Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

13

+2 Skrevet af Ulrik B. Petersen 185 dage siden - Direkte link

Enig i overskriften: Afskaf værnepligten.

Når Claus Hjorth Frederiksen gerne vil have værnepligtige, skyldes det at det er billigt. Nu er manden notorisk ikke blandt de skarpeste, så det har næppe strejfet ham at værnepligt i bund og grund er udemokratisk. Kvinder går forlods fri, og mange lykkes det at "spille" svage så at de bliver kasseret (har kendt en hel del personligt). Mænd med lægeuddannelse slipper generelt for at springe soldat. Nogle få bliver måske indkaldt for at tjene på infirmerier, men resten går helt fri.

Et andet svagt punkt ved værnepligt er den ret hjernedøde forestilling at alle og enhver "våbenfør"mand kan trænes til at blive dræbermaskiner på kommando. Det er kendt at en hær af civilister ikke er så effektiv som en professionel hær.

Vi bør satse på et professionelt forsvar, og så må vi betale, hvad det koster at kunne forsvare landet. Og så mener jeg at det er forrykt at sende danske soldater ud for at kæmpe i andre lande. Ikke kun fordi samfundet er ret dårligt til at tage sig af hjemvendte soldater med fysiske og psykiske skader, men også fordi det næsten rutinemæssigt fører til forespørgselsdebat i Folketinget, hvis nogen kommer til at tale hårdt til en krigsfange eller nogen bliver skudt, som andre mener ikke burde være skudt osv. Alt helt til grin.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

9
4
5
2
8
13
11
15
8
10
15
12
11
12
15
17
16
12
12
11

- Annonce -

- Annonce -