Værd at læse

00

Stor ekstraregning på vej til danskerne

Stigende fødevarepriser vil kunne mærkes, særligt hos børnefamilierne.

Stigende fødevarepriser efterlader i år de danske forbrugere med en ekstraregning på ca. 4,2 mia. kr.

For en gennemsnitlig børnefamilie bliver merudgiften til mad ca. 2.500 kr., viser nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer.

Ekstraregningen til forbrugerne er udløst af de seneste måneders voldsomme prisstigninger på de globale råvarebørser.

I første omgang vil det især være forbrugerpriserne på varer som brød, gryn, mel, pasta, morgenmadsprodukter og mælk, der stiger. På lidt længere sigt vil også priserne på kød stige, fordi landmændene får højere udgifter til foder.

»Priserne på fødevarer stiger formentlig omkring 5 pct. i år. Prisstigningerne på kød vil først for alvor slå igennem i 2013,« vurderer teamleder Klaus Jørgensen, Landbrug & Fødevarer.

Stigning kan mindskes

Forbrugerne vil sandsynligvis være i stand til at undgå en del af prisstigningerne.

»Krisen har fået langt flere danskere til at handle discount og jagte slagtilbud. Samtidig er mængden af solgte fødevarer faldet, fordi forbrugerne simpelthen spiser op eller gemmer resterne. Denne ressourcebevidsthed og jagten på de billigste varer,Det gør det muligt for den enkelte familie at afbøde en del af effekten fra prisstigningerne,« påpeger Klaus Jørgensen.

Sjovt at der ikke bliver nævnt med et ord i artiklen, hvad den primære årsag til disse prisstigninger er, nemlig massiv pengetrykning fra ECBs side. Nedenstående graf over pengemængden (base money - mønter, sedler og bankernes indskud i centralbanken) for eurozonen forklarer ganske enkelt hvorfor alting er blevet væsentligt dyrere de seneste 11 år. Pengemængden i eurozonen er steget med små 320% siden 2002!! Bare siden efteråret 2008 er pengemængden steget med 90%. Prisstigningerne er skabt af politikere og planøkonomer i ECB (og andre centralbanker bl.a. den danske nationalbank). Hvornår vågner folket op og kræver et opgør med fiat pengesystemet?

http://billedeupload.dk/images/ZXOfn.png

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere