Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

37

Skrevet af Ivan Dybdal 1578 dage siden - Direkte link

Sandheden er nok, at flertallet holdt med tyskerne indtil ophøret af deres alliance med Sovjet 22. juni 1941 - mange indtil tyskernes nederlag ved Stalingrad 23 august 1942 til 2 Februar 1943.

 

Mange holdt med Sovjet under den kolde krig indtil Ungarn 56 og mange indtil Prag 68 og nogle endda til kommunismens sammenbrud i 1989 (og Enhedslisten vipper stadig med den amputerede halestump).

 

Sandheden er ilde hørt af dem, der holdt med fjenden, heilede og brugte udstrakt knyttet hånd mod os andre. 

De vil i glemmebogen. 

Derfor vil de forhindre, at sandheden kommer frem.

De vil selv skrive historien og frygter Bent Jensens.


Skrevet af Ulrik B. Petersen 1578 dage siden - Direkte link

Til syvende og sidst er historie vel ikke andet end samlingen af løgnehistorier, et flertal har kunnet enedes om. 


Skrevet af Louis B. Knockel 1578 dage siden - Direkte link

Even if 100 percent truth is unobtainable, 67 percent is and always will be better than 66 percent.
(George Orwell)

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Hans Und 1578 dage siden - Direkte link

Nedenstående er min (lidt frie) oversættelse af et uddrag af KGB and The West, s 366 -367, ISBN 0-713-99358-8, en del af det såkaldte Mitrokhin arkiv.

- Når jeg har arbejdet lidt mere med det kommer det som en selvstændig post, men det synes velanbragt her.

 

 

"Materialet set af Mittrokhin tyder ikke på, at Centrets ønske om broderlig assistance fra de vestlige kommunistpartier faldt gennem den kolde krig. Modsat ser det ud til, at KGBsn anvendelse af ”brødrene” gennem 70erne steg. Den øgede anvendelse af erfarne illegale i øst-europa efter foråret i Prag og i den forbindelse de vanskeligheder som FCD(KGBs udenrigs afdeling) havde med at finde tilstrækkeligt med motiverede og kvalificerede kandidater for at have mulighed for at gennemføre nødvendige rokader, førte til at man søgte inspiration ved, at se på tidligere ”store” illegale. Nogen af de største blandt dem, østrigeren Arnold Deutsch og tyskeren Richard Sorge var kommunister fra andre europæiske lande

 

Deutsch var dog stadig på dette tidspunkt (60erne, tidlige 70ere) en hemmelighed der skulle bevares, i særdeleshed af hensyn til to af dem han havde rekutteret, Anthony Blunt og John Cairncross som stadig var uafdækkede og levede i vesten. Omvendt med Sorge som var den bedst kendte sovjetiske super spion. Efter sin død (henrette i Tokyo 1944) var han i 1964 udnævnt til Sovjetunionens Helt og yderligere fejret ved, at få sit portræt på frimærke, formentlig den første (og eneste) spion det er sket for. Sorges rygte som hjerteknuser kunne yderligere bruges til at appellere til mulige kandidater og rekutører.

 

Rekuterings kampagnen begyndte ved starten på den 24erne parti kongres i april 1971. FCD benyttede sig af den massive tilstedeværelse i Moskva af ledere fra ”broder” partierne i vest, til at bede nogle af dem om at kigge efter en ny generation af ”Richard Sorge'er”. De noter Mitrokhin har udarbejdet, bemærker seks møder mellem højtstående FCD medlemmer og leder af vestlige kommunist partier. Der har sandsynligvis været flere sådanne møder.

 

Kort før parti kongressen åbnede mødtes den tidligere ”resident” i København, Leonid Sergeyevich Zaitsev, med det danske kommunist partis formand, Knud Jespersen, på Hotel Sovetskaya, og bad ham find 2 – 3, totalt pålidelige, dedikerede kommunister, loyale mod sovjet, som kunne trænes til at blive danske ”Richard Sorger's” De skulle være mænd, mellem 20 – 40 år i alder, og langt at foretrække hemmelige medlemmer af partiet. Hvis gifte, skulle ægtefællen ligeledes leve op til kravene. De potentielle danske ”Richard Sorger” skulle også være veluddannede og i en brugbar beskæftigelse, såsom journalist, forretningsmand eller eventuelt studerende.

 

Ifølge Zaitsev, besvarede Knud Jespersen forespørgslen entusiatsisk og understregede at han fuldt ud forstod vigtigheden, såvel som vigtigheden af hemmeligholdelse af mødet i sig selv, og at han allerede havde én kandidat i tankerne og at han ville give hans detaljer til den daværende resident i København, Anatoli Aleksandrovich Danilov."


Skrevet af 1984grader NEJ TAK 1578 dage siden - Direkte link

Læs også Bent Blüdnikows artikel i Berlingske:

 

http://www.b.dk/nationalt/dansk-storspion-omgaerdet-af-mystik

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

21
16
4
15
12
17
10
11
11
20
12
13
16
11
9
11
17
15
13
13

- Annonce -


Om Jeppe Juhl
Journalist og tv-producent.
Cavlingprisen 1989
Bosat i udlandet

Største interesser: Historie, matematik, fysik og filosofi
Mærkesager: Kamp mod...

Se Jeppe Juhls profil
eller
Følg Jeppe Juhl
Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -