Barnepigestaten

Efter min overbevisning er den bedste måde at sikre et mere homogent og velfungerende samfund ved at give folk ansvaret og friheden til at bestemme...

Ikke angivet Ikke angivet,

28/07/2011

Efter min overbevisning er den bedste måde at sikre et mere homogent og velfungerende samfund ved at give folk ansvaret og friheden til at bestemme over eget liv og ejendom. Dét opnår man på INGEN måde i et samfund med stor statslig indgriben. Netop dette er for mig kerneproblemet i socialismen, og desværre underkendes ansvaret og friheden til at bestemme af praktisk alle socialister.

Tag f.eks. de ca. 600 kr. man som forælder tidligere skulle betale for, at staten sørgede for frokost til sine børn. Som forælder ved jeg godt, hvad der er godt for mine børn, og jeg kan SAGTENS gøre det MEGET billigere. Det socialistiske  argument er, at "der er nogle forældre, der ikke kan det" - men er det så sådan, at fordi 5-10% af danske forældre ikke kan finde ud af at give deres børn en ordentlig frokost, så skal 100% af forældrerne tvinges ind i en frokostordning til ågerpriser?

Uanfægtet politisk ståsted, så er vi enige om, at vi alle er mennesker og født med lige rettigheder. Og sådan skal det være. Men at sørge for, at alle når målstregen på samme tid ved at stjæle pengene fra de ambitiøse og arbejdssomme og give til dem, der ikke vil arbejde mere end højst nødvendigt, det er på ingen måder ønskeligt? Hvor er incitamentet for at gøre en ekstra indsats, hvis belønningen for indsatsen bliver taget fra dig og givet til en, der ikke er villig til den ekstra indsats? Det spørgsmål er der ingen socialister, der kan svare nogenlunde fornuftigt på.

I et fuldstændigt frit samfund uden forbud, regler og især særregler, vil folk, der opfører sig pænt, også være dem, der når længst. Der kan være en pointe i, at det er uretfærdigt med rige og fattige lande - men hvorfor er det sådan? Fordi der er tårnhøje barrierer (tariffer og told), som bl.a. fagbevægelserne og virksomheder, der frygter den frie konkurrence verden over har krævet indført. Hvad ville der ske, hvis verdenshandlen blev fuldstændig fri? Måske ville der komme mere konkurrence til ALLES fordel, og de fattige lande ville have en mulighed for at sælge deres varer til en god pris, og derved arbejde sig ud af deres fattigdom. Det er altså kun et frit marked, der kan sikre denne velstandsforøgelse, ikke et planøkonomisk mareridt med omfordeling af goder i form af uland-hjælp.

Vi skal også forholde os til, at vi alle er forskelligt værd, i forhold til vores kompetencer. En læge, der kan redde liv, skal have mere i løn end en person, der har et ufaglært arbejde.  Hvorfor bruge årevis på en uddannelse, hvis den ikke giver mere i løn? Hvorfor tage så meget ansvar, hvis der ikke kommer en belønning. I det socialistiske system vil man ikke uddanne sig, tage ansvar eller arbejde ekstra. Det kan faktisk bedst betale sig at tage et ufaglært arbejde og arbejde 37 timer om ugen, så vi ender med et samfund, hvor alle vil feje gaderne, men ingen vil tage ansvar for andres liv, for hvorfor risikere noget. Dette er præcis, hvad vi kan forvente, hvis alle skal have det samme i løn uanset uddannelse, arbejdstid og risikovillighed?

Det samfund, som jeg argumenterer for, er ikke på nogen måde et ideelt samfund, men det er det bedste alternativ, når vi inkluderer menneskelig adfærd og kigger realistisk på, hvorledes man som borger bliver motiveret til at tage ansvar for andre end sig selv, og til at tage en ekstra tørn – også for fællesskabet.

Den nuværende regering har desværre vist sig at være en forlængelse af Nyrup, mens den kommende SØF-regering desværre lægger op til øget beskatning, kontrol, regulering og forbud.

Vi kan stadig rette landet op, men det gør ondt. Hvis vi havde gjort det for 10 år siden, ville det have været mindre smertefuldt. Hvis vi først gør det efter nogle år med SØF ved magten, vil det gøre meget ondt for vores generation og de efterfølgende generationer, ja måske kan det reelt slet ikke lade sig gøre at rette op på, hvis SØF gør alvor af alle deres forslag.

Kilde: