kølvand koster os på trods af, at de "ansvarlige" har lagt låg på oplysningskrukken?
  • Hvorfor er der aldrig nogle blandt de højtlønnede "ansvarlige" politikere og journalister, der om nogle har råd til at betale verdens højeste skatter og afgifter, der viser eksempler på, at det godt kan lade sig gøre andre steder i verden at reducere den offentlige sektor med efterfølgende skattelettelser uden, at det rammer samfundets svage og hele landet går nedenom og hjem?
  • Når de "ansvarlige" samfundsspidser argumentere mod skatte- og afgiftslettelser, så er det altid under henvisning til, at det er de såkaldte kerneområder, så som: Syge, ældre, handicappede, undervisning, politi o.l. besparelserne vil gå ud over.

Hvorfor er det utænkeligt, at der ikke skulle findes andre arbejdsområder i verdens største             offentlige sektor, der kan reduceres / undværes uden at det går ud over ovennævnte?

  • Kort spurgt: Hvorfor er det, at visse af de emner, som vælger godt kan gennemskue,der skal stilles til skue i den danske presse med de statsstøttede journalisters fulde forståelse og velsignelse, mens pressen aldrig offentliggør visse andre emner, tanker og spørgsmål, Henrik Qvortrup?

Kilde: