DF-politiker ekskluderet for voldsfantasier

Dansk Folkepartis nyvalgte medlem af kommunalbestyrelsen i Tårnby, Mathias Grøning, blev i går ekskluderet af partiet. Det oplyser DF-partisekretær Poul Lindholm Nielsen til 180Grader.dk. Mathias Grøning har på en Facebook-side, der udtrykker modstand mod moskéer i Danmark fantaseret om vold rettet mod navngivne danskere, som deltager i byggeriet af en moské på Amager.

"Jeg fik fat i ham til en snak i går aftes, og så har han efterfølgende fået beskeden om, at partiets hovedbestyrelse har besluttet at ekskludere ham," siger Poul Lindholm Nielsen.

På Facebook-gruppens såkaldte "væg" har Mathias Grøning nævnt arkitekt Bjarke Ingels, arkitektfirmaet BIG, entreprenør Kurt Thorsen og entreprenør Finn Bach som dem, der står bag byggeriet.

"Dette er kun et lille udsnit af danskere som er til salg. Der er en del værnemagere som uden tøven ville hjælpe muslimerne med deres gøren og laden.... men så må VI jo bare gøre som i 1944," skriver Mathias Grøning, der også indtil i går var næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom i København.

Tidligere i debatten på siden lægger Mathias Grøning et link til siden undallslund.wordpress.com, der henviser til retsopgøret efter 2. verdenskrig, hvor 17 danske dødsdomme i perioden 8. oktober 1946 til 12. juli 1949 blev eksekveret ved skydning på det militære areal i skoven. Siden bringer et billede af et skur vedhæftet teksten, "Her hænger vi forræderne til tørre i skuret".

"Her er lidt nyttig info," skriver Mathias Grøning som introduktion til linket.

"Vi ser det som en trussel mod navngivne personer, og det er helt uantageligt. Derfor måtte vi tage beslutningen om omgående at ekskludere ham," siger Poul Lindholm Nielsen: "Han sagde, at det ikke skulle forstås sådan, men der var sådan set ikke mere at diskutere, for vi havde truffet beslutningen om, at vi ikke kunne leve med det, han havde skrevet."

Hvordan kan det ske, at en fyr med den slags holdninger ender som folkevalgt politiker for Dansk Folkeparti?
"Det ved jeg ikke. Det er jo et ansvar, som hviler på de lokale - det er dem, der sørger for opstillingen af kandidater til byrådet. Jeg kender ham ikke, men jeg har ikke hørt noget negativt om ham fra de lokale."

Tror du, at det er den eneste gang, han har givet udtryk for den slags holdninger? Nu gør han det her i fuld offentlighed på skrift - tror du, at han måske har gjort det i mere fortrolige forsamlinger i tale tidligere?
"Det kan jeg ikke sige noget om, for jeg kender faktisk ikke noget til manden. Han er jo et af de nyvalgte byrådsmedlemmer."

Synes du - set i bakspejlet - at der er sket en fejl, når han er kommet så langt frem i partiet?
"Det kan man altid sige i bagklogskabens klare lys, men vi har ikke fået underretninger om negative ting før, for så havde vi selvfølgelig reageret tidligere. Vi har den indstilling, at så snart vi støder på det, så reagerer vi," siger Poul Lindholm Nielsen til 180Grader.dk.

Mathias Grønings kommentarer er nu fjernet fra Facebook, men de ligger som dokumentation på Margrethe S. Hansens blog.

57 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere