Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

10

Skrevet af nickeyzh 1605 dage siden - Direkte link

Har du selv penge skal du ikke have penge fra det offentlige - lad os udfolde dette princip til ALT velfærden.


Skrevet af l tiger 1605 dage siden - Direkte link

Det er bare i orden.

Jeg er så dødtræt af at knokle røven ud af bukserne, for at forære det meste af mine surt tjente penge til mennesker, der ikke vil arbejde. Når man kigger på f.eks. Gellerup området, hvor masser af beduinertelte kommer traskende med fyldte bæreposer - og så midt på dagen, og hver dag.


Skrevet af SvendBank 1605 dage siden - Direkte link

hvad laver du i Gellerupområdet midt på dagen?

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af l tiger 1605 dage siden - Direkte link

Besøger nogle af mine erhvervskunder.


Skrevet af Mads Brinch Feierskov 1605 dage siden - Direkte link

Alt kan gradbøjes. Det siger sig selv at folk med en mio. på kontoen nok ikke reelt set har brug for kontanthjælp, men det er ikke der grænsen går.

 

Da jeg som 18/19 årig var igang med mit obligatoriske fjumreår blev jeg opsagt pga. nedskæringer. Jeg gik på kommunen, blev sendt i straksaktivering dagen efter og fik at vide at jeg ville høre noget til min sag inden for en måneds tid. Efter en måned kom afgørelsen som lød på at jeg ikke var berettiget til kontanthjælp fordi jeg for nylig havde betalt i alt ca. 20.000 kr. til en ferie og en knallert (disse var altså betalt mens jeg stadig havde et arbejde). Men for min måneds arbejde fik jeg da i det mindste ca 3,5 kr. i timen.

 

Man hjælper ikke folk der måske har sparet 10-20.000 kr. sammen ved at nægte dem kontanthjælp indtil sidste øre er brugt, penge der måske skal bruges til indskud, kørekort eller transportmiddel til et kommende job. Fint nok at der er en øvre grænse, men der bør også være en realistisk bagatelgrænse (ret mig endelig hvis det er tilfældet, jeg har ikke haft noget at gøre med systemet de seneste 10 år.)


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1605 dage siden - Direkte link

Du har ret.

 

Problemet er  nogen (det oplevede jeg selv), har ingen penge, over hovedet, ikke kan få hjælp fra staten..   Jeg havde brugt 12 måneder på at redde min virksomhed, da krisen var størst, indtil jeg gav op, og bad om hjælp, husk jeg har levet for egne midler i 12 måneder, plus betalt til driften, derved havde jeg 0dkk på kontoen, både i virksomheden, og privat..

 

Jeg snakker ikke om at leve fedt, bare nok til lige at klare en billig husleje, og lidt mad, nok til at overleve på, så man kan komme igennem en kort dårlig periode.   Jeg fandt arbjde 6 måneder efter jeg måtte opgive min virksomhed..  

 

Problemet er at systemet er gearet til at holde dig i arbejdsløshed.. 

 

Ved at du ikke må eje en bil - det reducere dine muligheder for at få arbjede, fordi din aktionsradius er væsentlig reduceret, offentlig transport uden for byerne er en vittighed.

 

Det samme med at man har hus, m.v.  det bør ikke være nødvendigt (i den korte periode) at skulle sælge, m.v. bare fordi man bliver arbejdsløse...

 

Det samme med en lille opsparing, hvis feks en person ikke har transport, men bliver tilbudt et job der ligger ret langt væk hjemmefra, er sådan en opsparing en mulighed for at anskaffe sig transport til at kører til og fra arbjede.

 

 

Self. har man millioner på kontoen, million villa, luksus ferrari i garagen, så bør man nok kunne klare sig selv ret længe..

 

Men at forlange folk skal af med deres bil, bolig, og evt. lille opsparing, er det samme som at fastlåse folk i ledighed..

 

Feks da jeg blev ledig, jeg havde en motorcykle, bilen havde jeg opgivet, fordi jeg ikke havde råd til afdragene på den, men motorcykelen var betalt af, men den blokerede mig fra at kunne få kontanthjælp..  Havde jeg ikke haft motorcyklen, kunne jeg ikke havde taget det job som jeg to i odense - skulle pendle fra Sønder Felding til Odense, og være der ca kl 9.   Med offentlig transport var det ikke muligt, fordi jeg skulle afsted, ca kl 06:33 med toget, men den første bus, startede fra tog stationen 06:33, som betød at jeg ikke ville kunne tage et job.   Takket være min motorcykle, pendlede jeg de 30 km som der var til togstationen hverdag,  indtil jeg fik råd til en bil (igen afgifterne her i landet er vanvittige, og gør det meget svært at komme igang, især efter en dårlig periode).

 

Systemet her hjemme er for firkantet, og det eneste jeg kan se er at der er et ønske om at fastholde folk i arbejdsløshed..   Jeg håber ikke det er bevidst systemet er lavet sådan, men man kunne næsten mistænke det for at være tilfældet.

 

Dagpenge, og kontanthjælp bør være en overlevelse ydelse der skal hjælpe folk til at komme igang igen, og ikke fastlåse dem i arbejdsløshed..

 

Modsat de åndsvage regeler vi har, så bør reglerne for dagpenge, og kontanthjælp være yderest lemplige i de første 6-12 måneder, således folk kan koncentrere sig om at komme videre....  Reglerne bør så strammes konstant, des længere man er arbejdsløs, og støtten bør falde, indtil det når et minimums niveau, hvor det altid kan betale sig med et lorte job.


Skrevet af Byggemand Bob 1605 dage siden - Direkte link

Ifølge nogle af de artikler der har været i avisen, så tvinger man ikke folk til at sælge en bil, hvis den vil være nødvendig for at få job.

Tilsvarende med bolig, så længe der ikke er væsentlig friværdi.

Mit største problem er hvis man kan tvinge folk til at indløse pensioner - men omvendt, så kan man have smidt ½ mio ind på pensionen for at undgå at eje noget... så den er lidt tricky.

 

Bil / motorcykel kan omgåes hvis man har familie eller venner der vil hjælpe. Boligen ligeså. 

 

Så jeg er egentlig i din betragtning. 

 

Der hvor jeg synes systemet fejler, er ved at en selvstændig ikke kan få dagpenge hvis virksomheden er gået dårligt i en periode, for så har indtægten været 0 - og dermed bliver man ikke dagpengeberettiget... så systemet giver incitament til at opgive kampen hurtigt i stedet for at slås til sidste blodsdråbe... og det er dælme  ikke smart... 


Skrevet af Tapdance 1605 dage siden - Direkte link

Jeg må erklære mig enig med Shadowen.  Reglerne idag fungerer ikke optimalt mht. at hjælpe folk til at få en job.  Dertil kommer så i mine øjne en enkelt lille detalje...

 

Som sådan er jeg ikke uenig i at folk i videst mulig udstrækning bør klare sig selv, specielt hvis de har penge nok.  Men samtidig må jeg også sige at jeg egentligt ikke finder det helt rimeligt at en person, der i de sidste 30 år hvert år har betalt 2-300.000+ i skatter og afgifter om året, ikke kan få skyggen af hjælp, hvis vedkommende bliver fyret og har en bil, et hus og lidt opsparing.  Jeg har indrømmet lidt et moralsk problem med at man siger til nogen af de folk, som reelt har været med til at betale i stor stil til staten/det offentlige, at når de endelig selv står og har behov for noget assistance, så melder det offentlige hus forbi og fortæller dem at de kan prøve og henvende sig igen, når de er på vej på gaden og ikke længere har nogen værdier tilbage. 


Skrevet af Byggemand Bob 1605 dage siden - Direkte link

Hov hov... man får jo 2 år!! til at finde nyt arbejde på dagpenge. Det er ikke ingenting. Det er ½ mio kr i understøttelse!!

 

I JP var der et eksempel med en mand der pev, for han havde en andelslejlighed til godt 600.000 kr som han blev nød til at sælge... helt ærligt!! Hvad havde han forventet??


Skrevet af Tapdance 1605 dage siden - Direkte link

Dagpenge er en "forsikring" du "tegner" via et medlemskab af en A-kasse Byggemand Bob.  Det er ikke en universel hjælp fra det offentlige.  Ingen medlemskab af en A-kasse, ingen Dagpenge.


Skrevet af Byggemand Bob 1605 dage siden - Direkte link

Netop... og når forsikringen løber ud, så havner du på kontanthjælp. Forskellen på en rigtig forsikring og dagpenge er, at dagpenge-forsikringen giver "underskud" for forsikringsselskabet = staten, og skatteyderne betaler forskellen... 


Skrevet af Tapdance 1605 dage siden - Direkte link

"og når forsikringen løber ud, så havner du på kontanthjælp"

 

Som man så kun er berettiget til under visse betingelser, hvilket er hvad jeg har et noget ambivalent forhold til.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

3
3
12
9
8
8
7
11
20
13
13
11
8
13
11
15
4
8
10
15

- Annonce -


Om Byggemand Bob
Iværksætter, entreprenør, udvikler.   Naturvidenskabelig baggrund fra universitetet, kombineret med 10+ års erfaring fra det private...

Se Byggemand Bobs profil
eller
Følg Byggemand Bob- Annonce -