Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

71

Skrevet af Emil O. W. Kirkegaard 1578 dage siden - Direkte link

De burde da ekke være så svært at måle sjurnalisternes entælligæns. De er jo bare at:
1) fende en sykolog
2) tage op på sjurnalisthøjskolen
3) give di studrende en IQ-tæst
4) notér ov analysér resultaterne

5) udgiv

 

Jaj vel nok gætte på ~105, velket ca. svarer tel danske gymnasjeelever.


Skrevet af Grølheim 1578 dage siden - Direkte link

Staver du på norsk eller?


Skrevet af Annette Højrup 1578 dage siden - Direkte link

Norsk eller ordblind, det er næsten det samme:) Men vi kan læse det, så det er ok.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af bjarnebinee 1578 dage siden - Direkte link

Hvad angår Emil Kirkegaard så vil jaj gætte på 65, velket måske er højt rejnet.


Skrevet af Hamlet4 1578 dage siden - Direkte link

Anti-politik:

Kære Henrik Qvortrup, hvorfor beskæftige du dig ikke med den socialist tyveri fra arbejdende dansker, som den ny skatteaftale bliver, istedet for naivt (eller værre - bevist) at hoppe med på social-demokraternes skyggespil om Løkkes datter.


Skrevet af Isabella Balkert 1578 dage siden - Direkte link

Det kunne jeg også godt tænke mig at vide Hamlet4


Skrevet af LordNacho 1578 dage siden - Direkte link

Problemet er vel at man føler sig nødsaget til at skrive om et eller andet. Så må man gribe efter halmstrå hvis det er en langsom dag.


Skrevet af slettet bruger 1099 1578 dage siden - Direkte link

Journalisterne er blot "ofre" for deres egen (dvs deres arbejdsgiveres) selviscenesatte virkelighed. "Forhandlingerne" (i det omfang de overhovedet findes) er italesat som et drama, eller snarere som et realityshow, hvor der er konkurrence, vindere og tabere - sat ind i den ramme er det guds gave at det viser sig, at LLR ikke tog direkte til Rio, men tager til Rio via USA. Arbejdsgiverne / medierne skal jo sælge aviser, have klik, seerandele osv. 

 

Ikke fordi det er interessant, eller ændrer på noget, eller er overraskende, eller fordi LLR har løjet, nej ene og alene og udelukkende fordi denne "udvikling" driver dramaet frem. Det har intet med virkeligheden at gøre, eller Danmarks fremtid, det er ren kommerciel underholdning. 


Skrevet af Christian Melgaard 1578 dage siden - Direkte link

Ja naturligvis er journalisterne ofre, det havde jeg overset.

Som regeringen, som de arbejdsløse, som dagpengemodtagerne, som alle i dette land der bliver ramt af moidgang, så er det fordi de er "ofre" - underforstået, at de ikke kan gøre for det.

Lad os en gang for alle beslutte, at vi alle er sagesløse ofre og dermed uden snavsr for hvad vi foretager os. Så behøver vi heller ikke alle de debatter her på 180grader og i andre debatfora.


Skrevet af slettet bruger 1099 1578 dage siden - Direkte link

:-) point taken, men netop ofre i gåseøjne. Jeg tror ikke man skal læse mere ind i det, end at "forhandlingerne" som så mange gange før i den danske snadredam har fået deres helt eget liv i medierne. 


Jeg er fuldkommen enig i dine øvrige betragtninger, blot ikke at det siger noget om journalisters intelligens eller mediernes niveau. Tværtimod - det er da lidt imponerende at et stop i Michigan kan rydde alle forsider, være breaking news hele aftenen og give point til regeringen iflg de allestedsnærværende "kommentatorer". Og dette alene fordi EB, Ritzau og TV2 konstruerer en historie - "Løkke talte usandt", nej han gjorde da ej - men den sensationaliserede version med "kant" vinder over virkeligheden, hver gang, og det er vel hæderligt hvis ikke ligefrem dygtigt journalistisk håndværk.

 

Journalister er dybest set sælgere, ikke sandsigere, de skal sælge en versioneret virkelighed - en "virkelighed" der så tager over og sætter rammen for det videre forløb, Journalister ender dermed som "ofre" for deres egne og øvrige mediers "virkelighed" - de kan jo ikke gå tilbage, "omgøre" det iscenesatte : V har fejlet i forhandlingerne, Løkke har et problem - også selvom måske halvdelen af alle danske journalister synes det er vrøvl. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1578 dage siden - Direkte link

Lars Løkke Rasmussen har ikke sagt til offentligheden, at han skulle på familieferie.

 

Han påstod han skulle til Rio, hvor han er udnævnt til formand for en eller anden lobbygruppe. 

 

Venstre afviste yderligere forhandlinger, fordi han skulle på ferie, selvom de kunne sende Claus Hjort Frederiksen eller et hav af andre fra partiet. 

 

Venstre startede skatteforhandlingerne med en video på You Tube, har lækket tal der ikke holdt og ellers fodret medierne med undskyldninger for ikke at tage ansvar. 

 

Heldigvis holder de ikke længere hånden over Løkke og Venstres evindelige spin. Spin der dækker over, at Venstre godt ved at der ikke er penge til de milliardlettelser de påstod, medmindre partiet flygter fra deres egen 2020 plan.

 

I weekenden var det så den lettere ubegavede Trane Nørby der skulle forklare hvorfor der ikke var råd til skatteletteser før valget med nu. Hendes forklaring var at regeringen havde "sat afgifterne op med 6 mia."


Skrevet af bjarnebinee 1578 dage siden - Direkte link

Jeg skal til Berlin i starten af september og til Rom i starten af oktober. Har du husket at notere det? Tusind gange undskyld at jeg ikke har oplyst om det tidligere.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1578 dage siden - Direkte link

Nu er du heller ikke leder af det største oppositionsparti. Løkke må vælge mellem privatliv og så det politiske. 


Skrevet af slettet bruger 6264 1578 dage siden - Direkte link

Gælder det også skattesager?


Skrevet af slettet bruger 9624 1578 dage siden - Direkte link

Det skal du ikke regne med at få et svar på.

Manden er idiot og troll. Ignorere ham.


Skrevet af ckh 1578 dage siden - Direkte link

Jeg har skrevet det før. Danske journalister mangler i den grad format. Sammenlignet med hvad man kan se i tyske, schweiziske og engelske medier, må det desværre konstateres, at det gennerelle danske gennemsnit er virkelig lavt.


Skrevet af vera madsen 1578 dage siden - Direkte link

Til gengæld har de så fået et talerør i TV = Presselogen, hvor de så kan undskylde med, at de mente noget andet.


Skrevet af slettet bruger 6264 1578 dage siden - Direkte link

Det med undskyldninger er der allerede kommet en løsning på.

 

http://rokokoposten.dk/2012/06/20/politiker-traekker-kontroversiel-udtalelse-tilbage-pa-forhand/


Skrevet af slettet bruger 9624 1578 dage siden - Direkte link

Det skyldes nok nærmere at den groteske danske presse lever af statsstøtte.


Skrevet af LordNacho 1578 dage siden - Direkte link

Minus engelske. Det er godt nok lavt hvad nogle af dem kan finde på. Dog er der naturligvis nogle gode nogle some jeg formoder du snakker om. Economist, FT.


Skrevet af slettet bruger 1099 1578 dage siden - Direkte link

Er det Neue Welt, The Sun og den slags du refererer til? Hvad er det generelle danske gennemsnit, for øvrigt?


Skrevet af slettet bruger 899 1578 dage siden - Direkte link

Christian Mejlgaard, du begår den fejl at tro at journalisterne skriver i bedste mening og derfor må undskyldes med manglende intelligens.

Mon ikke historien hænger sådan sammen at S-SF's spindoktorer har tænkt, nu jorder vi Lars Løkke ved at lave en feriesag på ham lissom på Lene Espersen. Hvorefter SF-journalisterne på ritzau, politiken, dr, m.fl. tænker, nu har vi ham, den historie skal køres hårdt.


Skrevet af Ingrid 1578 dage siden - Direkte link

Det tror jeg, du har fuldstændig ret i "smaa. smaa", især i betragtning af, at Bjarne Corydon i går gik ud og indrømmede, at Løkke havde givet ham besked på sine rejseplaner for over en måned siden.  Det er ikke kun journalisterne, der øjner en chance for at skore billige points, regeringen har også brugt sagen - mod bedre vidende.  Det er utåleligt og latterligt at se på.

Ingrid Slott

 

PS. undskyld, at jeg forkortede dit navn.


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Hvordan har regeringen "brugt sagen" ??

 

Det var Lars Løkke der forsøgte at presse regeringen til at give ham et svar inden han skulle rejse.

Den hoppede regeringen så selvfølgelig ikke på og nu falder det tilbage på Løkke at han gav offentligheden ( ikke regeringen ) indtryk af at det hastede med et svar fordi han skulle til Rio.

 

Når han siger et i offentligheden for at forsøge at presse regeringen og det så viser sig at han skulle noget andet nemlig afsted på en privat tur er det da en historie.

Ikke nogen stor historie og ikke noget der bør laves Breaking News på men en smule flovt for Løkke trods alt.


Skrevet af Christian Melgaard 1578 dage siden - Direkte link

Ikke det fjerneste flovt for Lars Lykke, men flovt for dem i regeringen som mod bedre vidende har pushed historien og flovt for de journalister som kolporterer den.


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Det er da flovt at man bliver taget i at sige et og så gøre noget andet.

 

Jeg går udfra at ihvertfald du kan se forskellen i hvad man meddeler regeringen og så hvordan man prøver at lave et spil i offentligheden for at presse regeringen til et svar.

 

Man kan ikke bebrejde journaliter i at skrive historien men den har fået lidt for meget træk end den kunne tåle og det er en berettiget kritik.

Der er en smule substans i den men ikke så meget som Ekstra Bladet og andre gør den til.

 


Skrevet af slettet bruger 1099 1578 dage siden - Direkte link

Hvordan har regeringen "brugt sagen" ??

Det har regeringen heller ikke, det ville jo være suicidalt - i stedet har de sendt partisoldaterne i byen, f.eks den altid "sandhedsudfordrede" Jesper Petersen fra SF. Han skyder vanen tro med spredehagl på alle platforme og mener f.eks at Løkke "lyver" og "sætter dansk politik i stå" og "gør grin med danskerne". 

Ikke nogen stor historie og ikke noget der bør laves Breaking News på men en smule flovt for Løkke trods alt.

Næh, husk at det er regeringen der vil gennemføre store reformer der rækker årtier ind i fremtiden, lave brede aftaler med fagforeningerne, erhvervslivet og de øvrige partier, det er ikke V eller Løkke der har indkaldt eller kan indkalde regeringen til forhandlinger. Det er regeringen der har serveretten, V kan allerhøjst blive forligspartner.

 

Det er regeringens proselytter der er pinlige - regeringen holder Danmark på pinebæken uge efter uge, så ryger Store Bededag, så alligevel ikke, så falder topskatten, så skal vi have skattelettelser, eller alligevel ikke, så skal der pilles ved rentefrdrag, så forhandles der i øst og vest, med Ø og LA, trepartsforhandliger der bryder sammen osv osv - og så, fordi Løkke er i USA, i to dage, så er det pludselig ham der er skurken?

 

Det er helt mageløst. Når man tænker på hvordan S-SF skammede Løkke ud før valget, hvordan han skulle kyles ud af statsministeriet - de reagerer næsten som om far er væk. når Løkke er i udlandet eller holder lav profil. 


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

I et forhandlingsforløb føler man hinanden an på tænderne. Hvad er der underligt i det ?

 

Når Løkke melder ud i offentligheden at han vil have et svar inden han tager til Rio så er det en del af spillet. Intet andet.

Så er det lidt flovt men heller ikke mere når det viser sig at det bluff ikke lykkes.

 

Du har forsåvidt ret i at historien om Løkkes rejse er ren proces og intet andet og derfor er den også overeksponeret.


Skrevet af vera madsen 1578 dage siden - Direkte link

Og som vanligt glemt at tage befolkningen i ed. Størsteparten af danske vælgere kan faktisk tænke selv.

Den med Lene Espersen er jo ikke brugbar. L. E. var minister i en regering og passede ikke sit arbejde L. R. er formand for et parti i opposition og ikke forpligtet overfor en regering eller forpligtet til at oplyse om sine rejseplaner,passer desuden sit arbejde.


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Det er han ikke men alligevel så har han jo brugt sine rejseplaner som del af det taktiske spil og forsøgt at presse regeringen til at give et svar,

 

Så falder det også tilbage på ham når det viser sig at første del af turen er af privat karakter.


Skrevet af slettet bruger 1099 1578 dage siden - Direkte link

Så falder det også tilbage på ham når det viser sig at første del af turen er af privat karakter.

Det er komplet irrelevant. Løkke har ikke pligt til at blive hjemme og vente ved telefonen. Det er regeringen der vil lave reformer - hvis Corydon ville forhandle personligt med Løkke var budskabet, at han måtte gøre det før eller efter Løkkes udlandsrejse. Helt enkelt. Det kan du kalde et "taktisk spil", men mon ikke Løkke har planlagt turen over til sin datters værtsfamilie i månedsvis? 


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Det er nu ikke irrelevant når han i offentligheden har forsøgt at presse regeringen til et svar i søndags med henvisning til at han skulle til Rio.

 

Men det er ikke nogen større historie og Løkke får sikkert hurtigt fjernet disse æg fra skjorten.


Skrevet af slettet bruger 6264 1578 dage siden - Direkte link

Fik Corydon orientering af Lars Løkke en måned før afrejsen?

Er Corydon medlem af regeringen?

 

JA og JA.  

Når Corydon var orienteret, var regeringen så også orienteret? Jow, da.

-----

En Helle siger måske "Det er Lars' skyld, at jeg er så dårlig."

 

Citat: "Regeringen er upopulær, fordi den er ikke er særlig god"

http://rokokoposten.dk/2012/06/13/ekspert-regeringen-er-upopulaer-fordi-den-ikke-er-saerlig-god/


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Vær opmærksom på at der er forskel på at Løkke giver information mellem forhandlingspartnere og så at han forsøger at bruge pressen til at lægge pres på regeringen til at give et svar fordi han giver indtryk af at han skal til Rio.

 

Det er forskellen mellem de to meldinger der skaber problemerne for Løkke og giver den smule substans der er i sagen.


Skrevet af slettet bruger 1099 1578 dage siden - Direkte link

Ja, han anmoder regeringen om et svar, når nu han skal rejse. Hvordan kan det være pression i negativ forstand? Det er regeringen der har et projekt, det er regeringen der skal tage stilling til om de vil forhandle med Venstre, altså tage udgangspunkt i V's oplæg, vende tommelfingeren op eller ned - det er regeringen der annoncerer bredt samarbejde i deres regeringsgrundlag.  

 

Vi er enige om at det ikke er en stor sag, og det er helt ærligt ikke ren autopilot fra min side, for at forsvare Løkke, havde han siddet i et sommerhus i Tisvildeleje, eller var det ikke så oplagt at turen havde været planlagt længe (fordi datteren har vidst et år hun skulle sige farvel til USA på dette tidspunkt) ville det være noget andet. Det virker ikke til at være et orkestreret mediestunt, eller et tilfældigt sidste øjebliks påhit.

 

Men mon ikke V har grædt krokodilletårer over at LLR skulle rejse, og har man brugt turen som skæringsdato eller "undskyldning" for en (midlertidig?) exit? Ja, det tror jeg da. 


Skrevet af slettet bruger 6264 1578 dage siden - Direkte link

Corydon har jo vist indrømmet, at han har været i forbindelse med Lars Løkke. Og at han kendte til Lars Løkkes rejseplaner allerede for en måned siden.

 

"Dø" så den ikke-historie. Den bidrager bare til politikerlede generelt, også regeringspartierne og til jourmalistlede. Intet at sige til, at politikere og journalister rangerer endnu længere nede end brugtvognsforhandlere i troværdighed.

 

De tror simpelthen, at vi er dumme.


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Ja, men der er jo forskel på kommunikation internt mellem forhandlingspartnere og så hvordan man presser hinanden ved at give deadlines i pressen.

 

Når Løkke siger at han skal til Rio og vil et svar inden da var det et forsøg på pression der mislykkes.

Men ja lad nu den lille historie dø, det er er noget procesfnadder..


Skrevet af slettet bruger 1099 1578 dage siden - Direkte link

Regeringen gør det samme. Det var fremme flere gange under "folkemødet", i hvert fald ifølge f.eks Claus Hjort Frederiksen. 

 

Historien går på, at der forhandles og laves oplæg internt, og det afvises så, man kan ikke nå til enighed - man går til hver sit - og så går Margrethe Vestager ud dagen efter og siger nøjagtig det samme i medierne, som V allerede har afvist, som et nyt "tilbud" - der for offentligheden så virker som noget nyt eller kompromisagtigt. Regeringen fremstår dermed som dem der 24-7 leder efter forhandlingsløsninger strikket sammen til V, og V ikke gør andet end at sige nej - men altså i virkeligheden må sige nej til de samme oplæg på forskellige måder flere gange og dage i træk, medens regeringen samtidig blot er gået til forhandlinger med Ø (V har jo allerede sagt nej)

 

Det er også smart. I øvrigt noget alle gør eller vil gøre. At komme med sine tilbud offentligt er også at lægge pres. 


Skrevet af slettet bruger 9624 1578 dage siden - Direkte link

Ja, selvfølgelig tror de det. Ser man på kommentarene fra Nielsr, er det forståeligt nok.

 


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Hvis ikke du kan se forskel på kommunikation udadtil i pressen og kommnunikation internt mellem foihandlingsparter er der ikke meget at gøre ved det.


Skrevet af Christian Melgaard 1578 dage siden - Direkte link

Der er så meget der er svært at forstå, men du kan måske kaste lys over en enkelt af uklarhederne ved at forklare, hvordan man kan lægge pres på regeringen ved at melde offentligt ud, at man skal flyve til Rio mandag, når man tidligere har meddelt samme regering om sine præcise rejseplaner, og når samme regering er bekendt med at konferencen i Rio først starter onsdag (- jeg gør her den dristige antagelse, at når bl.a. Helle Thorning skal deltage i samme konference, så er de øvrige regeringsmedlemmer bekendt med startdatoen!?)

 

Hvis jeg har misforstået dit synspunkt, og at du i virkeligheden mener at presset blev lagt på offentligheden, så må du meget gerne forklare hvad formålet skulle være med at lægge pres på offentligheden, som - såvidt jeg er informeret - ikke deltager i forhandlingerne?


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Når Løkke beder om et svar søndag er det netop for at lægge pres på regeringen.

Det gør han i det offentlige rum hvor han giver indtryk af at skulle til Rio og ikke til USA.

Hvis han sagde at han skulle til USA havde mange jo godt kunne se at det var ren bluff ift regeringen.

 

Der er to spor mellem forhandlingspartere.

Et internt hvor Løkke har informeret om sine rejseplaner og så et i offentligheden hvor han har givet indtryk af at han skulle til Rio.

 

Sådan foregår spillet mellem forhandlingspartere.


Skrevet af Christian Melgaard 1578 dage siden - Direkte link

Jeg håber du selv på et tidspunkt indser at det er det rene og skære nonsens du skriver.

Du mangler at give en god forklaring på hvordan der opstår et pres på regeringen når LL siger at han skal rejse til Rio søndag - når alle jo ved at konferencen starter onsdag. Rent bortset fra at han jo netop har fortalt regeringen - hvilket Corydon har bekræftet - at han skal via New York.

Og det er alene hvad der foregår mellem LL og regeringen der er relevant her - alt den snak om at informere regeringen på den ene side og offentligheden på den anden side er rent tågeslør. Offentligheden har ingen indfltydelse på det pres der lægges på regeringen i denne sammenhæng, for hvis der opstår et pres, kan regeringen jo bare dele ud af deres viden om LL´s rejseplaner og konferencens startdag.


Skrevet af Nielsr 1578 dage siden - Direkte link

Det er skam ikke nonsens.

 

Når Løkke siger at han rejser til Rio er det for at lægge størst muligt pres på for at få et svar fra regeringen om man vil forhandle ud fra Venstres oplæg eller ej.

 

Nej, det er ikke hvad der foregår mellem regeringen og Løkke der er relevant men hvordan spillet foregår i pressen og hvordan parterne forsøger at presse hinanden ved at bruge medierne.

 

Jeg vil tro at du er klar over at der i en forhandling som denne foregår et forløb ved forhandlingsbordet og et andet forløb i pressen.

 

Hvorfor skulle regeringen dog dele ud af sin viden når den kan forudse at Løkke forsøg på at bruge pressen vil komme tilbage som en boomerang til ham.

Der er ingen grund til at hjælpe politiske modstandere når de forsøger at overspille deres kort.

 


Skrevet af Jens Krag 1578 dage siden - Direkte link

Hvis du skulle være i tvivl så kan jeg oplyse dig, at de gør de bare ikke -  skammer sig.

Journalister er generelt (undskyld generaliseringen) selvovervurderede små relativt uintelligente mennesker, der primært har som målsætning at promovere sig selv og egne synspunkter. Derfor ser man igen og igen helt sorte interviews, hvor interview-ofre drister sig til at afvige fra den game-plan journalisten har lagt, og derfor stiller journalisten det samme spørgsmål igen og igen for at komme tilbage til det planlagte forløb. Som regel ender det i ren "godaw mand, økseskaft".

Den gode journalist er ham man ikke kan huske når interwiet er slut, mens emnet står lysende klart. Nævn mig blot en enkelt journalist der opfylder det kriterie???????? 

 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

12
11
16
10
11
11
20
12
13
16
11
9
11
17
15
13
13
13
12
9

- Annonce -

- Annonce -