Værd at læse

00

25 millioner uden job i EU: Er det den grønne miljødagsordens skyld?

I Børsen den 2.juli 2012 kan det læses at arbejdsløsheden i EU er steget til 11,1%. Arbejdsløshedstallene i Eurozonen er hele 17 mio. mennesker. Tager vi alle EU's 27 lande er tallet ifølge Eurostat ca. 25 mio. mennesker.

Hvad skete der lige med produktionen?

Det er ikke nogen hemmelighed at meget produktion er flyttet til Asien over de seneste årtier. EU har været meget optaget af at hæve standarderne for miljørigtig produktion i EU og arbejder aktivt på at harmonisere lønningerne i EU.

Det går ud over de unge

Disse elementer har været med til at gøre det attraktivt at flytte produktionen uden for EU, hvor dette er langt mere rentabelt. Dette går så i høj grad ud over de unge og ufaglærte som førhen var god arbejdskraft i produktionen, men nu i mange tilfælde står uden mulighed for at få arbejde.

Man kan altså forledes til at konkludere, at ”den grønne dagsorden” forhindrer den næste generation i at få fodfæste på arbejdsmarkederne i hele EU. Dette er meget alvorligt og kræver debat også blandt politikerne på Christiansborg.

Den grønne dagsorden: Dobbeltmoral!

Den grønne dagsorden er ydermere dobbeltmoralsk, idet målet er, at få den miljøsvinende produktion væk fra EU og skabe grønne arbejdspladser i EU. Men fortalerne ser væk fra det voldsomme faktum, at 750.000 kineserne i stedet dør af forurening om året! Men Kina er desværre villig til at betale miljøprisen for at få fat i den indtægtsgivende og jobskabende produktion.

Jamen, hvorfor så ikke sørge for at produktionen i Europa får bedre vilkår? Produktion i Europa er da med stor sandsynlighed mindre forurenende end den kinesiske. Vi hører jo ikke ligefrem om massedød blandt europæiske arbejdere. Det giver ikke mening at holde fast i status quo på dette område. Der skal tænkes nyt og produktionen skal tilbage til Europa, så vi kan få vores unge tilbage på arbejdsmarkedet og give dem et håb for en bedre fremtid. En fremtid hvor de kan forsørge deres familie og ikke leve i uvished om dagen i morgen, eller om hvordan de skal kunne få råd til at give deres børn en uddannelse, fordi EUs regulationer kvæler initiativet.

Vi danskere har en rig tradition for at skabe vækst og stærke produktionsdygtige virksomheder, vi skal ikke lade os unødigt intimidere af Europæisk fællespolitisk hyklerisk miljøpolitik, men hellere koncentrere os om, at skabe virksomheder herhjemme som selvfølgelig arbejder imod forurening, men vi skal også i Danmark være villige til at tage vores del af forureningen, så det hele ikke ender i Kina.

Hvis vi i Danmark skal undgå overpolitiske beslutninger, som koliderer med dansk vilje på området, kræver det selvfølgelig, at vi kommer helt ud af EU.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere