Aktindsigt: Hvad kostede ”Operation Snyltetryne” egentlig?

For et par uger siden stiftede jeg bekendtskab med SKATs onlinespil  ”Operation Snyltetryne” og blev i den forbindelse lettere bestyrtet over, at e...

Lars Kragh Andersen,

31/05/2011

For et par uger siden stiftede jeg bekendtskab med SKATs onlinespil  ”Operation Snyltetryne” og blev i den forbindelse lettere bestyrtet over, at en offentlig myndighed som SKAT i den grad indlod sig på at opdrage os borgere til trækdyr for velfærds- og maksimalstaten. Den opgave plejer dog at blive varetaget af politikere (også fra de mest usandsynlige partier i den liberale lejr).

Spillet foregår i en by,  hvor der er to slags indbyggere: Snyltetryner og skattebasser. Snyltetrynerne vil i følge beskrivelsen gøre alt for at tage andres surt tjente penge og de tænker kun på at score kassen. Uanset omkostningerne! Omvendt kæmper skattebasserne, igen i følge SKATs beskrivelse, med alle midler(se f.eks. disse metoder) for at bevare det samfund, de har bygget op gennem generationer.

En rollefordeling mellem godt og ondt, der faktisk er ganske svær at gennemskue, hvis man da ikke lige vidste, hvem afsenderen af buskabet var. For selvfølgelig er snyltetrynerne ikke SKAT selv, men i stedet de af os, der gerne vil beholde hovedparten af vores indkomst i egne lommer.

Og hvad har det så kostet, at stigmatisere mennesker, der har en ulyst til at betale op mod 70% i samlet skatte- og afgiftstryk? Det spørgsmål fik jeg i dag svar på gennem en aktindsigt tilsendt af Skatteministeriet.

Udviklingen af spillet i 2005/2006 og igen i 2010, beløb sig til kr 1.088.740,00 eksklusiv moms. Hertil kommer udgifter til udvikling af indbygget pokerspil, hosting, drift, support, vedligeholdelse og statistik på kr. 112.250,00 kr.

Altså en total udgift på 1.200.990,00 kr til et spil, der på SKATs vegne politiserer kraftigt til fordel for maksimalstaten og forsøger at opdrage borgerne til at bevare den enorme velfærdsmodel, der er ”bygget op gennem generationer”. 

1,2 millioner kroner er ganske vist kun en lille del af de samlede offentlige udgifter, men man skal lede længe efter en udgift, der på samme måde latterliggør de lønmodtagere i Danmark, der ønsker andet end massiv offentlig omfordeling og skatteplyndring.

Kilde: