Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

14

+2 Skrevet af Kontant 65 dage siden - Direkte link

Den simple løsning kunne se sådan ud:

 

Flad indkomstskat på højest 25%

Ingen skattefradrag på personlige indtægter.

 

Overførselsindkomsterne bør sænkes til højest 65% af mindstelønningerne netto efter skat (inklusive boligydelse og andre tillægsydelser.)

Dermed ville det igen kunne betale sig, at arbejde.

 

Selskabsskat på 3% af hele omsætningen for alle virksomheder der ikke er produktionsvirksomheder. 1% selskabsskat af hele omsætningen for produktionsvirksomheder.

En virksomhed der har en årlig omsætning på 1 milliard betaler dermed 30 millioner i selskabsskat medmindre det er en produktionsvirksomhed.

En produktionsvirksomhed med en årlig omsætning på 1 milliard betaler 10 millioner i selskabsskat.

Ingen skat på overskud i selskaber.

Ingen afskrivninger og fradrag for selskaber.

Dermed kan udenlandske virksomheder som ALDI og Nestlé ikke længere benytte sig af tranfer pricing for, at slippe for, at betale selskabsskat i Danmark da det er omsætningen, og ikke længere overskuddet der bliver beskattet.

 

Afskaffelse af alle afgifter på slik, chokolade, kaffe, nødder, øl, vin, spiritus osv med undtagelse af tobaksafgifterne.

 

Virksomhederne i Danmark ville slippe for en masse administrative omkostninger, og udenlandske virksomheder ville ikke længere slippe for, at betale selskabsskat.

 

Så enkelt kunne det gøres, men det kommer ikke til, at ske for folketingets medlemmer elsker desværre idiotisk bureaukrati og transfer pricing som Danmark taber stort på.


+1 Skrevet af Ulrik B. Petersen 65 dage siden - Direkte link

Hvis man beskatter en virksomhed efter omsætning, skal den betale skat, også selvom den kører med underskud. Derved bliver underskuddet endnu større. Det er en ren socialistisk tankegang, der ikke  har nogen fremtid, med mindre planen er at nationalisere al virksomhed.

Det er præcis det samme tankegang, der også er galt i de socialistiske drømme om at beskatte omsætning på handel med aktier. Man drømmer om at beskatte handel, som ingen umiddelbart tjerner noget på.

Om igen Kontant


+1 Skrevet af Kontant 65 dage siden - Direkte link

Nej, det har intet med socialistisk tankegang, at gøre. Det er nationalistisk tankegang.

 

Selskabskatten på selve omsætningen bliver bare en del af de faste udgifter ligesom lønningerne. Om en virksomhed har overskud eller ej afhænger af om den bliver drevet på en ansvarlig og fornuftig måde eller ej, og det er ledelsens ansvar.

 

Vi har brug for virksomheder der er profitorienterede, og ikke virksomheder der ikke bliver drevet på ansvarlig vis. Hvorfor skal profitorienterede danske virksomheder straffes med en høj skat på deres fortjeneste imens deres udenlandske konkurrenter kan slippe for, at betale skat ved, at benytte sig af transfer pricing og afskrivninger?

 

Du har desuden åbenbart helt overset, at danske virksomheder ville komme til, at spare enorme milliardbeløb på administration, og revisorvirksomhed. Ikke mindst produktionsvirksomhederne, og det er jo dem der tjener penge ind til landet. Det er ikke ALDI, IKEA, H&M, Lidl, Elgiganten, Rema 1000, Nestlé og utallige andre udenlandsk ejede virksomheder som har skattefordele i andre lande der tjener penge ind til Danmark. Tværtimod. De udenlandske virksomheder hiver derimod enorme summer ud af Danmark.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

8
5
3
2
8
13
11
15
8
10
15
12
11
12
15
17
16
12
12
11

- Annonce -

- Annonce -