Værd at læse

00

3F åbnede mine øjne for hakkebøffen

Normalt ville jeg aldrig spise på en restaurant, der beskriver sine retter som klassiske danske. Stegt flæsk, flæskesteg og frikadeller er bare ikke lige det måltid mad, som jeg efterspørger, når jeg går ud for at spise, men heldigvis har vi i Vejle en fagforening, der gang på gang sætter mit pis i kog.

3F i Vejle har sat blokadevagter foran restaurant Vejlegården, og når medierne titter frem fra skjul, så kan den store fagforening mønstre 50 mand, som alle kæmper mod den selvstændige erhvervsdrivende, der ene og alene har nægtet at tegne overenskomst med 3F. Vejlegårdens medarbejdere har endda en bedre overenskomst end den som 3F ville tegne, så fagforeningens aktion er altså ikke på baggrund af kampen mod den onde arbejdsgiver, men derimod udelukkende en kamp for at få flere kunder i egen butik. Jeg tror nu, at denne aktion får den modsatte effekt, og jeg håber også, at effekten for Vejlegården bliver modsat af, hvad 3F havde tænkt sig.

I hvert fald besluttede jeg mig for at spise dansk mad på en restaurant for første gang i mit liv. Da jeg kom frem til parkeringspladsen stod der tre forkølede blokadevagter, der alle prøvede at overbevise de 15 unge liberale, der lavede en modaktion, om, at 3F havde en god sag. Desværre for fagforeningen var de unge liberale ikke enige med 3F og deres mafiametoder, hvilket flere gange afstedkom argumenter fra de gulklædte blokadevagter som f.eks. "Så fatter I jo bare ingenting" eller "Det er fordi I ikke forstår, hvad det drejer sig om".

Jeg var sulten og gad ikke høre på de gamle socialister, så jeg gik direkte ind. Her bestilte jeg en dansk bøf med spejlæg og 15 minutter senere kunne jeg sætte tænderne i den bedste hakkebøf, jeg nogensinde har fået. Ikke nok med, at måltidet var prima klasse, så spiste jeg hver en mundfuld med den viden, at mine penge ville støtte en mand, som 3F vil have ned med nakken. Se det er sgu det bedste mine penge kan bruges til. Samtidig fik jeg øjnene op for, at dansk mad kan smage fremragende, og en brun sovs kan være så god, at selv hvide kartofler bliver spændende.

Så selvom jeg hader 3F og deres metoder. Selvom jeg finder deres fem minutters 50-mands-hær nederdrægtig, og selvom jeg hellere vil indtage ananas analt end at lytte til blokadevagters tåbelige argumenter for, hvorfor de prøver at spolere en ærlig erhvervsdrivendes forretning, så vil jeg faktisk gerne overbringe en tak til 3F i Vejle. Mit personlige spisekort har fået en ny god restaurant, for jeg fik et fortræffeligt måltid mad på Vejlegården, og på mandag spiser jeg der igen. 

29 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere