Værd at læse

22

DR sender 11-årig pige til Iran i ny serie om "inspirerende hijabmode". Stor kritik fra debattører

"11-årige Dicte er træt af danskernes kedelige H&M-tøj og er taget til Iran for at blive inspireret af smarte hijabistaer."

Således introduceres DR Ultras nye serie "Dicte tester Mode i Iran"som kan ses på kanalen under modeugen i København.

Dette har fået flere kendte debattører til tasterne. 

"Det mener i simpelthen ikke alvorligt, et kvindemodeindslag, for licensmidler, om et af de lande i verdenen, hvor kvinder undertrykkes mest. Tager i til Saudi Arabien bagefter, eller hvad med Nord Korea?" Skriver Leif Donbæk, der er advokat og medlem af SF, i en kommentar til seriens trailer. 

"Det kører i olie med den mangfoldighed i DR. Her tester 11-årige Dicte totalitærmode." Skriver Anne Sophia Hermansen, som er debbat- og kulturredaktør på Berlingske. Hun linker ligeledes til dagens avis, hvor Liberal Alliances Henrik Dahl udtrykker sin forargelse over DR's valg. Dahls kommentar, "Ville DR også have sendt en 11-årig dreng til Tyskland for at lave reportage om det fine kammeratskab i Hitlerjugend?" kan læses her. 

Hovedbestyrelsesmedlem i Liberal Alliance, Steffen Larsen, finder serien tragikomisk og skriver sarkastisk på Facebook:

"Hvor er der bare cool i Iran, man danser og hygger bare helt vildt imens man går shop-amok og hvis man tager sin hovedbeklædning af får man 72 piskeslag på torvet! Totalt eksotisk og nice! Fuck hvor er Danmark bare kedeligt leverpostejs-agtigt med sin kedelige H&M mode og fravær af stokkeslag og sharia. Se med i næste uge når Dicte danser og hygger imens hun deltager i henrettelsen af en ateistisk blogger, i det eksotiske og spændende Saudi Arabien."

Du kan se det første afsnit af "Dicte tester Mode i Iran" på linket herunder: 

https://www.dr.dk/ultra/tv…

22 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere