Sov, indtil du ikke længere ønsker at optage et kviklån!

Folketinget har i flere år varslet stramninger inden for branchen med online kviklån, og nu er der omsider lavet et nyt lovforslag, der træder i kraft den 1. januar 2017. Lovforslaget indebærer en obligatorisk tænkepause på 48 timer, før låneansøger kan indgå endelig aftale om kviklånet.

Jeg hilser det nye lovforslag hjerteligt velkommen, om end det har taget for mange år, og om end der, efter min mening, skal meget skrappere midler i brug.

Problemet er, og har altid været, at det er yderst gavnligt for et samfund, at der bliver lånt penge. Lån, herunder især kviklån og forbrugslån, er en væsentlig bestanddel for at få hjulene til at dreje rundt. Lånte penge vil blive brugt ude i samfundet, og den afledte effekt af det er penge tilbage i statskassen i form af skatter og afgifter - for ikke at tale om arbejdspladser.

Regeringen har altså en stor interesse i, at folk til stadighed optager lån og i særdeleshed kviklån, og hvorfor siger jeg i særdeleshed kviklån? Det gør jeg, fordi det desværre ikke er nogen hemmelighed, at de folk, der tager kviklån, bruger dem lynhurtigt på alskens forbrugsvarer.

Har man fulgt med i et program som Luksusfælden, vil man ret hurtigt opdage, at det ikke altid er fornuften, der driver værket hos visse af deltagerne! Flere af deltagerne har ikke bare ét men flere hurtige kviklån, som de i øvrigt ikke kan afdrage på!

Apropos det med ikke at kunne afdrage, så estimeres det, at kviklånsudbyderne henter næsten en 1/3 af deres omsætning på forlængelser og afdragsordninger, fordi kunderne ikke tilbagebetaler deres lån til tiden, http://finans.dk/live/privatokonomi/ECE8009067/Mange-tager-kvikl%C3%A5n-Efter-en-m%C3%A5ned-g%C3%A5r-det-galt/?ctxref=ext.

Der er ingen tvivl om, at kviklån kan få hjulene til at dreje rundt til en vis grad, men konsekvensen er altså, at mange mennesker ender i bundløs gæld. Det er godt, at Folketinget endelig er begyndt at vågne op, men jeg tror bare ikke, at det er nok at indføre en 48 timers regel.

Folketinget burde ligeledes stramme op på de øvrige lånebetingelser, såsom alder. Hos mange låneudbydere skal man blot være fyldt 18 år for at kunne låne op til flere hundrede tusinde kroner. Er man voksen og fornuftig nok, som 18 årig, til at vide, at et kviklån reelt set kan få fatale konsekvenser for ens liv; Jeg tror det næppe!

Udover forhøjelse af alderskravet burde der også gennemføres en grundig kreditvurdering af hver enkelt ansøger. Med en kreditvurdering vil man uden tvivl kunne luge 70-80% af ansøgerne fra. Se lige her hvilke spørgsmål, der bliver stillet omkring kviklån: http://kviklaan-info.dk/ Det er altså lidt tankevækkende at sidde og læse disse spørgsmål stillet af folk, som oftest i forvejen er helt nede og ramme bunden. Hvis det ikke er bekymrende læsning, hvad er det så?

17 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere