En krig med taktiske atombomber i Europa, der omfatter NATO og Rusland, er ikke utænkelig.

En krig med taktiske atombomber i Europa, der omfatter NATO og Rusland, er ikke utænkelig

Ursula Overgaard,

28/02/2015

En krig med taktiske atombomber i Europa, der omfatter NATO og Rusland, er ikke utænkelig. Iflg. Carl Bildt, tidligere svensk stats- og udenrigsminister, kan dette blive enden på det hele.

Som bekendt er det Ruslands højt prioriterede mål at hindre Ukraine i at blive medlem af NATO. For at forhindre dette medlemskab, er Rusland rede til en storkrig med brug af taktiske a-våben - og nogle politikere er villige til at ofre Europa for at støtte en regering i Kiev. Også USA vil bidrage ved at sende våben til Ukraine.

Spørgsmålet er, hvad bliver resultatet af øget militær støtte til Kiev-regeringen? Det er meget tvivlsomt, om Rusland vil blive mere medgørlig, eftersom Rusland har midler, muligheder og vilje, til at forhindre Ukraines medlemskab af NATO.

Da Merkel blev klar over faren, handlede hun–- sammen med den franske Præsident Hollande - resolut og uden at vente på, at EU-landene skulle blive enige.

Vesten kan ikke tvinge Rusland i knæ men sanktionerne, som i sidste ende skader os selv. Rusland støttes af store, stærke ikke-vestlige magter, fx af BRIKS-landene. - ”EU har ført en både svag og inkonsistent udenrigspolitik - både generelt og især i forhold til Ukraine konflikten. Det handler både om manglende erfaring og om forskellige mål og interesser i udenrigspolitikken. - Det lægger et stort pres på EU i en tid, hvor BRIKS-landene lokker Grækenland, og Cypern ønsker at importere russisk militært udstyr. - EU har heller ikke kunnet vinde over Rusland i spillet om gasgasledningen i Sortehavet. NATO-landet Tyrkiet spiller tilsyneladende Ruslands spil.”

Har vi i Vesten fejltolket situationen i Rusland og Ukraine. Vesten udvidede NATO, mens erfarne amerikanske politikere advarede allerede i 1998 mod NATO-udvidelsen. - Kan Ukraine-krisen blive et wake-up-call for Vesten?

EU, der selv kendetegnes af et enormt demokratisk underskud, har ingen grund til at prædike demokrati og moral og dæmonisere andre landes ledere. Det er på tide at udvikle diplomatiske og konstruktive løsningsforslag. Det er hævet over enhver tvivl at sanktionerne modarbejder en løsning på konflikten.

Karsten Jakob Møller, senioranalytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier og pensioneret generalmajor, skriver ”I stedet for at forsøge at deeskalere konflikten, bringer dens parter sig i mere og mere uhåndterbare positioner. Frem for alt bør der sættes ind på de diplomatiske spor; og i stedet for at dæmonisere Rusland og dets præsident bør man søge at gøre Rusland til en del af problemets løsning. Der kan IKKE findes en varig løsning for Ukraine uden Ruslands medvirken.”

Læs her: Kritisk Debat - Artikler: Vestlig Ruslandspolitik i en blindgyde?

kritiskdebat.dk/articles.php?article_id=1503

16/02/2015 - Nej, de civile østukrainere er næppe repræsenteret i de vestlige medier. De er ofre for en ukrainsk hær, som sender klyngebomber og raketter ...

Kilde: