Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

21

Skrevet af Louis B. Knockel 1635 dage siden - Direkte link
Han ser sgu ærligt talt også noget klam ud, ham Grøning. Jeg ville nødigt have ham som svigersøn.

Skrevet af Nicolai K. 1635 dage siden - Direkte link
Det billede er da priceless! :-)

Skrevet af Christian Svenstrup Harder 1635 dage siden - Direkte link
I want you to wote for this smile!

Eller kan Grønings fingerpegen tolkes anderledes?

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Rasmus J 1635 dage siden - Direkte link
I farten læste jeg hans navn som "Gøring" :-)

Skrevet af Ras 1635 dage siden - Direkte link
Det var du ikke ene om :-)

Skrevet af slettet bruger 1133 1635 dage siden - Direkte link
+1

Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1635 dage siden - Direkte link
Klar tale: Vold og trusler hører ikke hjemme i politik.

Nu skal vi lige have Antifa til at forstå det samme...

Skrevet af Lasse Grosbøl 1635 dage siden - Direkte link
Bare fordi han ønsker at oprette parallelle institutioner med rod i modstandsbevægelsen, så skælder i ham ud?!

/ sarkasme off

Når man bruger udtryk som landsforræder, værnemager, osv. i den almindelige debat, og i øvrigt truer med at en nærmere ubestemt gruppe personer vil blive stillet til ansvar, som efter krigen - som del af den almindelige politiske debat - så kan man vel ikke undre sig over at folk der er mindre øvede i politisk doublespeak falder i en gang i mellem.Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1635 dage siden - Direkte link
Faktisk talte han om bestemte, navngivne personer. Det er ikke godt.

Skrevet af Ole Birk Olesen 1635 dage siden - Direkte link
Så hvis han ikke havde sat navne på, men blot havde skrevet ukonkret om alle, der måtte deltage i et moskébyggeri, så ville alt være fjong?

Skrevet af Lasse Grosbøl 1635 dage siden - Direkte link
Jeg er i øvrigt glad for at der kommer flere og flere artikler hvor du får selvstændige udtalelser fra aktørerne, ofte eksklusivt for 180 grader :-)


Skrevet af Isabella Balkert 1635 dage siden - Direkte link
Det ville være godt hvis DRV handlede lige så håndfast over for brådne kar og vanvid i deres medlemsskare, men det er der intet der tyder på.


Skrevet af Pelle Johansen 1635 dage siden - Direkte link
Kan du fortælle mig hvem fra det Radikale venstre der har truet med at skyde eller hænge politiske modstandere

Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link
Har ham Grøning gjort det? Har han ikke bare opfordret til at boycotte?

Skrevet af Pelle Johansen 1635 dage siden - Direkte link
Det påstår han ihvertfald selv. om hans udtalelse handler om boycut eller skydning er svært at vide. Men hvis det kun handler om boycut så er det da svært t forstå hvorfor han har linket til et sted hvor folk blev skudt under besættelsen, og hvorfor han smider folks private numre og adresser op. det er trusler i mine øjne

Skrevet af Whiteberg 1635 dage siden - Direkte link
Sikken en idiot. De henrettede i efterkrigstiden han hentyder til var for øvrigt alle direkte involverede i drab og tortur. Man blev altså ikke henrettet, fordi man havde bygget et bunkeranlæg for tyskerne.

Skrevet af Henrik12 1635 dage siden - Direkte link
Hvidberg, Ole Birk o.a.:

Grønning har ikke hentydet til henrettelserne efter krigen - det er faktisk kun Ole Birk Olesen, William Jansen og folkene fra SIAD der er fælles om det.

Det eneste Grønning har gjort er at henvise til "nyttige info" på bloggen "Undalslunds Plantage". Gider man faktisk læse bloggen, så opfordrer den  udelukkende til boykot af milliardæren Finn Bach, og leverer så informationer om hvilke virksomheder han ejer eller er medejer af, blandt andet Bowl n´ Fun. På Facebooksiden kan man da også se, at  hans kommentar lige før 1944-delen netop beskæftiger sig med, at folk der bruger penge i Bowl n´ Fun indirekte støtter moské-byggeriet. Citat:

"Samt Finn Bach med Bach gruppen som skal bygge moskeen i Kbh. De er også medejere af bowl´n´fun. Så hvis du bowler i deres centre giver du indirekte penge til bach gruppens foretagende".

Hvad henviser "1944" så til?

Tja, som OBO foroven skriver, så blev der først skudt landsforrædere i Undaldslund Plantage fra 1946 til 1949, så det kan ikke være dem han hentyder til.

Hvad skete der så i 1944?

Tja, ud over blandt andet sabotagestop, stikkerlikvideringer og Folkestrejke var 1944 også kendetegnet ved en massiv forbruger-boykot af folk som befolkningen anså for værnemagere og landsforrædere.

Når alt han tidligere har henvist til drejer sig om boykot virker det for mig at se mere sandsynligt at fyren har talt om boykotten end om diverse voldelige ting som Shansen, OBO´en og Jansen så gerne vil have dem til.

Nu kunne man jo have besvaret spørgsmålet ret nemt, nemlig ved at ringe til manden og spørge ham ad lige præcis hvad han mente.

Det har Shansen ikke gjort.

Det har Jansen ikke gjort.

Det har OBO ikke gjort.

De første to kan tilgives, for de er lallende amatører, der alligevel er ligegyldige i det store spil.

At OBO´en sviner en person groft til på så løst grundlag, og så endda uden at forelægge sagen for personen selv først synes jeg til gengæld er direkte ulækkert. Med dén svinestreg har han lige bevæget sig under ekstrablads-niveau - DE kunne nemlig godt finde ud af at kontakte ham http://ekstrabladet.dk/nationen/article1302087.ece. Her forklarer han da også, det udelukkende er boykot han har talt om. 

Bevares, en politiker skal tage højde for at nogle mennesker er for dumme til at læse hvad der faktisk bliver skrevet, og her er Grøning nok "not ready for primetime", som amerikanerne siger. 

Det er OBO´ens journalistik så åbenbart heller ikke.
 


Skrevet af AlterMedia - Danmark 1635 dage siden - Direkte link
Meget interessant Henrik.

Hvis du graver dybere i den her sag, vil vi meget gerne bringe historien på Altermedia.

Vi kontaktes på mailen, som findes her

Skrevet af Henrik12 1635 dage siden - Direkte link
Hej AlterMedia

I er ikke lige min boldgade, men alt kildemateriale er frit tilgængeligt - Undalslunds Plantage er stadig online, og Jansen har Grønings kommentarer online i kommentarerne på den blogpost der startede OBO´ens amok-ridt. Der er altså intet til hinder for at i skriver jeres eget.

Skrevet af Lasse Grosbøl 1635 dage siden - Direkte link
Sammenkædningen af henrettelsesskuret og de udpegede "landsforrædere/ værnemagere" er dybt, dybt, problematisk.


Skrevet af Henrik12 1635 dage siden - Direkte link
Sammenkædningen er absolut hul i hovedet, ingen tvivl. Den har Grøning bare ikke stået for.

Skrevet af Ole Birk Olesen 1635 dage siden - Direkte link
Idet han linker til bloggen, så linker han også til skuret. Det er da åbenlyst.

Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link
Vidste han hvad det skur kan betyde? Jeg vidste det ikke.

Jeg ville først stemme op, men efter at have kigget nærmere blev det en pil ned. For mig at se linkede den 19-årige knægt til en blogpost der opfordrede til boycott - hvilket vel også skete i 1944 som nævntes? Så vidt jeg har forstået blev ingen skudt i det skur før efter krigen - og det involverede ikke værnemagere?

Skrevet af slettet bruger 1164 1635 dage siden - Direkte link
@ Henrik12, du skriver: Grønning har ikke hentydet til henrettelserne efter krigen... Det eneste Grønning har gjort er athenvise til "nyttige info" på bloggen "Undalslunds Plantage".

WJ: Jeg har læst bloggen. Den er dekoreret med et henrettelsesskur, som blev brugt i forbindelse med retsopgøret. Det er en hentydning.

Henrik12: Nu kunne man jo have besvaret spørgsmålet ret nemt, nemlig ved at ringe til manden og spørge ham ad lige præcis hvad han mente.

WJ: Jeg har skrevet til manden, og jeg fik ikke noget svar. Jeg har tillige rettet en diskret henvendelse til DF's lokalafdeling før sagen begyndte at rulle, så de havde en fair chance for at komme med passende respons, når en OBO eller en EB-journalist kontaktede dem. Jeg ved ikke om min besked blev sendt højrere op i systemet, men det er faktisk meget muligt, at det er min fortjeneste at DF kunne handle på det her og møde pressen velforberedt.

Du benytter dig at et klassisk associationstrick ved at sidestille mig med Shansen og OBO'en. Vi tre kommenterer alle på sagen, men Shansen er hysterisk opskruet i hendes anklager, OBO'en går også over min streg, og jeg prøver at tage det afdæmpet og med humor. Vi har tre helt forskellige tilgangsvinkler til sagen, og det er ikke sagligt at sidestille os på den måde.

Skrevet af Henrik12 1635 dage siden - Direkte link
180graders indryknings-værktøj gør knuder, så jeg har anvendt citationstegn for citater længere nede:

"WJ:
Jeg har læst bloggen. Den er dekoreret med et henrettelsesskur, som blev brugt i forbindelse med retsopgøret. Det er en hentydning".

Jep. Den er også forsynet med en forklarende undertitel:

"Her hænger vi forræderne til tørre i skuret


Deres font, ikke min. Der er altså ikke tale om trusler om henrettelser, men om et såkaldt "udhængsskab"....en skamstøtte, om man vil. Da Finn Bach er eneste person, der er nævnt kan man tage et kig på blogposten hvor "Strategi mod Finn Bach" fastlægges:

Det eneste disse griske værnemagere kan rammes på er pengepungen. Derfor iværksættes et boykot af Finn Bachs virksomheder samt en oplysningskampagne til Finn Bachs kunder og forretningsforbindelser. Virker det ikke på forretningsforbindelserne, udsættes de for et lignende boykot og oplysningskampagne til kunder og forretningsforbindelser.

Der vil blive udarbejdet en folder der opfordrer til boykot af sagen Finn Bachs virksomheder. De vil senere kunne downloades her på siden. Der vil også blive udarbejdet plakater der opfordrer til boykot af sagen Finn Bachs virksomheder".

Intet i indlæggene opfordrer til vold - ALT opfordrer til BOYKOT af milliardæren, ikke andet.

Din blog er forøvrigt opkaldt efter en sang der blandt andet handler om et mord. Er det også en hentydning?

"WJ: Jeg har skrevet til manden, og jeg fik ikke noget svar. Jeg har tillige rettet en diskret henvendelse til DF's lokalafdeling før sagen begyndte at rulle, så de havde en fair chance for at komme med passende respons, når en OBO eller en EB-journalist kontaktede dem. Jeg ved ikke om min besked blev sendt højrere op i systemet, men det er faktisk meget muligt, at det er min fortjeneste at DF kunne handle på det her og møde pressen velforberedt".

Shansen poster sit skrigeri onsdag morgen kl. 5:37. Dit indlæg lægges online torsdag aften 22:30 (jeg antager at tidsstemplerne henviser til dansk tidszone begge to). Selv hvis vi siger at du så hendes indlæg allerede onsdag morgen og sendte forespørgsler øjeblikkeligt, så giver du dem kun godt halvandet døgn til at svare.

Problemet med mail er, at du ikke aner hvor tit hverken Grøning eller DFs lokalafdeling tjekker deres mail. Begge dine beskeder kan uden problemer stadig ligge ulæste i deres respektive inboxe, eller endda i spam-folderen. DERFOR kontakter man folk, hvis´ liv man lige har tænkt sig at smadre, pr telefon, så man er forbandet sikker på at man ikke bare strikker en forbandet løgnehistorie sammen baseret på sine egne fordomme over for DF´ere.

1) Du antager, at manden ved, hvad Undalslund Plantage i det hele taget betyder. Jeg vil vædde 100 kroner på, at jeg mandag morgen kan finde 30 historiestuderende på universitetet, der ikke aner det. Hvordan skal en 19-årig DF´er så vide det?

2) Du antager, at når han siger at han linker til bloggen fordi den har "interessant info", så mener han faktisk "selv om undertitlen faktisk siger at det ikke er tilfældet, så har bloggen i sit navn en hentydning til drab på landsforræddere, jeg vil stå inde for".

3) Du antager, at når bloggen udelukkende snakker om "boykot" af en milliardær, så mener den faktisk "henrettelse"

4) Du antager, at når Grøning udelukkende snakker om boykot, så mener han faktisk "henrettelse"

5) Du antager, at når Grøning siger "så må VI jo bare gøre som i 1944", så mener han faktisk ikke "1944", men "mellem 1946 og 1949",

6) Og når du så alligevel antager at Grøning faktisk MENER 1944 når han siger 1944, ja så antager du at det absolut eneste han kan mene med det, ja det er henrettelser. 

Med alle de antagelser, så undrer det mig stærkt, at det er Grøning og ikke dig, der har fået en overskrift med "amok i voldsfantasier" hæftet på sig.

Nå ja, en mere af dine antagelser:

7) Du antager, at bare fordi du sender en mail, ja så må der være onde DF-agtige sammensværgelser bag, hvis ikke de har svaret på den.

Alt ialt påstår du en hel del udelukkende baseret på dine egne syge fordomme, som OBO´en så åbenbart lader til at dele. Nu får du lov til at komme til orde igen:

"Du benytter dig at et klassisk associationstrick ved at sidestille mig med Shansen og OBO'en".

Sandt eller falskt: du giver Shansen et hat-tip for at være kilde til dit blog-indlæg om Grønning?
Sandt eller falskt: du uploader selv dine vilde påstande på OBO´ens 180grader?

Medmindre du kan svare falskt til ét af de to udsagn, hvem er det så der associerer dig med dem?

Skrevet af slettet bruger 2684 1635 dage siden - Direkte link
Dig og fru Hansen bruger for meget tid på Facebook ..

Skrevet af Ole Birk Olesen 1635 dage siden - Direkte link
Jeg har skam ringet i formiddags for en kommentar. Jeg fik at vide, at han ikke kunne komme til telefonen.

Skrevet af Henrik12 1635 dage siden - Direkte link
Så er det jo alt andet lige lidt sjovt, at Ekstrabladet kan få en kommentar, ikke?

Plejer det forøvrigt ikke at være kotume at man angiver at man har forsøgt at kontakte angrebsmålet for en kommentar, hvis man faktisk har gjort det? Det synes jeg da i hvert fald, at jeg har set rigtige aviser gøre.

Skrevet af Ole Birk Olesen 1635 dage siden - Direkte link
Ekstra Bladet talte med ham i går. I dag ville han ikke tale.

Skrevet af slettet bruger 1164 1635 dage siden - Direkte link
@ Henrik, du skriver: Shansen poster sit skrigeri onsdagmorgen kl. 5:37. Dit indlæg lægges online torsdag aften 22:30 (jegantager at tidsstemplerne henviser til dansk tidszone begge to). Selvhvis vi siger at du så hendes indlæg allerede onsdag morgen og sendteforespørgsler øjeblikkeligt, så giver du dem kun godt halvandet døgntil at svare.

WJ: Mig og Shansen har intet med hinanden at gøre. Jeg kontaktede de berørte parter i forbindelse med usendelsen af mit eget indlæg. Der starter og slutter mit ansvar.

Henrik: DERFOR kontakter man folk, hvis´ liv man lige har tænkt sig at smadre

WJ: Jeg havde ikke tænkt mig at smadre nogens liv. Jeg havde tænkt mig at skrive et blog-indlæg. Jeg vil ikke tilbageholde et indlæg, fordi andre folk kunne tænkes atmisbruge min research. Et dilemma som jeg har behandlet mere udførligt her.

Læs mit blog-indlæg én gang til, og fortæl mig så, hvad du mener at jeg antager og hvor jeg antager det. Jeg mener ikke selv, at jeg antager en eneste af de ting, som mener at jeg antager. Du må være præcis i dine anklager, og så kan vi tage en diskussion om det.

Henrik: Sandt eller falskt: du giver Shansen et hat-tip for at være kilde til dit blog-indlæg om Grønning?

WJ: Falskt. Shansen har aldrig været min kilde til noget blog-indlæg. Jeg hat-tipper hende for at have gjort mig opmærksom på sagen igennem hendes blogindlæg, som jeg blev henvist til igennem Uriasposten. Alt hvad der står på min blog har jeg selv researchet, og det står jeg selv inde for. Shansen er ikke kilde til et eneste ord i mit indlæg.

Henrik: Sandt eller falskt: du uploader selv dine vilde påstande på OBO´ens 180grader?

WJ: Sandt med forbehold for at det ikke er OBO'ens 180grader, men vores allesammens 180grader.

Skrevet af Kimpo 1635 dage siden - Direkte link
Jeg synes OBO og W. Jansen helt mangler at forholde sig til substansen i Henrik 12s indlæg. Reelt hænger I knægten ved at sætte luppen således at den værst tænkelige tolkning bliver den der tæller. Det er ikke hæderligt. Sagen er at han opfordrer til boykot. I får det til at se ud som om han opfordrer til vold.

Skrevet af xxxxxx 1635 dage siden - Direkte link
Substansen er ligegyldig. Mathias Grøning ligner én, der kunne spille ond dværg i en gyserfilm. Det er tilstrækkeligt til at vi ikke gider høre eller se mere til ham.

Skrevet af Afskaftopskattennu 1635 dage siden - Direkte link
Ny bundskraber fra Lars Pilegaard.

Mathias Grøning ligner én, der kunne spille ond dværg i en gyserfilm

Skrevet af xxxxxx 1635 dage siden - Direkte link
Nej da - bunden er slet ikke nået endnu.

Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link
Mon ikke Lars lavede gas? Sådan opfattede jeg det.

Og det trods denne sag mest af alt ligner en "Henrik Gade Jensen" fadæse ((frit fra hukommelsen) der hvor Henrik Gade Jensen måtte forlade sit job pga. han engang havde modtaget et nazi-nyhedsbrev i forbindelse med hans journalistiske arbejde og derfor blev udskammet som nazi-sympatisør).

Skrevet af xxxxxx 1635 dage siden - Direkte link
Kimpo driller som regel med, at os der tidligere har stemt på de radikale, vi er overfladiske og kun interesseret i æstetik. Derfor min ironiske kommentar.

Skrevet af Lasse Grosbøl 1635 dage siden - Direkte link
Ved Grungnis Skæg!

Der findes ingen onde dværge!

Skrevet af xxxxxx 1635 dage siden - Direkte link
:oD

Skrevet af Kimpo 1635 dage siden - Direkte link
Ikke desto mindre er det en af dine bedste kommentarer i lang tid. Kortfattet og ind til benet. Det æstetiske spillede sandsynligvis en hovedrolle, da man besluttede at ofre sagligheden for endnu et billigt angreb på DF, og altså også endnu en undskyldning for Team Shansens stormtropper.

Hvis der herefter kommer gode saglige argumenter for at han faktisk opfordrede til vold, så er det en anden snak, bortset fra, at det er dybt kritisabelt, at man ikke ventede med personhetzen til at man faktisk havde en sag.

Skrevet af slettet bruger 1164 1635 dage siden - Direkte link
@ Kimpo:

Jeg synes selv, at jeg har skrevet et sobert og tilbagelænet indlæg, hvor jeg med humor præsenterer Mathias Grønings udsagn. Jeg synes, at jeg er fair i min præsentation af min research. Du må gerne kommentere specifikke problemer, som du ser i min tekst.

Jeg antager ikke en eneste af de ting, som henrik12 mener at jeg antager.

Er der en forklaring på, at du kun nævner mig og OBO'en? Du kunne retteligt have tilføjet Poul Lindholm Nielsen til listen af folk, som udlægger Grønings udsagn mod din tolkning, men han glimrer ved sin fravær i din kommentar. Forklaring udbedes.

Skrevet af Kimpo 1635 dage siden - Direkte link
Sorry, men han er ikke hovedpersonen. Poul Lindholm Nielsen ligger selvfølgelig under for det praktiske hensyn, at han skal redde DFs image. DF må jævnligt begå en masse uretfærdigheder for overhovedet at overleve som faktor i dansk politik. Bl.a. takket være typer som dig og OBO. Kønt er det sgu ikke, men jeres spil på offentlighedens fordomme er betydeligt grimmere.


Skrevet af Ole Birk Olesen 1635 dage siden - Direkte link
Man kan, hvis man er meget villig til at tolke Mathias Grøning fordelagtigt, gøre det. Men med al snakken om "landsforrædere" og "værnemagere", som han gør sig skyldig i, kan man med større ret tolke ham, som jeg har gjort. Hvis han virkelig ikke mener, at han vil bruge de samme metoder mod folk, der bygger moskéer, som blev brugt mod landsforræderne og værnemagerne under besættelsen, så skal han ikke kalde dem landsforrædere og værnemagere, og han skal ikke linke til en side, som kalder dem det og prydes af et skur fra en skov, hvor man henrettede de skyldige.

Skrevet af Ras 1635 dage siden - Direkte link
For så vidt enig. Men egentlig er den mest nærliggende undskyldning nok, at der er tale om en ikke videre belæst og nok heller ikke videre begavet knægt på 19 år, der er faldet for retorikken på den yderste højrefløj. Helt derude, hvor netop henvisninger til modstandskampen florerer, og hvor de brave ordkrigere prøver at overgå hinanden i ideer til, hvordan indvandrere/jøder/homoseksuelle/venstreorienterede skal tackles. (Og hvor nogen af og til øver sig på antiracister). Ingen af dem synes at have dybere forståelse for de referencer, de kommer med. Nu har den unge Gøring måske lært at læse på lektien, før han spiller smart på Facebook for at imponere kunderne i tatovørbutikken.

Skrevet af _slettet_bruger_1602 1635 dage siden - Direkte link
"Helt derude, hvor [...] henvisninger til modstandskampen florerer..."

Hvad er der galt i at henvise til modstandskampen, der vel - foruden den danske krigsindsats i Irak og Afghanistan - er noget af det eneste inden for de sidste hundrede år, man som dansk har at kunne være stolt af?
Søren Krarup, som jeg sætter meget højt (og som hverken er 19 år eller småt begavet!), sammenligner ofte kampen mod en islamisering af Danmark med modstandskampen, og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen henviste - notorisk - til modstandskampen i en tale, hvor han forsøgte at gøre op med den danske venstrefløjs selvhad og defaitisme.

"...hvor nogen af og til øver sig på antiracister" 

"Antiracister" er en eufemisme for røde fascister. White Pride i Århus, Jonni Hansen fra Greve eller de andre fascister fra Jagtvej 69 (eller hvor de nu holder til) er ikke værd at beskæftige sig med.

"...de brave ordkrigere prøver at overgå hinanden i ideer til, hvordan indvandrere/jøder/homoseksuelle/venstreorienterede skal tackles" (+ efterfølgende henvisning (citeret ovenfor) til vold!)

Kender du til eksempler på, at Pia Kjærsgaard eller hendes partifæller har gjort sig skyldige i voldelige overfald? Kender du til eksempler på, at muslimer, eksplicit motiveret af deres religion, har gjort sig skyldige i vold og trusler mod homoseksuelle og jøder? (ellers var det måske dig, der skulle "læse på lektien"!)

Skrevet af Ras 1635 dage siden - Direkte link
Kender du til eksempler på, at Pia Kjærsgaard eller hendes partifæller har gjort sig skyldige i voldelige overfald?


Ja, det gør jeg. Pia Kjærsgaard blev endda idømt bøde for ulovlig våbenbesiddelse, da hun overfaldt en kvinde med en peberspray. Selvom alt naturligvis er relativt, udtalte jeg mig om den (aller)yderste højrefløj, men siden du inddrager Pia Kjærsgaard og DF, må du altså mene, at de befinder sig der. Det gjorde jeg sådan set ikke.

Kender du til eksempler på, at muslimer, eksplicit motiveret af deres religion, har gjort sig skyldige i vold og trusler mod homoseksuelle og jøder?


Ja. Men hvad har det med denne diskussion at gøre?

Skrevet af _slettet_bruger_1602 1635 dage siden - Direkte link
"...siden du inddrager Pia Kjærsgaard og DF, må du altså mene, at de befinder sig [på den (aller-)yderste højrefløj]"

Nej!
For det første er både min og din kommentar skrevet under et indlæg, der handler om en ung DF-politikers ekslusion af partiet, hvorfor det er ganske nærliggende at opfatte dine kommentarer som møntet på DF.
For det andet opfatter jeg Dansk Folkeparti som et i bund og grund socialdemokratisk parti, der (ikke historisk, men abstrakt set) er kommet til verden ved opsplittelsen af Socialdemokratiet (som det hed indtil for få år siden) i henholdsvis Socialdemokraterne (Krag-linien) og DF (H.C. Hansen-linien). Førstnævnte har jeg stort set ingen sympati for overhovedet, sidstnævnte har jeg stor respekt for hvad angår at forsøge at begrænse tilstrømningen til Danmark af (specielt muslimske) indvandrere, ikke hvad angår økonomisk politik. Er det et dækkende svar?

(Hvad angår dit temmelig pauvre eksempel på DF-medlemmers generelt voldelige adfærd, hvad med lidt proportionssans?)

Skrevet af Ole Birk Olesen 1635 dage siden - Direkte link
[...] egentlig er den mest nærliggende undskyldning nok, at der er tale om en ikke videre belæst og nok heller ikke videre begavet knægt på 19 år, der er faldet for retorikken på den yderste højrefløj. Helt derude, hvor netop henvisninger til modstandskampen florerer, og hvor de brave ordkrigere prøver at overgå hinanden i ideer til, hvordan indvandrere/jøder/homoseksuelle/venstreorienterede skal tackles.

Det er sandsynligvis rigtigt.

Skrevet af Kimpo 1635 dage siden - Direkte link
Noget eklatant vrøvl.

Du har ikke monopol på at definere, hvad MAN mener, når man taler om at bruge samme metoder som man brugte overfor værnemagere og landsforrædere.

Det ville være såre bekvemt for dig, hvis du havde, men så let går det ikke, hvis man ellers støtte ytringsfrihed og hævder at være saglig.

Du kan kalde det kritisabelt, at han ikke udtrykker sig på primetime-umisforståeligt dansk for masserne, men reelt har du dømt ham på forhånd, som Henrik 12 skriver. Han er ung DFer og kan derfor ikke tilstås samme frihed i udtrykket, som eksempelvis en venstreorienteret kunstner eller en liberal nuanceringskunstner.

Mht. skuret har Henrik 12 jo allerede forklaret det absurde i at dømme ud fra titlen eller logoet på en blog (Bohemian Rhapsodi => Jansen drømmer om at myrde folk)

Du har absolut intet på ham af substans, som det fremstår her på 180.

Skrevet af slettet bruger 1164 1635 dage siden - Direkte link
@ Kimpo:

Jeg har ikke skrevet noget, som Poul Lindholm ikke har sagt værre, formidlet bredere og dømt hårdere. Det virker lettere hysterisk, at du Kimpo vælger at holde en død sag i live for at slå en bagatel som undertegnede i hovedet med den.

Ret din vrede mod Poul Lindholm og Dansk Folkeparti i al almindelighed. De har gjort alt, hvad jeg har gjort i denne sag, og de har gjort det med større intensitet.Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link
Mama just killed a man
Put a gun against his head
Pulled my trigger, now he's dead
Bohemian Rhapsodi


Synes ikke rigtig du forholder dig til, at man også kunne komme med vilde påstande og beskyldninger baseret på din blogs navn.

Skrevet af slettet bruger 1164 1635 dage siden - Direkte link
@ Frihed:

Hidtil er der ikke en eneste person, som har fundet det relevant at fremføre vilde påstande mod mig på baggrund af min blogs navn. Skulle vilde påstande blive fremført mod mig på baggrund af min blogs navn, så ville jeg nok vælge at lade dem stå ukommenteret, da de kun vil tjene som et vidnesbyrd om påstands-fremførerens idioti.

Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link
Men alligevel er det i orden at komme med påstande (i hvert fald fra OBO) om, at den 19-årige knægt skulle mene, at "deltagerne skal skydes" når han linker til en blogpost, hvor der opfordres til boykot af nogle virksomheder af politiske årsager - men hvor der også er et billede af et skur, som jeg vil påstå ganske få kan gennemskue symbolikken omkring?

Skrevet af slettet bruger 1164 1635 dage siden - Direkte link
@ Frihed, du skriver: Men alligevel er det i orden at kommemed påstande (i hvert fald fra OBO) om, at den 19-årige knægt skullemene, at "deltagerne skal skydes"...

WJ: Det synes jeg ikke er i orden. Jeg er ikke under indtryk af, at Mathias Grøning mener at nogen skal skydes, og jeg har aldrig været det.

Mig, OBO'en og Shansen er tre forskellige personer, og vi repræsenterer tre forskellige tolkninger af Mathias Grøning.

Skrevet af S. Nielsen 1635 dage siden - Direkte link
Mathias Grønning er uskyldig
Mathias Grønning er som person temmelig uskyldig set i lyset af hans alder. Det er tydeligt, at han er blevet grebet af den udvikling, der startede med DF's retorik overfor andre og især Tidehvervsfætrenes form for "debattone", hvor sagen kommer i anden række, medens direkte personangreb er deres væsentligste form for argumenter.

Det sprogbrug og den tone, som visse politikere har benyttet sig af i de sidste 10 år ophidser de fleste mennesker på den ene eller den anden fløj, og nogen reagerer med at komme med direkte trusler mod politikere.

Andre lader truslerne komme til udtryk i diverse debattråde og så er der dem, der får luft for deres frustration og vrede ved at overdænge modparten med alverdens svinske udtryk.

En sport på debattråde
På visse debattråde, hvor blogskribenten kan slette indlæg eller direkte blokere for debattører, er det blevet en direkte sport at provokere modparten til at komme med uoverlagte bemærkninger, der kan medføre sletning. Jeg tror ikke ret mange kan sige sig fri for at have deltaget i denne sport, bevidst eller ubevidst.

Skrevet af S. Nielsen 1635 dage siden - Direkte link
Den virkelige ansvarlige er
Anders Gravers, formand for SIAD, der på sin vanlige ekstremistiske facon står for fremstillingen af hjemmesiden, der indirekte opfordrer til henrettelser af dem, som han og andre anser for landsforrædere, men pga lovgivning mod dødstrusler modererer sit budskab til at opfordre til boykot af visse navngivne personer.
Anders Gravers og SIAD har hele tiden samarbedjet med de mest ekstremistiske personer her i landet, bl.a. tidligere talsmand for Dansk Front, Julius Børgesen,  der blev fængslet for i foråret 2006 for trusler mod Indenrigsministeren Lars Løkke Rasmussen, overfaldet på en ung familiefar med indvandrerbaggrund i Holte i august 2006 og angrebet på et antiracistisk møde på Cafe Oskar i efteråret 2005.

Anders Gravers og SIAD har ligeledes haft et tæt samarbejde med Mikael Ellegaard, der er dømt for vold adskillige gange.
http://www.fyens.dk/article/554332:Odense--Frit-Danmark-formand-doemt-for-vold

Skrevet af S. Nielsen 1635 dage siden - Direkte link
Anders Gravers fra SIAD afslører listen over de 40 landsforrædere

Han skriver 7. september 2009:
"Hvis læserne er ligeså vrede og bestyrtede som vi er, så lad 40-banden mærke jeres vrede. Ring og mail til forræderne.
SIAD opfordrer ikke til noget ulovligt, men nu er det vigtigt at den fløj, der skider på de danske værdier og det danske demokrati, nu også føler konsekvenser. Forklar de såkaldte politikere hvad du mener om dem. Dansk Folkeparti var de eneste der stemte imod, husk det til kommunalvalget. Venstre undlod at stemme, ikke på grund af selve moskeen, men p.gr.a. højden på den."
 Anders Gravers

http://www.siad.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=986:moske-snart-i-kobenhavn&catid=49:politik

Skrevet af Kimpo 1635 dage siden - Direkte link
Jamen det er jo lige netop den sociale afretning, OBO taler om, til regulering af ytringsfriheden.

Skrevet af xxxxxx 1635 dage siden - Direkte link
Der ligger en implicit trussel i at bruge ordet 'landsforrædder'. Og nogle gange bliver denne implicitte trussel gjort mere eller mindre eksplicit af folk på den nationalsindede fløj - Mathias Grøning og Lars Hedegaard f.eks.

Skrevet af Kimpo 1635 dage siden - Direkte link
Nej. Og det mener domstolene heller ikke. Det er grovkornet politisk sjargon.

Skrevet af xxxxxx 1635 dage siden - Direkte link
Hvad domstolene mener, det skal man ikke altid tage så alvorligt. Jeg synes at 'landsforrædder' er i familie med 'vantro', og der er kedelig tradition for hvad man gør ved den slags mennesker der tillader sig at tænke selv.
Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

11
12
15
7
14
18
16
11
17
6
15
13
9
11
14
16
22
11
8
6

- Annonce -


Om Ole Birk Olesen
Medejer af 180Grader.dk. Medlem af Folketinget for Liberal Alliance.   Født i 1972 og opvokset på en gård ved Agerskov i Sønderjylland, nu...

Se Ole Birk Olesens profil
eller
Følg Ole Birk Olesen
Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -