Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

48

Skrevet af Malmzon 1606 dage siden - Direkte link

Stor lyrik kan finde i artiklen.

 

- Uanset om det er hjemmeboende eller udeboende, så skal man ikke være afhængige af andre menneskers indkomster, siger han til Berlingske.

Det endegyldigt bevis på at Einhetz Listen har dekoblet sig fra virkeligheden.

Hvis man lever af en borgerløn, gør man sig da netop afhængig af andre menneskers indkomster, eller rettere konfiskationen heraf.

 

- Det er synd for dem, at de skal forgælde sig selv i SU-lån, som de skal bruge resten af deres liv på at betale af på og arbejde ved siden af, så de ikke i tilstrækkelig grad kan koncentrere sig om deres studier, siger han.

Følelser som argumenter burde være strafbart.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1606 dage siden - Direkte link

Hah, jeg skulle netop til at skrive det samme. Manden er tydeligvis en idiot.


Skrevet af Frihed 1606 dage siden - Direkte link

Grundlæggende synes jeg det er tåbeligt, at man har to SU-satser som tilmed opfordrer folk til at sætte sig i udgifter ved at flytte (tidligere) hjemmefra. Hvorfor skal staten lave den slags adfærdsregulerende tiltag? Det bør ikke præmieres at vælge det ene fremfor det andet. 

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af tillebeck 1606 dage siden - Direkte link

Det vil til en hver tid bedst kunne betale sig at bo hjemme. De to satser afspejler et forsøg på at tilgodese de, der flytter langt væk hjemmefra for at studere. At nogle så bruger de som incitament til at flytte lidt væk hjemmefra (ekskl. tøjvask og aftensmad), det kan ikke ungåes, men var ikke hensigten. At andre igen snyder med det (bytter adresser) var slet ikke hensigten.

 

Se det som en hjælp til alle fra oplandet, der søger til de store byer for at studere.


Skrevet af Frihed 1606 dage siden - Direkte link

Det har sikkert været hensigten, men jeg synes ikke "gode hensigter" er nok. Derudover er det de færreste har behov for at flytte for at tage en ungdomsuddannelse, hvor de fleste mig bekendt begynder at få SU.

Jeg synes det er fjollet at straffe dem som er fornuftige og sparsommelige og fortsætter med at bo hjemme lidt længere og tilsvarende belønne dem som er det modsatte.


Skrevet af nwinther 1606 dage siden - Direkte link

"De studerende kommer hurtigere igennem"? Det er da vist det man kalder et postulat.

Hvor mange tilmelder sig ikke en uddannelse, alene for at modtage en meget høj og reelt kravsfri ydelse i årevis? Og hvis jeg kender Ø ret, vil de ikke gå ind for, at man begrænser problemet ved f.eks. at nægte sjoflere adgang til uddannelse (eller rettere støtte hertil).

 

Jeg tror det eneste man opnår er, at nogle få studerende ikke vil tage de allermest studieirrelevante jobs og i stedet bare fede den. Mangen en studerende har fået sit arbejde pga. det studierelevante arbejde i lige så høj grad som som selve uddannelsen.

 

Men det er nok målet - at man stækker de ressourcestærke, så vi får et mere "lige" samfund. Hurra for Ø.


Skrevet af Thomas H 1606 dage siden - Direkte link
Dem der tager en videregående uddannelse er dem der kommer til at tjene mange penge i fremtiden. De burde være i stand til at betale af på et SU-lån, hvis de vælger det. Ellers kan de jo finde sig et arbejde. Jeg arbejdere selv 20 timer/uge samtidig med at jeg studerede. Det var hårdt til tider, ja, men man må yde før man kan nyde...

Skrevet af Anders Wegge Keller 1606 dage siden - Direkte link

Det er vel der problemet ligger. Der findes videregående uddannelser, der ikke medfører en høj løn. Uden at kunne føre et egentlig bevis for det, har jeg en mistanke om at der er et ret stort overlap mellem de, der tager en brødløs uddannelse indenfor sprogmødestudier og lignende, og enhedslistens faste vælgerkorps. 

 

I min optik handler forslaget udelukkende om at fiske stemmer.


Skrevet af Thomas H 1606 dage siden - Direkte link
Jeg tror du har ret. Der var i hvert fald ingen i min omgangskreds på IHA der stemte EL. Det ser sikkert meget anderledes ud på humaniora.

Skrevet af tillebeck 1606 dage siden - Direkte link

Fiske stemmer, jeps. Det svarer til da Jakob Hausgaard kom i folketinget ved at love medvind på cykelstierne og en øl til alle de, der stemte på ham.

 

Forskellen er bare, at han var ærlig omkring at det var en joke. Det er EL ikke (reelt muligt og samtidigt fornuftigt)


Skrevet af slettet bruger 1099 1606 dage siden - Direkte link

Det er jo blot skamløs stemmefiskeri og symbolpolitik. Det fremgår helt tydeligt hvem Ø selv opfatter som sine kernevælgere. 

 

Det minder lidt om SF under valgkampen, eller var det lidt før, hvor Villy Søvndal foreslog at man fyrede en masse "akademikere" i kommunerne, og ansatte 5.000 SOSU'er i stedet, Han kunne lige så godt have sagt kvindelige, offentligt ansatte skulle have 4 gange så meget i løn. Den slags siger man ikke fordi man mener det, men fordi man vil "tale" til sine vælgere.

 

Heldigvis tyder alt på at tiden er løbet fra den slags urealistiske vælgersegmenterede politiske "forslag". Befolkningen er jo ikke dum, og også blandt de studerende er der temmelig sikkert en overrepræsentation af folk der dels kan se det forrykte, sådan samfundsøkonomisk, dels ikke finder det rimeligt at hjemmeboende multimediedesigner-studerende skal have 15.000 kr om måneden. 

 

Jeg synes Enhedslisten bare skal fortsætte den flotte stime af hybris-lignende "krav" og selvovervurderende retorik. Højt at flyve i meningsmålingerne - dybt at falde efter folketingsvalgets kæbnetime. 


Skrevet af Luck-jj 1606 dage siden - Direkte link

Jeg kan bekræfte, at vi r SINDSYGE i Enheizt Listen.

Vi understøtter nemlig 1 regering, dr fører borgerlig betonpollertic.


Skrevet af Miichael fra SorteSokker.dk 1606 dage siden - Direkte link

Studerende er da ligeglade med den kortsigtede økonomiske gevinst der er ved SU'en (dem DK har brug for er i hvert fald). Vi tænker på kvaliteten af vores studium og undervisning, på mulighederne efter endt uddannelse og på hvordan det her land overlever på sigt.

Jeg kan personligt godt leve med trange tider i et par år, i bytte for en god uddannelse og et godt jobmarked. Skal der endeligt bruges penge på studerende, så skal det være i form af flere penge til gode undervisere og mere kvalitet.


Skrevet af vera madsen 1606 dage siden - Direkte link

Forslaget er vel i virkeligheden en smart måde at sikre sig en rimelig pæn vælger opbakning også efter regeringens fald.


Skrevet af VladKalashnikov 1606 dage siden - Direkte link

Jeg syntes det er et godt forslag. Men hvorfor nøjes med 15.000? Jeg synes alle skal være millionærer, have et hus langs Strandvejen, et sommerhus i Sydfrankrig, en yacht i Grækenland, en rød sportsvogn, og en smuk blondine med store bryster.


Skrevet af Snor 1606 dage siden - Direkte link

Ja tak, især det sidste, men helst to, tak. 


Skrevet af uldwarp 1606 dage siden - Direkte link

Ja, to bryster er nu det pæneste.


Skrevet af Nicolai K. 1606 dage siden - Direkte link

Enhedslistens kollektive reality distortion field på fuld kraft. Forslagt giver naturligvis mening, når det kombineres med massivt og dagligt indtag af hash og alkohol.


Skrevet af AndersReitz 1606 dage siden - Direkte link

Det er jo bestikkelse...


Skrevet af AndersReitz 1606 dage siden - Direkte link

Det er jo bestikkelse...


Skrevet af LeeKuanYew 1606 dage siden - Direkte link

Enhedslisten er et totalt asocialt parti. De hævder at ville afskaffe fattigdom men alligvel kan de kun svinge sig op til at alle skal være lige så fattige som stakkels fattig-Carina? 15.000 kroner om måneden er jo ikke engang nok til at leve et anstændigt liv. Det er måske kun 5000 kroner til sjov og forbrug når man har betalt den dyre lejlighed, smøger og kæledyr.


Skrevet af KristianLarsen 1606 dage siden - Direkte link

På længere sigt er Ø's plan vel netop borgerløn, hvor alle i DK maks må få udbetalt 15.000 kr uanset indsats. De siger jo at "15.000 er et beløb, hvor man kan leve uden at leve prangende" - så hvem har brug for mere?  (politbureauet og den kommunistiske centraladministration undtaget selvfølgelig)


Skrevet af Kim Ursin 1606 dage siden - Direkte link

Det er jo hvad det er, nemlig en gratis omgang. De ved udemærket godt at ingen partier vil stemme for det, men nuværende 16-17årige vil synes det er vildt godt og stemme så på dem ved næste valg.


Skrevet af Great Dane01 1606 dage siden - Direkte link

Hvor er det dejlig nemt at være godgørende, når andre betaler, men det illustrerer jo tydelig socialismens problem, at før eller senere løber man tør for andre folks penge. 


Skrevet af Bekymret Borger 1606 dage siden - Direkte link

"ingen skal være afhængige af andre menneskers indkomst"

 

Det der menes er: De der er afhængige af andre menneskers indkomst skal ikke yde noget til gengæld. Det er essensen af venstrefløjens politik. Kvinder skal have mænds penge uden at yde noget til gengæld. Indvandrere fra ulandene skal have hvide menneskers penge uden at yde noget til gengæld. Studerende skal have de arbejdendes penge uden at yde noget til gengæld.

 

Hvis de studerende er afhængige af deres forældre, legater eller andre ikke-statslige instanser kunne disse jo finde på til gengæld at forvente at den studerende for eksempel passer sine studier. Ved at anvende staten som mellemmand kan man sikre at pengene bliver givet uden nogen tilknyttede krav.


Skrevet af Frihed 1606 dage siden - Direkte link

Vi skal bare være meget på vagt her. For systemet giver penge til lige præcis alle i Danmark. Alle får noget - på den ene eller den anden måde. Og det skal ikke blive en undskyldning for, at så "ejer" staten borgerne og kan diktere hvordan vi skal leve vores liv og hvad vi skal lave.

Dette er en et helt fundamentalt problem med "socialstaten", hvor alle på en eller anden måde kommet på støtten. Med støtten følger potentielt komplet umynddigørelse og ufrihed.

Jeg mener staten skal blande sig mindre i alle folks liv. Det gælder både dem som "får" lidt tilbage fra staten og dem som får meget. Samtidig skal folk have mindre fra staten. Væk med børnepenge, boligsikring etc. og ned med overførselsindkomsterne. Men vi skal ikke fratage voksne mennesker selvstændighed, ansvar og myndighed over eget liv bare fordi de modtager noget fra staten. For det gør vi alle. 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
6
12
9
8
8
7
11
20
13
13
11
8
13
11
15
4
8
10
15

- Annonce -

- Annonce -