Værd at læse

00

Et parti med total reform af demokratiet som politik? - Uden værdier?

Som nogen af jer måske ved, er jeg officielt på strejke. Det vil sige at jeg under-performer helt bevidst, da jeg nægter at lade mig udplyndre i et samfund, hvor staten tager langt over 50 % af min produktion.
 
Min strejke er kommet af, at jeg - efter at have begyndt at interessere mig for politik, og for første gang meldt mig ind i et parti - opdagede at det intet nytter, overhovedet! Flertallet er afhængige af systemet, og resten bestemmes af EU.
 
Derfor begyndte jeg i "Atlas Shrugged"-stil at strejke. I min version fungerer det ved, at tjene lige præcis nok penge til at kunne leve, og ellers lave alt selv (som Bonderøven, dog mindre ambitiøst), inkl. at holde høns.
 
Det er så mit valg og liv.

Efter mit nedenstående skriv, som er over en uge gammelt, er der sket ting og sager omkring Grundlovens §42, så det er mere aktuelt man turde håbe på.
 
Finn S kontaktede mig for at høre mig om jeg var interesseret i et frihedsparti. Mit korte svar var nej, men jeg gav en uddybning på hvad jeg ikke mere tror på, og kom med et spontant bud på et alternativ.
 
Her er mit spontane svar (enkelte linjer er dog rettet):
----------------------------------
 
Hej Finn
 
Indtil for omkring to år siden var jeg politisk engageret, og overvejende endda at stille op for LA. Siden hen er jeg blevet utrolig kynisk mht. til hvordan vi kommer videre. Blandt de scenarier jeg forstiller mig, er politik og demokrati meget langt nede på listen.
 
Ingen af de eksisterende partier, inkl. LA, kan ændre det eksisterende cirkus. LA er selv blevet opslugt, uagtet deres klynkemeldninger om forlig og om at "det trækker i den rigtige retning".
 
Den eneste mulighed jeg ser for at komme ud af dødvandet er, at et parti melder sig på banen, uden en værdipolitisk dagsorden, men med en pratisk politisk dagsorden. Altså kommer med et opgør med vanetænkningen, som LA også er faldet for.
 
Partiet skal:
1. Arbejde for at fjerne magten fra Christiansborg, og dele den ud til folket via direkte demokrati, og afstemninger om stort og småt. Teknologien er til det. Christiansborg skal ikke opfinde problemer at arbejde med; de skal tjene folkets vilje, og udføre det folk vil have i praksis. Folket skal også stemme om lovene i deres endelige form. Partiet skal altså som udgangspunkt instistere og støtte folkeafstemning om alle love.


2. Få Danmark ud af Unionen, forklare hvilket monster det er, og arbejd for frihandel
 
3. Nedlægge store dele af den offentlige administration i Danmark.
 
4. Arbejde på at gennemgå alle konventioner vi er tiltrådt. Evaluere lødigheden og aktualiteten, samt de konsekvenser de har vist sig at have, og revurdere om de stadig giver mening. Ikke anderledes end at gå forsikringerne igennem en gang imellem.
 
5. Insister åbent på at sabotere den nuværende måde, hvorpå at Christiansborg kører hen over hovedet på folket i en lukket klub, hvor de bestemmer. Og afvise at indgå studehandler og kompromiser i en uendelighed. Være åbne for at kræve ALTING til folkeafstemning. Det er kun 60 mandater der skal til, og hvis andre partier ved, at man konsekvent vil stemme for folkeafstemning til alt, vil det blive et værktøj der i starten kan bruges politisk, og om ikke andet i en valgperiode ville kunne udstille de gamle partiers uvilje mod at spørge folket. 4 års reklamekampagne.
 
6. Frihed og ansvar tilbage til borgerne.
 
Indvandring, skat, fordelingspolitik etc. som bestemt er vigtigt, og som folk går op i, er totalt irrelevante, så længe vi ligger under for EU, konventioner og magtmisbrug fra Christiansborg! Det vil også skabe splittelse at snakke politik, for man er selvfølgelig ikke enige med hinanden. Debatten skal gå på at systemet grundlæggende er forkert, at Christiansborg ikke er på omgangshøjde med folket. Ikke politik.
 
Se på Schweiz. Vi burde nemt kunne lave det samme her, og tiltrække investeringer og få frihed.
 
Men det korte af det lange er, at det næste frihedsparti eller hvad det nu bliver, der dukker op, også vil svare på den mikrofonholdende glædespiges (M/K) spørgsmål om de vil have lavere skat på arbejde. Men svaret bliver desværre ikke følgende:
 
"Det er jeg i øjeblikket fuldstændig ligeglad med, for uanset hvad vi beslutter, betyder det næsten ingenting, da EU og traktater har større indflydelse. I øvrigt er det uvæsentligt hvad jeg tror og mener. Jeg synes at når der er kommet styr på EU og der er blevet indført et direkte demokrati, så spørger vi simpelthen folk om, hvad de synes om de forskellige forslag, vi kan komme med, eller som de selv kan stille, og så ser vi hvad folk vil."
 
Det bliver i stedet et konkret svar, og hopsa, så er de i gang med at bedrive politik, hvilket ikke vil kunne samle mandater.
 
Et protestparti med en politik der går på at ændre det demokratiske system uden at bedrive politik. DET tror jeg på.
 
Tænk hvor bredt det vil favne. "Et kryds hvert 4. år er ikke folkestyre". Det var SFU der stod for den.
 
Ellers venter jeg bare på kollapset, når de har brugt de sidste værdier, nemlig pensionerne. Jeg håber dog ikke at det når så vidt, men at et kollaps i Spanien og Portugal vil kunne vække folk. Og dog.
 
Hvis det er i den retning du arbejder, så lyder det interessant. Hvis det er et værdipolitisk parti, så vil jeg ønske dig alt mulig held og lykke, og måske endda overveje at stemme, i stedet for at tænde op med valgkortet, bogstaveligt talt. :-)
 
De bedste hilsner
Lasse

--------------------------

Det var mit svar til Finn S. Jeg er for desillusioneret til at medvirke i et politisk projekt, og har trukket mig ud af systemet. Havde jeg kunne flytte, var det sket for længst.

Men det betyder selvfølgelig ikke at ideerne behøver at dø, for det er faktisk den eneste redning jeg ser for demokratiet i Danmark, inden de ubehagelige alternativer, jeg ellers forudser, vil ske.

Hvis nogen er interesseret i at gøre et forsøg i denne retning, så skriv til Finn Seistrup på f.seistrup@gmail.com eller ring 50439761

De bedste hilsner
Lasse Westy Bech

91 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere