80 % af Konservativ Ungdom hader Det Konservative Folkeparti

Det er et tabuiseret emne i Konservativ Ungdom, at talrige og fremtrædende medlemmer, af selvsamme ungdomsforening, støtter Liberal Alliance eller ...

Kristoffer Bøgelund Andersen,

13/11/2013

Det er et tabuiseret emne i Konservativ Ungdom, at talrige og fremtrædende medlemmer, af selvsamme ungdomsforening, støtter Liberal Alliance eller andre foreninger såsom Dansk Folkeparti, Folkebevægelsen mod EU, Dansk Samling o. lign.. Derudover har flere medlemmer af Konservativ Ungdom, i protest mod Det Konservative Folkeparti, meldt sig ud af partiet, og nogle personer har ydermere meldt sig ud af Konservativ Ungdom.
 

Her kommer min historie:

Jeg hedder Kristoffer Bøgelund Andersen. Tilbage i 2007 meldte jeg mig som 16-17-årig ind i Konservativ Ungdom (KU). Her fandt jeg endelig et forum, hvor der var mulighed for at debattere og lyst til diskussion. Jeg opdagede ligesindede kammerater, fik mig et forrygende socialt netværk med sjove bekendtskaber samt en omgangskreds, der rakte ud i alle hjørner af Danmark. Der herskede en enestående atmosfære i KU. Kort tid efter min indmeldelse blev jeg mere engageret i foreningen, også i det organisatoriske arbejde, og jeg blev selekteret til bestyrelsen i den lokale KU-forening. Året efter var jeg så heldig at blive genvalgt.

I de tre år, hvor jeg læste i Aarhus, var jeg nede hos fællerne i Wilstersgade (Århus KU) næsten hver eneste uge. Det var (og er) en livsalig forening med flere højtbegavede og interessante skikkelser. Der lærte jeg meget, både af de ugentlige oplæg af høj, faglig kvalitet samt af de efterfølgende stunder i baren, hvor der var rum og plads til politisk debat af alle karakterer.

I min tid i KU har jeg været med til samtlige seks KU-landsråd, hvoraf vi afholdt det sidste i min lokalforenings hjemby. Jeg har med tiden indmeldt over 50 venner, bekendte og familiemedlemmer i KU. Jeg har kæmpet hårdt for konservatismens grundidéer som en del af KU. På den måde har KU været med til at danne et vigtigt element af min identitet, og foreningen har haft stor betydning for mit liv, nok mere end man umiddelbart kan forstille sig.

Min egentlige beretning begynder d. 11. maj 2010 på Nørregade 7 i Herning. På daværende tidspunkt sad jeg i en KU-lokalbestyrelse, og havde været medlem af KU i tre år.

På denne dag kom Anders Samuelsen til Herning for at udbrede det politiske projekt ”Liberal Alliance”. Jeg lånte derfor min fars ottepersoners Renault Espace og fyldte den til randen med gode folk fra min KU-forening, hvorefter vi satte kursen mod Herning. Det var et frelsende oplæg. Anders Samuelsen understregede alt det, vi KU’ere gerne ville høre – et par dage efter kunne man læse overskriften ”KU: Tag Samuelsen med i regeringen” i Berlingske (d. 18. maj 2010).

Det var startskuddet, der for alvor satte min store interesse for Liberal Alliance i gang. Gennem min tid i KU havde jeg opbygget en stor foragt for Det Konservative Folkeparti. I mine øjne førte De Konservative en forkert politik, og de var næsten ofte oppositionelle til KU. Ydermere kom der nu en ny spiller på banen, Liberal Alliance, som vi i KU gik godt i spænd med. Det var næsten umuligt at se forskel på KU’s principprogram og LA’s politik. LA var særdeles tiltalende, men som konservativ var jeg stadig tvivlende, og jeg havde en vis naturlig skepsis over for det dugfriske og kun halvdannede parti. I løbet af sommeren 2010 stiftede jeg bekendtskab med Milton Friedman og hans bog ”Free to Choose - A Personal Statement”, hvilket kun bekræftede mig i, at LA måtte være vejen frem, selv for en konservativ. Jeg var nu bosat i Aarhus, og hen over efteråret 2010 forekom det glædelige, at den fremragende debattør og redaktør, Ole Birk Olesen, stillede op for LA i Østjylland, hvilket betød, at der nu var en reel kandidat fra LA, som jeg med stolthed kunne føre valgkamp for frem til det kommende Folketingsvalg.

Torsdag d. 2. December 2010 blev jeg således en del af Ole Birk Olesens stærke kampagnehold. Fem måneder senere, d. 3. maj 2011, modtog jeg et telefonopkald fra den daværende Landsformand for KU, Jens Salling, som bad mig om at trække mig fra Ole Birk Olesens valgkampagne. Jeg nægtede at melde mig ud af kampagnen, og jeg argumenterede med, at KU var en forening for unge konservative og ikke en ungdomsforening af Det Konservative Folkeparti. Derudover tydeliggjorde jeg, at KU’s politiske program lå tættere op ad LA’s holdninger end ad De Konservatives. Jens Salling accepterede mit modargument, og han måtte igen drøfte situationen med resten af FU. D. 9. maj 2011 modtog jeg atter et telefonopkald og en mail fra Jens Salling, hvor han desværre måtte meddele, at et flertal i FU havde besluttet at ekskludere mig fra KU, såfremt jeg ikke stoppede mine aktiviteter i LA’s kampagne inden for tre dage. Denne meddelelse var naturligvis en stor skuffelse for mig. Retfærdigvis bør det nævnes, at den daværende liberalkonservative Landsformand, Jens Salling, og den principfaste FU’er, Simon Kudsk, stemte imod eksklusionstruslen. Begge var derved på min side.

Jeg ringede efterfølgende rundt til samtlige af KU’s lokalforeningsformænd, og alle jeg fik kontakt til sagde, at jeg var hjertelig velkommen i deres foreninger, selvom jeg muligvis blev ekskluderet eller meldt ud af KU. Efter at have fået baglandets opbakning, meldte jeg mig ud af KU. Jeg vil også lige nævne, at jeg i august måned 2011, da jeg ikke var medlem af KU, og jeg var i gang med at føre valgkamp for LA, tog del i KU’s skolestartskampagne, der forløb over tre dages turné rundt i Holstebro, Herning og Silkeborg – KU betød stadig meget for mig. I efteråret 2011, da valget var overstået, og Ole var blevet valgt ind i Folketinget, besluttede jeg mig for atter at blive ”rigtigt” medlem af KU. Efterfølgende i 2012 var jeg med KU i London, jeg var med på KU’s udlandstur til Luxembourg, og jeg var med til mange konferencer m.m.. KU blev på ny en fast del af min hverdag og mit liv.

I sommeren 2013 var mine tre år i Aarhus forbi, og jeg flyttede til Østerbro i København. Jeg besluttede mig for at hjælpe LA til kommunalvalget. Laura Lindahl havde fanget min opmærksomhed med hendes energiske kamp for bl.a. at sænke grundskylden på Frederiksberg, hvorfor det var helt naturligt for mig at hjælpe hende under valget.

D. 30. oktober i år ringede den nuværende Landsformand for KU, Kristoffer Beck, for at fortælle mig, at et flertal i FU havde stemt for at ekskludere mig fra KU pr. dags dato grundet mine aktiviteter i Laura Lindahls kampagne. Den nuværende FU’er Thorkil Værge stemte, som den eneste i FU, imod.

Her slutter historien. I dag er jeg ekskluderet fra KU efter mere end seks års medlemskab, fordi jeg aktivt har kæmpet for et mere frit Danmark med færre formynderiske regler, for mindre bureaukrati og for lavere skatter og afgifter. Min opfattelse af hele sagen er, at man har ødelagt en over 100 år gammel forening, som KU var, og i stedet har skabt Det Konservative Folkepartis Ungdom med alt, hvad det indebærer. Denne manglende respekt over for et stykke danmarkshistorie som KU, er blot forårsaget af et ønske om at rede egne karrierer i ”resterne” af Det Konservative Folkeparti – jeg er chokeret. Dog giver det mig en dybere forståelse af, hvilke årsager der ligger til grund for, at den konservative bevægelse i Danmark er i så gigantisk krise.

En lille afsluttende bemærkning er, at jeg som konsekvens heraf har tegnet et medlemskab hos Liberal Alliance, og jeg opfordrer alle andre liberalkonservative og sorte KU’ere til at gøre det samme.

Listen af unge konservative, som i dag støtter Liberal Alliance er lang, men herunder er et udpluk af nogle af de fremtrædende skikkelser, der har relationer til KU:


Jeg, Kristoffer Bøgelund Andersen, 23 år, studerer Uddannelsesvidenskab på Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet. Jeg blev ekskluderet fra Konservativ Ungdom d. 30. oktober 2013 efter over seks års aktivt medlemskab og flere års lokalt bestyrelsesarbejde. Eksklusionen skete pga. aktiviteter i Liberal Alliances valgkamp. I dag er jeg medlem af Liberal Alliance og Liberal Alliances Ungdom og engageret i kommunalvalgkampsarbejde for Laura Lindahl (LA) på Frederiksberg.
”Liberal Alliance kalder sig liberale, men er mere konservative end Det Konservative Folkeparti, som kalder sig konservative, men er socialdemokrater.”
 

Andrea Petersen, 21 år, læser Kommunikation og IT på Københavns Universitet og er i gang med et kursus i Frimarkedstænkning på CEPOS Akademi. Hun er forhenværende medlem af Konservativ Ungdom igennem tre år og har derudover været bestyrelsesmedlem i Frederiksberg KU, hvor hun stod til at blive næstformand. Hun meldte sig ud af KU d. 1. oktober 2013 dels i protest mod KU, som hun mener er blevet mindre tolerante og mere snæversynede i deres forståelse af konservatismen og dels, og nok i højere grad, pga. Det Konservative Folkeparti, som hun hverken kan eller vil støtte længere. I dag er Andrea medlem af både Liberal Alliances Ungdom og selve partiet Liberal Alliance.
”Som tidligere sort KU’er har jeg svært ved at se, at man kan støtte andre partier i dansk politik end Liberal Alliance og samtidig kalde sig borgerlig.”
 

Erik Winther Paisley, 25 år, kandidatstuderende i Antropologi og arbejder som analysekonsulent ved et mediehus i London. Han har været medlem af Konservativ Ungdom siden 2005. Han er forhenværende næstformand i Konservativ Ungdom København, og er endvidere tidligere Formand og Sekretær for Internationalt Udvalg i KU samt forhenværende Præsident for Ungdommens Nordiske Råd, ligesom han har været generalsekretær for Konservative Studerendes Landsorganisation. Han har stået for konservatisme-foredragene til KU’s grundkursus i to år. Derudover var Erik frem til 2009 vælgerforeningsbestyrelsesmedlem i Det Konservative Folkeparti. I den offentlige debat er Erik bl.a. blevet kendt for sine velartikulerede, intellektuelle og skarpe kronikker i Berlingske, heriblandt kronikkerne ”Den konservative sag falmer” og ”I minkpels på vej mod afgrunden”, hvor han, som mangeårig KU’er, går hårdt til Det Konservative Folkeparti, konservatismen og hele den konservative bevægelse i Danmark. I 2009 forlod han Det Konservative Folkeparti og stemte på Liberal Alliance ved Folketingsvalget i 2011. I dag bor Erik i London, og han ”støtter LA mere end de andre partier i Danmark”.

”Jeg støtter ikke Det Konservative Folkeparti, fordi de udgør en venstrefraktion i borgerligheden, der konstant trækker i forkert retning. Der er få undtagelser, men selv blinde høns kan finde korn.”
 

Simon Andersen, 23 år, læser Integreret Design på Syddansk Universitet, har været aktivt medlem af Holstebro Konservativ Ungdom i over tre år, men opsagde sit medlemskab i protest mod Det Konservative Folkeparti. Hjalp Liberal Alliance i valgkampen 2011, og han blev d. 12. november 2013 medlem af Liberal Alliance og Liberal Alliances Ungdom.
”Liberal Alliance er det eneste parti, som ikke består af formynderiske socialister eller misundelige socialdemokrater.”
 

Mads Vammen Damgaard, 23 år, medicinstuderende på Aarhus Universitet, han  er forhenværende medlem af Konservativ Ungdom – droppede sit medlemskab i 2012 grundet Det Konservative Folkeparti. Mads stemte på og hjalp ved sidste Folketingsvalg Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, og han stemmer igen på Liberal Alliance til kommunalvalget d. 19. november i Aarhus.
”Liberal Alliance er et forfriskende nyt pust i dansk politik – de er tiltrængt.”
 

Nikolaj Barslund Therkelsen, 23 år, er Styrings- og reguleringstekniker. Han er forhenværende medlem af Konservativ Ungdom og tidligere støtter af den konservative borgmester i Viborg, Søren Pape Poulsen. Nikolaj støtter i dag aktivt Liberal Alliance.
”Der er alt for mange idiotiske afgifter, ligegyldigt bureaukrati, tåbelige regler og irriterende skatter – derfor stemmer jeg på Liberal Alliance. Mindre stat, mere menneske.”
 

Simon Winther, 23 år, Økonomistuderende og forhenværende medlem af Konservativ Ungdom. Han deltog i sit første Landsråd med Konservativ Ungdom tilbage i 2008 i Gladsaxe. Han hjalp til under Ole Birk Olesens valgkampagne i 2011 i Aarhus, mens han endnu var medlem af Konservativ Ungdom. Han studerer i dag på et universitet i Canada, men støtter Liberal Alliances kamp herhjemme.
”Liberal Alliance er det sidste håb for Danmark.”
 

Jakob Damsgaard, 22 år, maskinmester og forhenværende medlem af Konservativ Ungdom. Stemte på Liberal Alliance ved Folketingsvalget i 2011 og hjalp til under valgkampen, men meldte sig først ud af Konservativ Ungdom i 2012. Jakob stemmer igen på Liberal Alliance til Kommunalvalget d. 19. november 2013.
”Liberal Alliance er kommet for at blive.”
 

Thomas Breinholt Damgren, 23 år, Økonomistuderende på et universitet i Guangzhou. Han var medlem af Konservativ Ungdom frem til 2010. Thomas droppede sit medlemskab pga. Det Konservative Folkeparti. Han bor i dag i Kina, men støtter aktivt Liberal Alliances arbejde.
”Du kan ikke kalde dig borgerlig i Danmark uden at stemme på Liberal Alliance.”
 

Morten Hansen, 22 år, murersvend, var medlem af Holstebro Konservativ Ungdom frem til 2011. Morten meldte sig ud af foreningen i protest mod Det Konservative Folkeparti.
”Liberal Alliance er det vigtigste parti i Danmark”
 

Christoffer R. Larsen, 23 år, fysioterapeutstuderende og var medlem af Konservativ Ungdom frem til 2012. Stemte og støttede Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance ved Folketingsvalget i 2011.

Sigurd B. Andersen, 21 år, stærkstrømsingeniørstuderende på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, forhenværende medlem af Konservativ Ungdom, som han meldte sig ud af i 2012. I dag stemmer han på Liberal Alliance.
”Liberal Alliance er et naturligt valg.”
 

Casper Kobberøe Fink, 23 år, markedsføringsøkonom og var medlem af Konservativ Ungdom frem til 2012. Casper stemte og støttede Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance ved Folketingsvalget i 2011.

Udover de mange liberalkonservative KU’ere, som i dag støtter Liberal Alliance, er der selvfølgelig også en stor bevægelse af mere nationalkonservativ karakter, som i dag støtter bl.a. Dansk Folkeparti.
Fx min gode kammerat, Kaper:

Kasper Ravn Fredensborg, 30 år, selvstændig og bl.a. kendt som iværksætter bag den årlige oktoberfest i Herning. Kasper er forhenværende medlem af Konservativ Ungdom, som han var medlem af i fire år. Han opbyggede dengang en af landets bedst drevne KU-foreninger, som, takket være hans hårde og seriøse arbejde, gik fra ca. 20 medlemmer til over 80 engagerede medlemmer på meget få år. Han var i 2009 kandidat for Det Konservative Folkeparti, men meldte sig ud i protest. En af de afgørende faktorer for Kaspers udmeldelse var Det Konservative Folkepartis holdning til Den Europæiske Union, hvilken han over længere tid havde været modstander af. I dag er han hverken medlem af Konservativ Ungdom eller Det Konservative Folkeparti, men stiller derimod op til kommunalvalget for Dansk Folkeparti i Herning.
”Hvis man ser på den konservative ideologi, så er jeg stadig konservativ, men jeg synes ikke, at Det Konservative Folkeparti er konservativt længere, der er for meget fnidder-fnadder”


Rasmus Ladekjær Pedersen, 26 år, studerer matematik ved Københavns Universitet og arbejder som programmør. Han blev medlem af KU i 2007 og sad i bestyrelsen i Aarhus fra 2008 til januar 2013, hvor han bl.a. var redaktør og kasserer, ligesom han har været medlemsansvarlig hos Konservative Studerende. Derudover var han med til at starte tidsskriftet "Årsskriftet Critique". Til Europa-parlamentsvalget stemte han på Folkebevægelsen mod EU. Rasmus har aldrig været medlem af Det Konservative Folkeparti af politiske årsager.
"Jeg kan godt finde noget fornuft i, at man bliver smidt ud af Konservativ Ungdom, hvis man støtter venstreorienterede kandidater, men hvis man ryger ud for at støtte Liberal Alliance, bør man da også ryge ud for støtte Mette Abildgaard (C)."

Kilde: