Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

67

Skrevet af _slettet_bruger_428 1580 dage siden - Direkte link

Nu nævnes der 'sparepæren med kviksølv' som om det kun er den der er alternativet til glødepæren. Der er jo også 'halogen' der har perfekt farvegengivelse og nul kviksølv, eller LED der heller ikke har kviksølv. Og så meget kviksølv er der altså heller ikke i. Teknologien i en sparepære er den samme som i de neonrør vi har brugt i årtier. Neonrør indeholder altså også kviksølv.


Skrevet af Rasmus Brygger 1580 dage siden - Direkte link

Men nu er sparepæren fremstillet som arvetageren til glødepæren, hvilket er derfor jeg bruger den til sammenligning. Nu kender jeg ikke kvaliteterne ved LED eller halogen, men så vidt jeg ved er det også et relativt dyrt alternativ til glødepæren. Som liberal mener jeg selvfølgelig at det i så fald må være op til forbrugeren at vælge


Skrevet af Tommy Jensen 1580 dage siden - Direkte link

Halogen er virkeligt kønt at se på og de bruger mest energi. LED er helt klart fremtidens pære -- forstået på den måde at de ikke bør købes før om en ti tyve år, da dem du kan købe nu dårligt kan konkurere med et starimlys, bortset fra at de er langt, langt dyre og holder i meget meget lang tid.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Michael Nybye 1580 dage siden - Direkte link

Halogen giver ca 10-20-% mere lys end tilsvarende glødepære


Skrevet af Tommy Jensen 1580 dage siden - Direkte link

Korrekt, jeg mente i forhold til andre typer sparepære.

 

Der skal ingen tvivl være om at pære bruger mest strøm, dog er de også de billigste at købe.


Skrevet af Soren Hojbjerg 1580 dage siden - Direkte link

Halogen er bedre end de såkaldte sparepærer (små lysstofrør). Men de er altså ikke bedre end glødelamper med wolframtråd. De giver helt klart det bedste og blødeste lys.


Skrevet af _slettet_bruger_428 1580 dage siden - Direkte link

Jeg er helt enig i at man skal lade forbrugerne vælge. Staten kan oplyse om og tilskynde til at man bruger et glødepære alternativ, men Staten skal ikke blande sig med tvang. Men desværre er det jo sådan at hvis ikke glødepæren var blevet fjernet med tvang så havde Staten i stedet indført kæmpe afgift på glødepærer, så uanset hvad vil det være småt med det frie valg.


Skrevet af Fremskridt 1580 dage siden - Direkte link

Én ting er, at lyset fra sparepærerne er koldt, men en anden ting er, at hjemme hos os der har vi aldrig oplevet så meget som én eneste såkaldt sparepære, der bare var i nærheden af at levere de af fabrikanterne lovende minimum 8.000 timers brændetimer.

 

Hvis nogle af læserne stadig bruger glødetrådspærer, så kan man forlænge levetiden på disse ganske betragteligt ved at bruge en lysdæmper og benytte følgende råd:

  • Når man tænder for lysdæmperen, bør man varme glødetråden i pæren(e) op på minimums lysstyrke et minut eller to.
  • Skru aldrig lysdæmperen op på 100 %. Nøjes med max. 90 %.
  • Før man slukker for lysdæmperen, bør man skrue denne ned på 3-5 % og lade pæren(e) køle ned 1-2 minutter.

Tak for en meget velskrevet og velargumenterende artikel.


Skrevet af slettet bruger 3292 1580 dage siden - Direkte link

Lysdæmpere og sparepærer giver beskidt elektriciet som er helbredsskadeligt. Søg på emnet "dirty electricity".


Skrevet af Fremskridt 1580 dage siden - Direkte link

@ Freedom works!

 

Tak for informationen.

 

Jeg kan oplyse dig, at der i vores hjem forefindes to ion generatorer. 

Vi lider ikke af nogle af de symptomer, som diverse "dirty electricity" sider beskriver.

 

Til gengæld så hænger de mørke EU-kræfter og politikernes herskersyge mig langt ud af halsen.


Skrevet af Frost Hansen 1580 dage siden - Direkte link

@ Fremskridt

- og HVIS skyld er det at "de mørke EU-kræfter" o.s.v. hænger ?

Det er danskernes egen skyld da de ikke gider "gå ud på gaderne" og vise deres utilfredshed. På een eller anden måde.....

En kvindelig skribent skrev, da det var galt i Libyen, i en debat-tråd i jv.dk  "de (libyerne) ville ikke finde sig i en brøkdel af det danskerne finder sig i ".

Har hun ret ?

 


Skrevet af Fremskridt 1580 dage siden - Direkte link

@ Frost Hansen

 

Hvad og hvor meget libyerne vil finde sig i, kan man jo kun gætte om.

Mit gæt understøtter den kvindelige skribents.

 

På den ene side skal man bestemt ikke klandre det store danske flertal for at være fredselskende og tolerant.

På den anden side er EUs-indflydelse og indvandringens tilstedeværelse i Danmark sørgelige symbiose bekræftelser på, at den danske tolerance har strakt sig alt for langt i alt for lang tid.

 

Så jeg er enig i din konklusion: Det store danske flertal har kun sig selv at takke for de mørke EU-kræfter og (alt for meget) knald-i-låget lovgivning.

 

Vi må håbe, at folk bruger pæren ved næste folketingsvalg.


Skrevet af Frost Hansen 1580 dage siden - Direkte link

@ Fremskridt

JEG håber de vil bruge den FØR næste folketingsvalg !!

 


Skrevet af Mads M 1580 dage siden - Direkte link

Det næste fra din side bliver vel at ænder er telepatiske.


Skrevet af SHJensen 1580 dage siden - Direkte link

Jeg er en af dem der har kvalme af al den "feel-good" lovgivning der vælger ned over os i disse tider. Og for at imødegå netop kravet om brug af sparepærer, har jeg i god tid indkøbt exorbinante mængder glødepærer. Jeg tror ikke vi løber tør for glødepærer i min tid. En del vil sikkert gå i arv til ungerne til den tid.

 

"Feel-good" lovgivning kan få fingeren!


Skrevet af GWT 1580 dage siden - Direkte link

Afskaffelsen af Glødepæren er en af de største og mest bedrageriske initiativer i "feel good" lysets undskyldning.

Jeg skrev dette til Connie Hedegaard da det var i planerne, men hun svarede tilbage at signal politik er vigtigere end fakta (ikke lige med de ord men den mening)

Connie er blevet en karriere i EU hvor man rask væk flyver 40.000 mennesker til miljøkonference i Rio, samt flytter EU kontor kontor hver anden uge og i samme åndedræt forringer livskvaliteten for millioner af mennesker igennem restriktioner og forbud.

 

Jeg håber hun tager over fra Barfod så jeg kan være med til at stemme hende helt ud af politik.


Skrevet af Storevovhund 1580 dage siden - Direkte link

De besparelser som nævnes i den iøvrigt meget velskrevne artikel og fra industrien er sikkert rigtige, forudsat at de pågældende lyskilder alene anvendes udendørs eller andre steder, hvor der ikke vil være opvarmning.

 

Når vi derimod taler om indendørs anvendelse, hvor der - i hvert fald - i vinterhalvåret anvendes opvarmning ved fjernvarme, oliefyr, gasfyr, el eller anden opvarmningsform, er tallene ikke korrekte.

 

Når en halogen-lampe har en virkningsgrad på f.eks. 7 %, sker der altså et eller andet med de resterende 93 %. Og ja, rigtigt gættet, de bliver til varme.... Om sommeren kan vi almindeligvis ikke rigtig bruge den varme til noget, men i den del af året, hvor vi f.eks. skal opvarme stuen, køkkenet eller et værelse, så "sparer" vi tilsvarende energi på den opvarmningsform, som man har.

 

Hvis man har f.eks. fjernvarme er energien, som frembringes herigennem, almindeligvis billigere. Men hvis man opvarmer det pågældende rum med oliefyr eller elvarme vil der være minimalt eller slet intet at spare ved at anvende lyskilder baseret på udladningslys eller LED-lys (energisparelamper).

 

Og når snakken så kommer til kvaliteten af lyset...

Drop alt andet end glødelamper og halogenlamper, i hvert fald overalt i køkkenet, på badeværelset og over stuebordet. Hvis du skulle være i tvivl, så prøv at udskifte din energisparelampe over stuebordet med en halogenlampe (som med almindelig E27 skruegevind ofte går under betegnelsen krystalpære). Når du ser hvordan maden NU præsenterer sig (særligt ved rødt kød, som nu er netop rødt), vil du aldrig mere anvende disse energisparelamper hvor lyskvalitet betyder noget.

 

Og halogenlamperne som har en lidt højere virkningsgrad end glødelamperne ("glødepærerne"), men gengiver hele det synlige lysspekter med samme høje kvalitet, er ikke omfattet af forbudet. Desuden er holdbarheden lidt bedre, og de kan lysdæmpes med samme type enkle lysdæmpere.


Skrevet af Soren Hojbjerg 1580 dage siden - Direkte link

Glødelampen med wolframtråd er helt klart den bedste lyskilde. Den har et godt farvespektrum, og har et lidt rødligt glød.

 

Sparelamper giver en rådden farvegengivelse. De er totalt uegenede til andet end havegangen. De har desuden en opvarmningstid på omkring 2 minutter, så hvis man kun skal bruge lys kortvarigt, så er en sparelampe nærmest en frådselampe.

 

Forbudsmagerne i EU har så ladet os undersåtter 'få lov' til at bruge halogenlamper. De har et godt farvespektrum, men er noget kolde i lyset. Da de kun bruger 30 % mindre energi end glødelamper med wolframtråd, vil EU herrefolket nok snart forbyde dem også.

 

Stearinlys er helt hul i hovedet rent energimæssigt. Men de er ikke forbudt. Det er ren gak-gak.

 

Måske skal vi bare købe vores elektriske pærer det samme sted hvor andre forbudte varer handles - hos rockerne :-)


Skrevet af slettet bruger 3292 1580 dage siden - Direkte link

Folk bliver syge af strålingen fra sparepærer. Der udsendes en anden stråling med andre frekvenser end ved de gammeldags pærer. Epilepsi, øjenskader, hudskader m.m. er rapporteret. Sparepærer producerer også "beskidt elektricitet" (dirty electricity) som det er bevist kan gøre folk alvorligt syge.

 

Desuden risikerer man at blive forgiftet af det farlige tungmetal kviksølv hvis en sparepære går i stykker. Endnu værre er det at de også kan stå og lække kviksølvdampe over længere tid indtil de ikke længere virker, og dermed kan de løbende forgifte husets beboere med farligt kviksølv uden at de ved det!


Skrevet af Mads M 1580 dage siden - Direkte link

Sparepærer producerer også "beskidt elektricitet" (dirty electricity) som det er bevist kan gøre folk alvorligt syge.

 

Det er dog de mærkeligste myter man efterhånden skal læse på dette site.


Skrevet af Frost Hansen 1580 dage siden - Direkte link

@ Mads M

M.h.t. "beskidt elektricitet" er der nu noget om det.

Sparepære udsender støj på lysnettet. Det gør LED-lamper og lysdæmpere også.

Vedr strålingen ved jeg ikke noget.


Skrevet af Mads M 1580 dage siden - Direkte link

Ja, og det er kun et problem for elektronik så hvis du er en robot eller har elektroniske implantater indsat af rumvæsener så skal du måske være forsigtig med sparepærer.


Skrevet af slettet bruger 3292 1580 dage siden - Direkte link

Ja beskidt elektricitet eksisterer, og det har også en skadelig effekt på mennesker. Professor Magda Havas fra Trent University har en omfattende hjemmeside om dette emne og RF EMF i øvrigt. Her kan man blandt andet læse om studierne der dokumenterer de biologiske effekter på mennesker. Kan anbefale alle der er interesseret i emnet at kikke ind på:

 

http://www.magdahavas.com/


Skrevet af Frost Hansen 1580 dage siden - Direkte link

@ Freedom works!

Interessant hjemmeside.

Her er en mere - ikke lige dette emne, men beslægtet og interessant - og seriøs:    www.vlf.it

Beklager ikke at kunne kopiere en adresse til 180grader. Alle andre steder er der ingen problemer.

 


Skrevet af Mads M 1580 dage siden - Direkte link

Magda Havas er en fup-videnskabsperson der laver fup-undersøgelser og publicerer dem i fup-journaler.

 

http://www.skepticnorth.com/2010/11/magda-havas-new-ehs-study-has-serious-flaws/

 

Bruger trådløs elektronik til at måle indflydelsen af trådløs elektronik på hjertefrekvensen. Her mangler jeg en smiley der ruller med øjnene.


Skrevet af Frost Hansen 1580 dage siden - Direkte link

For en måned siden købte jeg i Føtex en såkaldt sparepære af fabrikat "budget" (!) Miniglobe LED. Til 70 kr.

På 12 watt - troede jeg...

Den gav et usselt lys. Da jeg kikkede nærmere på den så jeg den var på 1,2 watt - altså 1 komma 2 watt.

Komma'et var - i forhold til det øvrige - skrevet med miniature. BONDEFANGERI :- (

 

Den næste overraskelse kom da jeg slukkede:  Pæren blev ved med at lyse - omend svagt !

Jeg troede der måske var tale om afledning, så jeg skruede den ud: Den blev ved med at lyse. Svagt, men dog så meget at jeg kunne se mine hænder. Den lå og lyste resten af natten :- )

Er der nogen her der har hørt tale om fosfor ?


Skrevet af Mads M 1580 dage siden - Direkte link

Jeg har udskiftet de fleste af mine pærer til Philips LED (købt i Brugsen). De giver et fint og varmt lys.


Skrevet af Thomas Langhoff Nielsen 1580 dage siden - Direkte link

Samme her :) dog ikke fra Brugesen, men pæren er den samme. Jeg har prøvet alle de andre spare pære og denne LED er den der kommer tættest på gløde fætteren.

Det skal være slut med at køre på damp bare fordi det er hyggeligt, LED pærene er den sparepære vi har ventet på, både leve tid og lysstyrke overgår alt andet.


Skrevet af Kjeld Flarup 1580 dage siden - Direkte link

LED teknologien er bedre end sit rygte, jeg bruger det faktisk som den primære lyskilde i mit hus, men det er dyrt.Det lykkedes mig at finde nogle lamper i Hongkong som gav det samme lys som en 50W halogen.

 

Desværre sælges der alt for mange LED lamper uden den mest basale tekniske information.

Temperatur: Indikation på om lyset er koldt eller rødt. ca. 4.000 Kelvin giver et behageligt lys. Temperatur angives oftest.

RA værdi: hvor godt lysspektret gengives. 80 er et minimum. Glødepærer ligger på næsten 100.

Lumen/watt: Hvor meget lys for man ud af den. En glødepære ligger på 5-10 Lu/W, Neonrør 50-100 Lu/w. LED pærer Kan ligge helt nede på 20-40 Lu/W og så er det ikke meget besparelse, men kan også gå over 100 Lu/W hvilket dog koster på RA værdien.

 

En lysdiode kan holde i 50.000 timer, så det er først dine børnebørn der skal skifte den, så brug dem trygt til indbygning.

Eneste hage er blot at elektronikken ikke holder i 50.000 timer.

 

Dirty electricity. Jeg ved ikke om man bliver syg af det. Jeg har hørt om nogen der ikke kan tåle elektrcitet, men det er vist ret sjældent.

Tilgengæld, så kan andet elektronik påvirkes. En ADSL forbindelse kan forstyrres så meget at båndbredden reduceres kraftigt og der kommer udfald.

 

Så jeg arbejder på at bygge mine LED lamper om til ren jævnstrøm, men det er kun fordi jeg er en nørd.

 

Grundlæggende er problemet med LED lamper i dag at vores installationer er 220V, og derfor skal der dyr og svar elektronik til at drive dem. Når dette problem løses, så vil alle andre lyskilder stortset forsvinde og det indenfor ca. 10 år.

 

Derfor er den politiske regulering nærmest en gratis omgang. Det er et overflødigt forbud, som vil fremme noget som kommer af sig selv. Lidt ligesom rygeloven, den kom kun fordi folk alligevel holder op med at ryge.

 

 


Skrevet af Frederik Blegvad 1580 dage siden - Direkte link

En glødepære kan sagtens holde i 20 år eller mere, men de er alle bevidst blevet levetidsforkortet ved at gøre glødetråden svag. Her er tale om kapitalismens grimme ansigt og det kaldes levetidsforkortelse på produkter.


Skrevet af Kjeld Flarup 1580 dage siden - Direkte link

Sjovt nok kunne jeg ikke finde noget på google om det.

 

Men hvis der er noget om det, så skyldes det nok nærmere, at det er svært at sælge produkter på at de holder længe.


Skrevet af slettet bruger 3292 1580 dage siden - Direkte link

Det er i hvert fald et problem for industrien hvis pærerne holder lige så godt som da de blev opfundet:


http://www.dailymail.co.uk/news/article-2004797/Worlds-oldest-light-bulb-110-years-old-Livermore-California-station.html


Skrevet af Kjeld Flarup 1580 dage siden - Direkte link

Ja ja, 4 watt!

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

9
12
9
21
16
5
15
12
17
10
11
11
20
12
13
16
11
9
11
17

- Annonce -


Om Rasmus Brygger
Landsformand for Liberal Alliances Ungdom

Se Rasmus Bryggers profil
eller
Følg Rasmus Brygger
Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -