Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

37

Skrevet af _slettet_bruger_3831 1635 dage siden - Direkte link

Når man tænker på alle dem der kører rundt i alkohol påvirket tilstand,hvor der virklig kan ske grimme ting,virker det helt urimeligt.Hvis jeg skulle vælge hvem jeg helst ville køres ned af,en med alkohol i blodet,og en der havde røget noget Cannabis ville jeg klart vælge ham med Cannabis,hvis det nu skulle være.Men ingen burde køre med noget i blodet overhovedet selfølgelig.

Det viser bare at politikerne prøver at stresse kunderne til Cannabis (som de har gjort i snart 30-40 år på forskellig måder) selvom der er klare beviser på at det intet hjælper.Suk hvor er det en skam de ikke lærer af historien.:(


Skrevet af Soren Hojbjerg 1635 dage siden - Direkte link

Øh, hvilken rolle spiller det for dig om du bliver kørt ned af en alkoholpåvirket eller en cannabispåvirket person? Er det bedre at blive kørt ned af en ædru person end en alkoholpåvirket person? Det må være noget andet du forsøger at udtrykke.

 

Er i øvrigt enig med dig i at det bare er et forsøg på at chikanere cannabis rygere, med et finurligt påskud i 'trafiksikkerhed'. Hvis der ikke er cannabiskemi nok i kroppen til at det har nogen betydning for evnen til at reagere, så er det jo bare en chikane. Nå, men chikane af narkobrugere virker også rigtig godt ;-) Det har vi 100 års klokkeklare beviser på......


Skrevet af Niklas H 1635 dage siden - Direkte link

Øh, hvilken rolle spiller det for dig om du bliver kørt ned af en alkoholpåvirket eller en cannabispåvirket person?

Folk, som er påvirkede af cannabis, kører generelt langsommere, derfor vil risikoen for at miste førlighed eller dø ligeledes være mindre.

Det er selvfølgelig bare mit gæt på en forklaring.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af _slettet_bruger_3831 1635 dage siden - Direkte link

Det var faktisk derhenaf jeg ville,men jeg glemte nok at redegøre ordentligt for hvorfor jeg hellere ville køres ned af en Cannabis påvirket.

Folk der kører påvirket af alkohol kører generelt mere hensynsløst,end en der har røget en joint.Man er mere indsigtsfuld og klar på Cannabis,i opposition til en alkohol påvirket der simpelthen får lammet visse dele af hjernen i større eller mindre grad.


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Undskyld.

 

Kunne bare ikke lade være:

http://www.youtube.com/watch?v=o7KTXVyNvs8


Skrevet af _slettet_bruger_4973 1635 dage siden - Direkte link

Præcis. Det viser jo, at man både kan køre i rusmiddelpåvirket tilstand, have det sjovt og ikke køre nogen ned.


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Ja, man kan godt havde det sjovt mens man køre, det er bare ikke altid at dem som står i vejkanten syntes det er skovt at skulle springe for sit liv, når der komme en bilist som er påvirket.

 

I min gamle omgangskreds, var der nogle som sagde, at det var ham som var mest fuld der skulle køre, han fik aligevel mindst ud af turen.

 

Og ja, ved du hvordan den film er optaget ?

 

Hvis du mener at det er OK at sidde og mixe, mens man køre bil, så værsko, det mener jeg så bare ikke.


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

+1 :) - Problemet med nuværende lovgivning, er dog, at du må have 10 gange mere heroin i blodet end hash...


Skrevet af _slettet_bruger_4973 1635 dage siden - Direkte link

Det er da godt at der fremover bliver arbejde til de mange ledige, når staten fremover skal holde øje med alt hvad vi propper i kroppen.

 

 

Vi kan jo starte med at lukke landet ned i de måneder af året hvor pollenallergierne hærger, og 5-10 % af befolkningen propper sig med de sløvende antihistaminer - som piloter ikke må indtage

 


Skrevet af _slettet_bruger_4129 1635 dage siden - Direkte link

Til jeres oplysning, her ses hvor latterligt lave mængder stoffer der kan måles med moderne tests:

 

 MythBusters - Poppy Seed Drug Test | YouTube


Skrevet af Julius Nissen 1635 dage siden - Direkte link

Folk hidser sig altid op når de føler de bliver presset på deres personlige frihed. Men når deres adfærd kan påvirke andre uskyldige menneskers liv og helbred, så er "man" desværre nødt til at se dem over skulderen. Det viser erfaringerne på alle andre områder.

 

Alle der vises positive i denne test "bliver tilbudt" en blodprøve, der kan vise hvor slemt det står til... præcist som med alkotest på landevejene. Ingen problemer dér!


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Der er kæmpe problemer dér. Det er ligesom den svenske moralistiske anti-alkohol-lov, hvor man er tæt på "nultolerance" mht. promillekørsel med 0,2 promille tilladt, hvilket er langt under hvad der har en indflydelse på evnen til at køre bil http://sv.wikipedia.org/wiki/Rattfylleri

Uanset at staten er så storsindet at tilbyde en blodprøve, så er problemet stadig der hvis hhv.:
- dømmes for grotesk lave værdier, så det netop som det viser sig handler om moralisme og at sprede frygt blandt borgerne.
- dømmes grotesk hårdt udenfor proportion, hvor folks liv effektivt kan smadres, hvis de fradømmes deres kørekort i tre år, foruden en halv månedsløn i bøde. 

Det er vanvid det her, og det er sørgeligt at se folk fryde sig, bare fordi det går ud over nogle andre.  


Skrevet af Julius Nissen 1635 dage siden - Direkte link

Det bedste svar er vel, at hvis man lader være med at ryge hash så risikerer man ikke sit kørekort? Eller hur? Samme fidus kan anbefales med hensyn til alkohold... ingen alkohold = ingen risiko for at miste kortet. I øvrigt er hash som sådan forbudt... så hvordan kan man advokadere for en højere grænse i blodet?

Jeg har ikke den store medfølelse overfor folk der bedøver sig med alskens stoffer og derefter flækker rundt blandt ordentlige mennesker. De skal i hvert fald i det mindste væk fra vejene!


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Det kan du da godt synes at man skal lade være med. Men det er hverken din eller statens beslutning, det er alene et personligt valg.

Du kan vel godt se, at 'trafiksikkerhed' alene er et skalkeskjul for overvågning og kontrol? Grænsen skal netop ikke være lavere end at indholdet i blodet med sikkerhed har en reel indflydelse på evnen føre bil. Det har hverken 0,2 promille alkohol eller cannabis efter et døgn eller nogle timer.

Nej, det er tydeligt at du ikke har empati for andre mennesker som ønsker at leve på en anden måde end dig. Det er ikke en kvalitet der er værd at prale af, tværtimod. Jeg aner ikke hvad det er du vrøvler om mht. at "bedøve sig med alskens stoffer" og "flække rundt blandt ordentlige mennesker". På sørgeligste vis illustrerer du fint hvad dette handler om; nemlig formynderiske menneskers ønske om at moralisere og bestemme over andre folks liv.


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

Nu er sagen jo netop, at de implicerede parter, der bliver taget flere dage efter deres "udåd" på ingen måde er til fare for uskyldige menneskers liv og helbred. 


Skrevet af Julius Nissen 1635 dage siden - Direkte link

Det vil blodprøven jo hurtigt vise, så! 


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Suk. Det siger blodprøven jo netop ikke en døjt om.


Skrevet af Kenno 1635 dage siden - Direkte link

Nogen som kender en pusher der sælger ryger, som holder en skæv i 3 dage, for jeg kunne da godt tænke mig sådan en ryger. Skal heller ikke ud at køre i nogen nær fremtid alligevel.


Skrevet af Thomas 1635 dage siden - Direkte link

If there is a war on drugs,

then many of our family members are the enemy.

And I don't know how you wage war on your own family.

 


Skrevet af _slettet_bruger_7892 1635 dage siden - Direkte link

Med den følsomhed det "hashometer" er indstillet til, lyder det som om man kan miste kørekortet, bare ved at have været til en fest hvor en anden røg en joint...

 

Det er symbol snask..Som flere allerede har pointeret har det ikke en fis med trafiksikkerhed at gøre. Det er ihvert fald intet med sunhedsstyrelsens konklutioner at gøre.  Næsten 40 procent har røget hash, når de er fyldt 20 år - lad os da tage deres kørekort alle sammen og se hvad der sker.


Skrevet af Kenno 1635 dage siden - Direkte link

Forbyd tændte mobiltelefoner når man køre, forbyd børn på bagsædet, forbyd anlæg og GPS med skærme, forbyd folk at køre hvis de ikke har sovet i minium 7 timer. I kan selv blive ved ikke.

Forbyd dig selv. I er godt nok meget glade for statens overgreb på det personligeansvar.

Det er da logik for burhøns at man ikke køre påvirket rundt i trafikken.


Skrevet af Kim Freyberg 1635 dage siden - Direkte link

@ Kenno

Mobiltelefoner skulle vitterlig forbydes i sammenhæng med en bil. Alt for mange mister livet eller bliver rodet ud i ulykker på grund af hjernetomme individer, som finder det mere interessant at sende sms og tale i mobil, når de sidder bag rattet. Bøder for brug af mobiltelefoner skulle skrues op til samme bødeniveu som spirituskørsel.


Skrevet af Kenno 1635 dage siden - Direkte link

Enig, men at man kan miste sit kort 3 dage efter man røg, kan sidestilles med at glemme og sluk sin mobil. At den er i bilen betyder jo ikke at man bruger den, lige som at det at man kan spore THC 3 dage efter jo heller ikke betyder at man er skæv.


Skrevet af Thomas Frovin Jensen 1635 dage siden - Direkte link

Nu er det så jeg spørger...
Er man udsat for passiv hashrygning, og hvor lang tid efter kan det i givet fald spores?

Med den følsomhed, der trues med, er det jo lige før man er i farezonen bare, man passerer en, der sidder og fyrer en fed på en bænk på strøget...


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Det er så dumt så dumt det her, og din bekymring er i den grad berettiget. Man kan som bekendt måle opiater i blodet, hvis man har spist birkes. Hvor de har sat grænseværdien i den rædselsfulde nye overvågningsmaskine ved jeg ikke, men det illustrerer hvilket skråplan det her er.

Men ynkelige overvågningsfanatikere får ståpik over mulighederne for at jagte folk der gør noget de synes er umoralsk og så straffe dem ind i helvede. Der er ikke noget mere ynkeligt end folk som bliver så begejstrede over at kunne smadre livet for tilfældige andre mennesker baseret på grov misbrug og kolportering af lovgivningen - her trafiklovgivningen som misbruges til at moralisere og chikanere borgere. 


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

Du må have ti gange mere heroin end hash i blodet; og heroin falder vel ind under opiater...


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Men hvad siger det? "Ti gange" siger jo intet, ikke mindst pga. forskellige stoffer har ekstremt forskellig potens.

Derudover er det utåleligt, hvis folk skal hives igennem en utroligt ubehagelig omgang med arrestation, blodprøvetagning osv. fordi sådan en maskine har påpeget et-eller-andet.

Dette er endnu et tilfælde af moralistisk lovgivning samt at man "løser" et problem som ikke reelt eksisterer. Det viser, at vi skal være ekstremt påpasselige med de muligheder som teknologisk udvikling giver os. Bare fordi man "kan", så "skal" man ikke. Men det lærer magtliderlige formynderiske politikere vel aldrig... :-(


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Fuldkommen vanvittigt. 

Dette er et moralistisk tiltag. Det har intet at gøre med trafiksikkerhed. De kunne ligeså godt stoppe alle på gaden og tvinge dem til at aflægge en prøve, og så straffe dem ind i helvede, hvis de måler noget.

Det er også vanvittigt mht. de andre ting de nu kan måle med deres fine nye tekniske legetøj. F.eks. kan de måle smertestillende medicin. Men mange mennesker tager smertestillende medicin helt lovligt, og kan også køre bil. De vil så selvfølgelig (må man formode) ikke blive straffet. En anden person med præcis samme indhold i blodet vil derimod kunne blive straffet ekstremt hårdt. Det beviser yderligere, at det alene er et moralistisk spørgsmål som intet reelt har med trafiksikkerhed at gøre.

Det er simpelthen en skandale det her. Nu må fornuften snart til at råde. De TV-indslag der har været har været så leflende og ukritiske at man bliver rystet. Det siger også en del, at de tilsyneladende smadrede livet for ca. 20 ud af de 50 de stoppede i den TV-transmitterede aktion. 


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Man ser det for sig; nu kan politiet true enhver de vil med at tage en prøve som finder et-eller-andet der kan smadre folks liv, fradømme folks kørekort i 3 år (farvel job, uddannelse etc.) og en bøde på en halv månedsløn.


Skrevet af Kjeld Flarup 1635 dage siden - Direkte link

Klart at man ikke må køre bil efter at man har røget hash, og helt OK at der skal gå lang tid.

Men 3 års ubetinget frakendelse bare der er det mindste. Det smager for meget af, at det kun er fordi det er hash.


Skrevet af Egil A. Frøysadal 1635 dage siden - Direkte link

Nultolerence!

 

Eller måske skal vi have tilstande som i cykelsporten?


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Who the FUCK cares about cykelsporten? Det rager mig hvad folk laver i cykelsporten. Jeg gider ikke se det lort med de ynkelige snydepelse og løgnere. Men jeg er da derudover ravende ligeglad med hvad de indtager. Det skal de være fuldstændig frie til at gøre som det passer dem, snyder det i et spil er det en privat sag, hvor de naturligvis bør smides ud af konkurrencen, hvis konkurrence-arrangørerne synes det.

Forestiller du dig at alle danskere skal tvangs-testes? F.eks. een gang om ugen? Hvad skal straffen være, hvis man har noget "ulovligt" i blodet? Sikke et dejligt overvågnings- og kontrol-samfund du lægger op til. Subsidiært et frygt-samfund, hvor man skal frygte at blive arbitrært udvalgt til at blive testet og straffet.

Kontrol er kontrol stavet bagfra; lort nok. 


Skrevet af skjold 1635 dage siden - Direkte link

Hvor svært kan det være? Lad være med at ryge hash, hvis du skal køre bil indenfor 1 uge.

 

Gør man det alligevel, så kender man også nu konsekvensen, hvis man bliver snuppet.


Skrevet af AarhusForAltid 1635 dage siden - Direkte link

Helt fair strafudmåling. Enhver person kan tilegne sig et kørekort, men ikke alle kan besidde et med fornuft. Det er hensynsløst over for alle i trafikken - cyklister, gængere, billister m.m - at føre et køretøj i påvirket tilstand. 

Skulle man alligevel vælge at gøre dette, er 3 års tænkepause tilpas lang tid til, at man aldrig gør det igen.

Og kan der spores stoffer i blodet 3 dage efter man har røget, så er man ikke klar til at føre et køretøj, hvilket også bør fungere som en motivator for slet ikke at ryge hash i tilfælde af at man har et kørekort og en bil til rådighed. 


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

@ AarhusForAltid, du siger: "Og kan der spores stoffer i blodet 3 dage efter man har røget, så er man ikke klar til at føre et køretøj" 

Og hvilke undersøgelser og beviser beror ovenstående udtalelse på?

Den nyeste undersøgelse DTU har henvist til, viser jo netop, at når man er aktivt skæv (lige har røget), udgør man ikke større fare for trafikken end folk, der kører med alkohol i bloder UNDER det tilladte 0,5 promille. Tre dage efter, har THC'en ingen indvirkning på trafiksikkerheden, men man kan stadig få frataget kortet. Det kan da ikke være rimeligt...


Skrevet af Kim Freyberg 1635 dage siden - Direkte link

Den nyeste undersøgelse DTU har henvist til, viser jo netop, at når man er aktivt skæv (lige har røget), udgør man ikke større fare for trafikken end folk, der kører med alkohol i bloder UNDER det tilladte 0,5 promille.

Det er edderbundbrylme det værste vrøvl. Folk i en seriøs "koger" er er dårlig nok i stand til at sidde oprejst på en spisestol. Så mener du vi skal støtte os til dine kære eksperter og give sådanne individer lov til at sætte sig ind bag et rat? Det er jo vanvittigt.


Skrevet af LeeKuanYew 1635 dage siden - Direkte link

Du lyder mere og mere som en gammel bitter mand der aldrig har været ude og opleve det rigtige liv. Du har åbenlyst aldrig prøvet at ryge en joint eller set nogen gøre det. (fed baggrund at argumentere ud fra)

 

Der er stor forskel på om man er hammerskæv eller bare skæv, ligesom der er forskel på at være lidt beruset eller bankelam. 

 

Det er sandt at folk bliver dårligere til at køre bil, men der er de også klar over. Det står i stærk konstant til alkohol hvor folk både bliver dårligere til at køre bil og samtidig tror at de er bedre, derfor bliver de mere dumdristige. 

Folk der er skæve bliver derimod mere forsigtige og mindre aggresive i traffiken. Det er det der forklarer hvor ulykkesraten ikke stiger.


Skrevet af _slettet_bruger_7892 1635 dage siden - Direkte link

Jeg tror aldrig du har været sammen med en der har røget en joint...Det er jo latterligt det du skriver. Ikke sidde oprejst på en stol......slap dog af,.


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

@ Kim Freyberg: jeg har nu aldrig oplevet folk i en seriøs koger, der ikke har kunnet styre sig selv fuldt ud. Jeg har dog oplevet fulde mennesker, der blander deres brandert med hash, og  det kunne måske ligne dit eksempel. 

Men Kim, jeg  mener stadigvæk ikke, at det skal være lovligt at køre skæv, og i de tilfælde hvor folk, gør det, burde der selvfølgelig være en eller anden form for sanktion; men tre dage efter man har røget, vil man aldrig komme til at udgøre en større fare for den generelle trafik end andre bilister og derfor er grænseværdierne i loven komplet idiotiske og ikke bare den mindste smule i trit med virkeligheden...


Skrevet af AarhusForAltid 1635 dage siden - Direkte link

Nu ender dette nok i påstand mod påstand, men jeg kan ikke tro, at man hashpåvirket kan anses for værende lige sikker i trafikken, som en person med en promille under 0,5. 

 

Nu kender jeg ikke de præcise omstændigheder der gør sig gældende i denne sag, men jeg synes det er godt at man tager initiativ til at straffe dem, som - i min optik - kører hashpåvirket i trafikken, og udgør en fare for andre i trafikken. 

 

Koncentrationsevnen nedsættes, fokus sløres, og man bliver desorienteret ved påvirkning af hash. Det er efter min mening motivation nok for, at man ikke må køre. Under nogen omstændigheder.


Skrevet af Fenster 1635 dage siden - Direkte link

Det er desværre påstand mod påstand, jeg tror dog ikke at disse stramninger er kommet pga et stigende antal ulykker eller farlige situationer med hashpåvirkede involveret.
Det er nok for, at skrabe penge i kassen og stramme kampen mod pusherstreet.


I en af amerikas stater så man rent faktisk et fald i ulykker på vejene efter en legalisering af cannabis. http://ftp.iza.org/dp6112.pdf lidt dokumentation

Er dog også enig i at man ikke bør sætte sig bag rattet hvis man ikke er i stand til at køre en bil sikkert. 

Og mht påvirkningen har jeg læst et andet sted at de højest havde testet et fald i køreevner der svarede til en promille på 0,8 . Men straffen er som hvis promillen var 1,0 


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

Undersøgelsen må stå for sig selv, om dens konklusioner er valide kan jeg ikke bedømme, men blot videreformidle, men det var ihvertfald resultatet ifølge Inger Marie Bernhoft fra DTU Transport.

Udover det, så er jeg jo kun enig i at, man ikke skal køre i hashpåvirket tilstand, under ingen omstændigheder. Så de folk, der bliver taget i at køre medens de er skæve, skal selvfølgelig have deres straf.

Men jeg synes ikke, at det er retfærdigt, at folk, der har røget adskillige dage før, får taget deres kørekort, blot fordi, det kan spores og ikke har noget med trafiksikkerheden at gøre.


Skrevet af kim rasmussen 1635 dage siden - Direkte link

100 % enig.Nul tolerance,og det maa for min skyld ogsaa gerne gaelde for sprutten!

Hvis folk ikker kan overskue konsekvenserne af deres goeren og laden,har jeg ikke ondt af dem.

Naa,saa der er  nogle,der har mistet deres laereplads,jamen du altforbarmende dog.

Hvis de stakler er idioter nok til at koere bil mens de er skaeve,toer jeg ikke taenke paa,hvad der kan

ske paa deres arbejdspladser...........jeg kunne da ikke droemme om at have en medarbejder

eller laerling,der er vind og skaev!

 


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

Nu ved jeg ikke om du (og Kim Freyberg) helt har forstået problematikken. Men sagen, er jo, folk netop IKKE er skæve flere dage efter de røget en joint; men kan stadig få taget kortet. Hvis du mener, det er bare en smule rimeligt, så er det da udtryk for en uhyggelig totalitær tankegang, hvor usaglige holdninger står over hvad videnskaben egentlig viser...


Skrevet af _slettet_bruger_7708 1635 dage siden - Direkte link

Vil mængden af THC i blodet falde mærkbart over weekenden?, ie så at man faktisk næsten ikke kan være i tvivl om at det var før weekenden der blev røget?, for så er straffen et eller andet sted urimelig.

Men hvis mængden af THC ikke er faldet mærkbart over weekenden så er det pænt svært at definerer hvornår exact at der er stenet ud og derfor må man så accepterer at der kommer en straf selvom at man måske ikke lige er skæv den dag.


Skrevet af Callesen58 1635 dage siden - Direkte link

Mængden af THC falder som en fast % uanset indtag, således at din krop har fuldt ud nedbrudt enhver THC efter 20 timer.

 

Derefter går der op til 13 dage indtil kroppen har udskillet produkterne af THC-nedbrydelsen.


Skrevet af Kristian L 1635 dage siden - Direkte link

Og det er disse der måles , og IKKE THCén

 

Der måles altså ikke det du bliver påvirket af , men de stoffer der dannes når det du bliver påvirket af nedbrydes .

 

Som at måle dårlig ånde og tømmermænd i stedet for alkohol promille .

 


Skrevet af Claus Dellgren 1635 dage siden - Direkte link

+ 1


Skrevet af kim rasmussen 1635 dage siden - Direkte link

Ja,jeg vil da blaese videnskaben en hatfuld,hvis det i sidste ende er med til at fjerne nogle

risikofaktorer,baade i trafikken,men saa sandelig ogsaa paa arbejdspladsen.

Og det handler for mig ikke mindst om at staa til ansvar for sine handlinger,saa jeg kan ikke bruge denne laeges haelden vand ud af oererne over urimeligheden i at miste koerekortet

for at koere i hashpaavirket tilstand,til noget som helst.Vil folk koere bil eller passe deres

arbejde,burde det vaere en absolut "no-brainer",at holde sig aedru og fri for hash.

Hvis det i dine oejne er en totalitaer tankegang,fint nok.Usagligt?Nej da,min holdning til

emnet er baseret paa realiteten,som jeg dag efter dag lever i.

Proev simpelthen at fatte,at jeg ikke bryder mig om spritbilister og hash/narkopaavirkede

individer,laengere er den ikke!


Skrevet af Laurentius 1635 dage siden - Direkte link

Ja,jeg vil da blaese videnskaben en hatfuld, ...

Viden er bare helt vildt umoderne, næh lad os få lægfolks mavefornemmelser i stedet.

 


Skrevet af kim rasmussen 1635 dage siden - Direkte link

Saa har du ikke fattet det jeg skriver.

Whatever....


Skrevet af Kristian L 1635 dage siden - Direkte link

Jeg fatter det heller ikke Kim , på mig virker du dum på en meget ubehagelig måde lige meget hvor mange gange jeg læser dit perfide gylle.


Skrevet af Rend_Mig 1635 dage siden - Direkte link
Vi er mange der ikke 'fatter' dit budskab om fornuften ved at tillægge dine fordomme mere vægt end videnskab. Heldigvis.

Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

@ Kim Rasmussen: nu ved jeg ikke om du selv har røget for meget hash i din ungdom siden du kegler lidt rundt i det, du siger du er ligeglad med videnskaben, bare, der bliver fjernet nogle risikofaktorer i trafikken - det kan jeg kun være enig i - men du fjerner jo netop IKKE nogle risikofaktorer ved at tage folks kørekort, tre dage efter de har røget.

Det er da kun ret og rimelig at tage folks kørekort, hvis de kører rundt i hashpåvirket tilstand og er til fare for trafiksikkerheden, men det er de altså ikke tre dage efter de har røget, desuagtet hvor meget du end ville ønske det.


Skrevet af kim rasmussen 1635 dage siden - Direkte link

Daarligt forsoeg paa at vaere morsom,din indledende bemaerkning maa jo staa for din egen regning.

Det jeg oensker er at der er helt klare linier for hvad der er ok,og hvad der ikker er ok

i trafikken,naar det gaelder hash og for den sags skyld sprut og narko.Det kan da ikke vaere saa svaert at forstaa 0 % hash og 0 promille sprut.Det burde ikke kraeve mere

regulering og mere straf,tvaertimod.Folk skal kende nogle simple regler,og naar disse

overtraedes,er der lige saa simple,let forstaaelige konsekvenser.Det kraever selvfoelgeligt en hoejere grad af ansvarsfoelelse,men det kan laeres,ogsaa i DK.

Lige nu synes jeg,at begrebene  konsekvens og ansvar drukner i diskussionen om hvor laenge man kan spore hash i blodet.I oevrigt er der da vist alt andet end enighed om,hvor laenge hash kan paavises i kroppen.

For at citere en god bekendt,der er psykiater og aktiv indenfor retspsykiatrien,hoerer det til reglen snarere end undtagelsen,at er der paavist hash,findes der ofte ogsaa andre narko-rester i blodet.Og saadanne bilister vil jeg meget gerne vaere helt

fri for,og det er mig floejtende ligegyldigt ,om de saa har roeget for tre maaneder siden.

 

 


Skrevet af Kenno 1635 dage siden - Direkte link

Nyt måleudstyr kan afgøre at du drak øl for 3 dage siden, nu vedtager vi så, at kan det spores, så mister du dit kørekort. Men skide vær med det, bare vi ungår en der køre spritstiv i bil ikke. Nå nej dem som køre spritstive de er nok pænt ligeglade i forvejen.


Skrevet af Niklas H 1635 dage siden - Direkte link

Hvilken lyd ville piben få, hvis man fik frakendt sit kørekort ubetinget i 3 år, hvis man, 2 uger forinden havde drukket et glas vin eller en øl til aftensmaden?

Jeg tror ikke der er nogle herinde, som bryder sig om, at folk kører påvirkede rundt, men det er jo slet ikke det, det handler om.


Skrevet af Kim Freyberg 1635 dage siden - Direkte link

Hvilken lyd ville piben få, hvis man fik frakendt sit kørekort ubetinget i 3 år, hvis man, 2 uger forinden havde drukket et glas vin eller en øl til aftensmaden?

Ja, men der er ikke nogen der får bøde eller skal i fængsel fordi de har drukket et glas vin hverken to uger eller to år forinden. Men bliver der sporet hash i blodet 3-4 dage efter man har røget - ja, så må man lade være med at køre bil i 3-4 dage! Hvor svært skal det være?


Skrevet af Kenno 1635 dage siden - Direkte link

Det kan være meget svært, da man ikke er skæv efter 36timer. Man kun jo også bare vælge at ta en hår prøve, så kan det spores lige så længe tilbage som dit hår er langt.


Skrevet af johnnybgoode 1635 dage siden - Direkte link

Enig - foreslå bare at indføre samme straffe for promillekørsel

så kommer hele flokken af hylende ulve frem - helt ind i Folketinget sågar.

 

Men det tør ingen MFer vel foreslå ??


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

@ Niklas Hegnelt: Spot on...


Skrevet af Michael J 1635 dage siden - Direkte link

Kunne man forvente anden udtale fra en psykiater...?

 


Skrevet af Claus Andersen 1635 dage siden - Direkte link

Ja, det kunne man nemt.

 

Henrik Rindom er undtagelsen i sit fag. De fleste psykiatere er forbudshungrende og lovgivningsfikserede.


Skrevet af slettet bruger 3623 1635 dage siden - Direkte link

.. hvilket i øvrigt også gælder for lægestanden generelt - de stemmer over en kam RV/totalitært.


Skrevet af slettet bruger 3623 1635 dage siden - Direkte link

.. hvilket i øvrigt også gælder for lægestanden generelt - de stemmer over en kam RV/totalitært.


Skrevet af _slettet_bruger_1361 1635 dage siden - Direkte link

Hvilke(t) parti(er) er i den forstand ikke totalitære? LA gjorde det meget klart under den seneste valgkamp, at de vil opretholde forbuddet mod at bruge heroin, kokain osv.

http://www.youtube.com/watch?v=j6Qyu4I7n6Y&t=13m32s


Skrevet af _slettet_bruger_4973 1635 dage siden - Direkte link

Man kan ikke regulere den slags. Hvor vil sætte grænsen for jeres "nultolerance"? Hvad med "almindelig" medicin, medicin som ikke står opført som trafikfarlige, men som alligevel virker sløvende. Hvor træt må man være og hvordan vil i måle det.

Hvorfor ikke ansvarliggøre bilisterne. Lad det blive rigtig dyrt at blive impliceret i trafikuheld - enten gennem bøder og offerbetaling, men hellere gennem en "privat" regulering - d.v.s. gennem forsikringsselskaberne. Lad forsikringsselskaberne regulere deres pris gennem fx installering af hastighedslog, alkolås m.m.

Man kan for min skyld gerne køre med en promille på 1,0 så længe man ikke implicerer sig selv i en trafikulykke. Den øgede risiko må afklares af bilisten og dennes forsikringsselskab.


Skrevet af johnnybgoode 1635 dage siden - Direkte link

Hvis du vil taksere prisen for trafikuheld forårsaget af druk -

 

hvor meget er et menneskeliv så værd ???

 

Det der har ingen gang på Jorden !!!


Skrevet af LeeKuanYew 1635 dage siden - Direkte link

Hvis du vil taksere prisen for trafikuheld forårsaget af druk -

 

hvor meget er et menneskeliv så værd ???

 

Det der har ingen gang på Jorden !!!

 

Vågn nu op bette ven. Det var været gjort i årevis og sådanne beregninger ligger til grund for ganske mange af big mother staternes indgreb.

God fornøjelse.

Value of Statistical Life


Skrevet af slettet bruger 3623 1635 dage siden - Direkte link

Hehe det er en old-timer det der.


Jamen man kan ikke sætte pris på et menneskes liv! *tåre samler sig i øjenkrogen og læben bævrer* 


Skrevet af Klaus K 1635 dage siden - Direkte link

Ligegyldig hvor man kigger hen, ser man ikke andet end nye forslag om højere straffe, flere bøder, mere overvågning, mindre frihed og nultolerance.

Nogen må have gjort alle disse små dommere meget ondt ... Fedt signal borgerne sender til politikerne her: Straf mig mere, far ...

Jeg forslår større tolerance, mere frihed, symbolske bøder & nul overvågning - kort sagt de tre T'er: Tolerance, tillid og tilgivelse.

Vi taler om forhold, som ikke er forbrydelser, men uheld. Vi kommer ingen vegne ved at binde hinanden ind i hjernedøde regler for hvordan vi synes, naboen bør opføre sig.


Skrevet af Kristian L 1635 dage siden - Direkte link

+1

 

Det tangerer sindssyge efterhånden !


Skrevet af chlor 1635 dage siden - Direkte link

Hvordan harmonere 3*T med dem der er blevet gjort invalide i et trafikuheld, fordi de blev påkørt af en anden trafikant, der var bevidst(ligeglad) ukoncentreret pga af alkohol/narko/medicin/telefonsnak/sms/højmusik/træthed etc?

 

Vi har pt ikke en lov der direkte siger minimum 7 dages fængsel (knivloven) hvis man SMS'er under kørsel, men hvis det kan bevises, bliver man dømt for det. Hvorfor skal man udvise 3*T overfor nogen der vælger at sidde og SMS'e ude i trafikken? Og hvad man ellers kan blive ukoncentreret af?

 

Jeg er faldet i søvn bag rattet (der skete ikke noget). Det er vel egentlig utilgiveligt at køre når man er for træt?


Skrevet af Julius Nissen 1635 dage siden - Direkte link

Klaus... jeg tillader mig - på en måde - at sammenligne dette emne med hastighedskontrol f.eks. i forbindelse med vejarbejde. På Vestmotorvejen er det taget (det sidste tal jeg har hørt, der er nemlig sikkert kommet en 6 -700 nye til i dag) 7.200 bilister i at overtræde den gældende lovgivning.

I dette forum er der mange der er imod denne kontrol og bødeudskrivning... men at det er en nødvendighed med den lavere fart på bl.a. denne strækning blev anskueliggjort i går, da én af fartidioterne kørte ind i ATK-bilen. 

Ærgerligt ja, men kontrol og sanktion er nødvendigt hvor folk færdes. Folk er pisse ligeglade med alle andre. Mig mig mig... hvis der ikke var nogen til at styre løjerne, så ville Laredo være den rene børnehave. Jeg ærgrer mig også over at det er sådan, men er realist!

 

Folk vil ryge hash og sprøjte round-up direkte i venerne, sniffe ligtergas og lim... osv. osv. og for min skyld gerne, men de skal så bare ikke ud at køre bil!


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

De kan jo bare se hvordan man køre bil i Bradrand/Gellerup.

 

Det er jo sygt og hvis de så også får lov til at tage stoffer. Hurra.

 

http://www.youtube.com/watch?v=bwzvHoegnoA&feature=related

 

Jeg bor i området - dog lidt nord for. Men selv her køre folk rundt om natten på motrocykle og i bil UDEN LYS og tit uden nummerplader.

 

Jo, lad folk selv tage ansvar - høre jeg ordet flugtbilist, sammen med ordet ansvar ?


Skrevet af _slettet_bruger_5617 1635 dage siden - Direkte link

@Klaus K

 

Har du børn?, der er set børn blive kørt ned af påvirkede personer, eller hvad med dig selv,

 

flere af disse trafikpåkørsler er også endt med den påkørte i dag sidder kørestol, fordi

 

en lige skulle styre bil i påvirlet tilstand.

 

Erfaringsmæssigt påvirker indtagelse af rusmidler højre fod, ved kørsel i bil.


Skrevet af _slettet_bruger_7892 1635 dage siden - Direkte link

Du kan ikke fatte det ??? Sært.

Der er jo ingen der mener det er iorden at være påvirket og køre bil samtidig. Find det link som dokumenterer at du stadig er påvirket, 3 dage efter en joint - tak.


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Hvis en skriver dette:

 

"Vi er ved at skabe et hæsligt overvågningssamfund i iver efter at straffe naboen stadig hårdere. Lidt mere tolerance, tillid og tilgivelse, tak.

Til Bjarkes orientering: Det er nu vist videnskabeligt, at cigaretter øger motorik, koncentration, opmærksomhed, evnen til at holde sig vågen om natten, samt nedsætter stress i kritiske situationer - mao. alt det, der giver bedre køreegenskaber:!!"

 

Og derefter bringer linket til den artikel der diskuteres her:

http://www.fyens.dk/article/2186244

 

Hvad får du ud af det ?

At det er forkert at ryge og køre ?

Jeg ser noget andet


Skrevet af slettet bruger 9117 1635 dage siden - Direkte link

Det lugter langt væk af at kørelærerne, medicinalindustrien og fængselsfunktionærerne har rådgivet i denne sag.


Skrevet af Klaus K 1635 dage siden - Direkte link

Vi må snart lære, at ingen nye love handler om det, de giver sig ud for.

Det handler ikke om trafiksikkerhed. Man er ikke dårligere til at køre bil tre dage efter at have røget en joint. I hvert fald ikke en større risiko, end hvis man ikke havde røget den joint.

Denne regel er indført af helt andre årsager. Hvilke? Interessenterne er:

1. Staten. Motiv: a) At opkræve flere og højere bøder - b) At argumentere for mere kontrol, i.e. en større offentlig sektor. Motivet er penge & magt, altså.

2. Medicinalkartellet. Motiv: Monopol på drugs. Disse industrigiganter lobbyer for, at staten strammer grebet overfor alle de drugs, de ikke selv kan have monopol på - nemlig alle naturens drugs: Hash, opium, tobak, alkohol osv., som enten er forbudte eller ejet af konkurrerende industrier. Motivet er det samme: Penge & kontrol = monopol.

Det er en global industri, som er igang med at skabe monopoler overalt i verden, men af en eller anden grund har de rigtig godt fat i Danmark. Mange nye love bærer medicinalgiganternes stempel. Staten & medicinalbranchen er meget gode venner.

Det skyldes nok, at vi siger, vi er verdens lykkeligste folk - på trods af, at det er tydeligt også i dette forum, at mange danskere er hysteriske angstneurotikere, som kan skræmmes til at opgive alle deres friheder, bare man siger BØH til dem ...


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Ja, for medicinalindustrien laver ikke produkter man ikke må køre med i blodet - vel Klaus Kjellerup.

 

Endnu engang falder din påstand mod medicinalindustrien til jorden


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Sjovt du siger det, men man må netop godt køre bil med medicin i blodet (dog ikke hvis man er vind og skæv af det). Også selvom de er rød advarselstrekant, så betyder det bare, at man bør være ekstra opmærksom og varsom.


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Nu mener jeg at det er langt tid siden at jeg har se noget medicin med en trekant.

 

Ikke forstået at de ikke findes, men at jeg ikke har haft brug for det :-)

 

Jeg mener bare at der stå, at man fraråder at køre bil.

 

Måske fordi at de ikke har fundet en måde at spore medicinen på endnu.

Men det kommer nok også.


Skrevet af Frihed 1635 dage siden - Direkte link

Ork jo, det kan sagtens spores. Nogle af de ting de tester for med deres tåbelige nye legetøj tester også for visse typer medicin, såsom beroligende medicin, såvidt jeg husker, og blodprøve kan finde meget mere (hvad de så tester for ved jeg ikke).

Advarselstrekant er på mange ting. Også f.eks. antihistaminer, søsyge/køresyge tabletter i håndkøb etc. 


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Men hvis de får en ide om at en person som har været involveret i en trafikulykke har taget den medicin, tror du så ikke også at han ville blive dømt, da han viste bedre ?

 

Det tror jeg. Og han vil også miste hans kørekort.

 

Jeg kan huske at min far fik en medicin hvor han ikke måtte køre bag efter.

 

Så medicinen går langt fra fri når man snakker bilkørsel.

 

PS.

http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/livsstil/ECE572652/medicin-kan-koste-koerekortet/

 

Hvorfor var der ingen der kæftede op dengang ?

 

http://www.apotekerforeningen.dk/pdf/kampagner/Trafikfarlig_brochure.pdf


Skrevet af Kim Freyberg 1635 dage siden - Direkte link

Jeg forslår større tolerance, mere frihed, symbolske bøder & nul overvågning - kort sagt de tre T'er: Tolerance, tillid og tilgivelse.

Det er da ikke andet en tom hippie-retorik du disker op med der! Mange mennesker mister livet på grund af folk der kører rundt i en eller anden form for påvirket tilstand. Når liget ligger på jorden, så er det forsent at kaste sig ud i en evindelig diskuteren, analyse og gradbøjning af årsager. Derfor skal der fra starten være afsat et sæt spilleregler der skal overholdes. Og hvis ikke - så skal hammeren falde hårdt! Kan folk ikke holde snuden væk fra alkohol eller andre rusmidler når de skal føre et køretøj, så skal de ikke fejres med tolerance, tillid og tilgivelse.


Skrevet af LeeKuanYew 1635 dage siden - Direkte link

I stedet for din totalitær-feticistiske  pathos kunne du så ikke fremlægge noget FAKTA som viser at folk rent faktisk er til fare for andre fordi de røg en joint for 3 dage siden


Skrevet af Ulrik Hermann 1635 dage siden - Direkte link

+1

Politikernes regulering har taget fuldstændig overhånd. Hvis det ikke kan godtgøres at en person udgør en risiko efter at have røget hash flere dage før, kan han naturligvis heller ikke straffes. Folk må selv finde ud af hvordan de lever deres liv, og rygning, hash eller andet,  er næppe fornuftigt men det er folks eget ansvar. 


Skrevet af Kim Freyberg 1635 dage siden - Direkte link

Det skulle slet ikke være tilladt at føre noget som helst fartøj på offentlige veje i påvirket tilstand. Den diskussion burde være overflødig. Og kunne man ikke snart få et samfund der er 100% ekspertfri.


Skrevet af Claus Tjørndal 1635 dage siden - Direkte link

Cannabis er ulolvigt pga. dens bivirkninger, og da bivirkingerne ifølge sundhedstyrelsen er aftaget efter et døgn, kan det ikke være rigtigt at man skal straffes flere dage/uger efter. 

Tror ikke der er nogen som er uenig i at man ikke skal køre bil i påvirket tilstand, men det er der slet ikke tale om, flere dage efter indtagelsen af cannabis og det er her kæden hopper af for politiet og politikerne som er så fokuseret på deres bekæmpelse af Christiania..
Skrevet af Emil O. W. Kirkegaard 1635 dage siden - Direkte link

Faktisk så er kørsel under påvirkning af hash ikke så farligt igen, selvom det da bør undgåes hvis muligt. Selv folk som er stærkt påvirkede af THC ('godt skæve'), kører lige så sikkert som folk som har drukket indenfor den legale grænse. Det skyldes at hash ikke får en til at blive mere risikovillig som alkohol gør. Dermed så sætter folk farten ned, i stedet for op. Reflekserne er stadig dårligere, ligesom med alkohol.


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

Der burde jo netop skelnes mellem kørsel i påvirket tilstand, og så kørsel hvor der er et minimum indhold af THC i blodet. Fordi du har røget en joint om fredagen, er du ikke farlig for trafikken mandagen efter, uagtet at det kan spores i blodet at du har røget; men man burde ikke begive sig ud i trafikken fredag aften.

Eksperter skal selvfølgelig aldrig stå alene, men hvis fx man lader almindelige uvidende borgere, være med til at bestemme over sådanne ting, så vil vi kun få flere lignende love, der intet har med farligheden af personens gerning at gøre, men blot er en lov styret af følelser og ignorance.


Skrevet af Hr Hansen 1635 dage siden - Direkte link

Nu er der jo altså også folk som har drukket sig i hegnet om fredagen, sovet brændert ud om lørdagen og taget for sptitkørsel søndag morgen, da de hentede rundstykker. Skal de så også gå fri for straf ? Eller er det kun dem som har røget hash ?

 

Og hvad med dem som tager sløvende medicin ?

De har værken røget eller drukket


Skrevet af Kaare Thode Jørgensen 1635 dage siden - Direkte link

Nej selvfølgelig skal de ikke gå fri for straf. Men forskellen, er jo netop, at med alkohol må du have mange hundrede gange mere alkohol i blodet end THC, til trods for at alkohol er meget farligere i trafikken, end hash. Og når folk bliver taget flere dage, efter at de har røget, bliver de stadig testet positive, hvilket ikke, på nogen måde, er i trit med den fare - eller mangel på samme - de udgør...

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

11
12
15
7
14
18
16
11
17
6
15
13
9
11
14
16
22
11
8
6

- Annonce -


Om Kaare Thode Jørgensen
Frihedselskende individ, der ønsker fred og fordragelighed i denne verden styret af ødelæggende politiske krafter. 

Se Kaare Thode Jørgensens profil
eller
Følg Kaare Thode Jørgensen
Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -