Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

87

+8 Skrevet af Knud Madsen 872 dage siden - Direkte link

Der eksisterer billeder, der viser HTS i en kommunistisk demonstration.

Men ellers ved Ole Sohn det, idet hun var medlem af hans DKP lige indtil opløsningen.


Skrevet af Pjaltefanden 872 dage siden - Direkte link

HTS bliver ikke anset for at være specielt troværdig af vælgerne. Hun bliver bare opfattet som mere troværdig end Løkke.


+11 Skrevet af John Locke 872 dage siden - Direkte link

Som altid et fremragende stykke arbejde fra Jan C.

- Annonce -

- Annonce -


+10 Skrevet af Torben Mark Pedersen 872 dage siden - Direkte link
Fremragende artikel, stor respekt for dit gravearbejde for at få historien frem

Skrevet af Venstrepopulisten 872 dage siden - Direkte link

Under alle omstændigheder kan man diskutere, hvor stor forskel, der er på at være teoretisk marxist og kommunist?

Jeg beklager, men denne gang taler du virkelig som du har forstand (eller rettere viden) til, Jan. Den koldke krig vrimlede med 'demokratiske (sic!) antikommunistiske marxister, og efter SFs dannelse og invasionen af Ungarn, var det den almindelige position på den danske venstrefløj. Vist er Marx sovjetkommunismens ideologiske forbillede (gennem Lenin), men han er også socialdemokratismens ideologiske forfader (genne Karl Kautsyk) ligesom han er den ideologiesk ophavsmand til den antiautoritære socialisme (gennem Rosa Luxembourg), der har været dominerende i partier som VS og Enhedslisten.

 

Du skal altså læse noget mere på lektien Jan 

 

 


+3 Skrevet af Jan Christensen 872 dage siden - Direkte link

Det var vist næsten udelukkende i de kommunistiske lande, man idoliserede Karl Marx på en sådan måde, at man opkaldte byer (Karl Marx-Stadt) efter ham, stiftede priser i hans navn og opstillede statuer af ham. Jeg synes i hvert fald ikke, han præger gadebilledet her i Vesteuropa i voldsom grad. Han var/er et stort hit i lande som DDR, Rumænien, Sovjetunionen, Nordkorea og Kina. Det siger vist alt.

 

I øvrigt tror jeg, din definition af demokrater på den danske venstrefløj er noget bredere end den alment anerkendte.


Skrevet af Venstrepopulisten 872 dage siden - Direkte link

Marx er også en stor inspirator for vestmarxisterne  i Frankfurterskolen og deres kritisk teori. Og hvis du rent faktisk gad læse dem ville du opdage at de ikke lagde fingrene imellem i deres kritik af Sovjetkommunismen (eller Mao, for den sags skyld). Prøv f.eks. Karl Wittfogels Oriental Despotism, der indeholder en bidende kritik af Lenins forståelse af Marx og af totalitære regimer i det hele taget.

 

igen, læs på lektien, Jan. Nedenstående citat stammer også fra en marxist:

 

"Frihed vil altid være frihed for anderledes tænkende." (Rosa Luxembourg)


+7 Skrevet af _slettet_bruger_13809 872 dage siden - Direkte link
Socialisme handler om at centralstyre kapital og arbejdskraft. Så både i din teori og særdeles i praksis ender det totalitært og i blodbad, da centralplanlæggeren må tvinge folk til at gøre ting de ikke har lyst til, men som centralplanlæggeren har lyst til.

+2 Skrevet af Laurentius 872 dage siden - Direkte link

... da centralplanlæggeren må tvinge folk til at gøre ting de ikke har lyst til, men som centralplanlæggeren har lyst til.

Taler vi om den danske "velfærdsstat" her?


+5 Skrevet af _slettet_bruger_13809 871 dage siden - Direkte link
Ja den er vel 50% socialistisk. Den muslimske masseimmigration er et resultat af socialisme, som i den grad har skabt splid og grobund for blodbad.

+2 Skrevet af Natalie Hansen 872 dage siden - Direkte link
og efter SFs dannelse og invasionen af Ungarn, var det den almindelige position på den danske venstrefløj.

 

Gert petersen  SF (og KGB)

Pelle Voigt mv  :  (og KGB)

 

Læs desuden venligst følgende side fra Bent jensens bog,der stiller dine påstande i et noget...uheldigt lys


Skrevet af Venstrepopulisten 871 dage siden - Direkte link

Nu var Aksel Larsen jo agent for CIA, og mig bekendt er den eneste virkeligt veldokumenterede KGB-agent i SF sradig Holger Vivike - altså uden for Bent Jensens og Ole Hasselbalchs fantasier. Gert Petersens udtalelse om f.eks. Solidaritet kan lige så godt ses som værende i forlængelse af den neutralistiske afspændingslinje der var partiets politik på dette tidspunkt.

 

Men det virkelig demokratiske element i SF er og  var medlemmernes indflydelse, der altid har været af en helt andet størrelsesorden end tilfældet var i DKP. Det har været kendetegnende for partiet siden dets start at man vidste at man ikke kunne stole på hverken Sovjet eller på enhver anden autoritet, der hævdede at tale på socialismens vegne. Og den skepsis har resulteret i utallige formandsopgar og konflikter over partiets lige fra kampen mellem larsenister og antilarsenister i 1970'erne over opgørene omkring partiets EU linje til hele virakket om SFs udtrædelse af den nuværende regering 

 

 


+3 Skrevet af Natalie Hansen 871 dage siden - Direkte link

Du er nødt til at snakke udenom ved at påstå at Bent Jensen åbenbart har skrevet en bog bygget på fantasier.Direkte pinligt forsøg.

 

Vil du benægte at eks Gert Petersen og Pelle Voigt dyrkede KGB kontakter?

PET bedriver måske også fantasterier...eller er det måske dig der lever i en fantasiverden?

 

SF har et KGB problem,her er 3 eksempler:

 

Ifølge PET-kommissionen, samarbejdede SF’s tidligere formand, Gert Petersen med den sovjetiske efterretningstjeneste.

http://www.b.dk/danmark/sf-formand-hjalp-kgb

 

Pelle Voigt har selv indrømmet at have plejet KGB kontakter,og har faktisk tabt en injurie sag i.f.m dermed.

 

Holger Viveke (afdød). SF folketingsmedlem under KGB dæknavnet VART. (Ekstrabladet 26 MAR og 03 APR 1993).   KGB og SF...igen

 

I tysk TV om DDR tiden var der indslag om alle de venstreorienterede fra vesten der rendte rundt der før muren faldt...deriblandt også danskere.

 

 

 


Skrevet af Venstrepopulisten 871 dage siden - Direkte link

Vil du benægte at eks Gert Petersen og Pelle Voigt dyrkede KGB kontakter?

Men det er bare ikke det samme. Spørgsmålet er hvilke præmisser de kontakter har været baseret på. At mødes med repræsentanter  for en fremmed mangt er ikke det samme som at arbejde for dem.

 

Men uanset hvad fjerner det ikke det forhold at SF i sin politiske grundholdning var  særdeles skeptiske overfor Sovjets motiver under den kolde krig - ligesom socialdemokraterne også var det hele vejen igennem.

 


+4 Skrevet af Natalie Hansen 871 dage siden - Direkte link

EN gang til for Kong Venstrepopulist:

 

PET konkluderede at SFs formand samarbejdede med KGB:

Vedrørende SF’s formand, Gert Petersens, forhold til KGB fremgår det, at han i to tilfælde skal have udleveret oplysninger fra Udenrigspolitisk Nævn. Desuden skal han enkelte gange til KGB have videregivet oplysninger fra ambassadeindberetninger, skriver PET-kommissionen.

http://www.b.dk/danmark/sf-formand-hjalp-kgb

 

 

Hvis du tror at et par mere eller mindre fordrukne SF politikere kan narre KGB officerer i et møde, så har jeg et eiffeltårn til salg.

 

Hvorfor "glemte" du Holger Viveke?

 

Din påstand om at SF ligesom S var skeptiske overfor sovjetkommunisterne under hele den kolde krig får et komisk skær i fodnotepolitikkens lys.

 

Desuden synes jeg du skulle sætte dig ned og læse følgende side angående SFs kontakter i øst fra medderesegneord

 

 

Der er overskrifter som følgende:

Socialistisk Folkeparti om Sovjet-blokken som forbillede (1959)

PET-kommissionen om SF's samarbejde med Nordkorea PET-kommissionen om SF's samarbejde med Ceausescus Rumænien

PET-kommissionen om Gert Petersens syn på kommuniststaterne PET-kommissionen om SF's samarbejde med Rumænien, Nordkorea, Kina, Cuba, Jugoslavien (1987-88)

 

Og hovsa:

PET-kommissionen om SF's samarbejde med Sovjetunionen

"Det er paradoksalt, at omtrent samtidig med, at PET begyndte at nedtrappe registreringen af folkesocialister, intensiverede den sovjetiske ambassade og de sovjetiske efterretningstjenester (den civile KGB og den militære GRU) deres forsøg på at etablere kontakter til ledende SF’ere. I en rapport fra januar 1967 kunne PET konstatere, at syv kendte SF’ere de seneste år havde plejet forbindelse med diplomater fra den sovjetiske ambassade"

 

 

SF har KGB skeletter i skabene.


Skrevet af Venstrepopulisten 871 dage siden - Direkte link

Nej, jeg har ikke glemt Holger Vivike (i hvert fald ikke mere end du har glemt Aksel Larsen!). Og jeg må ærligt talt indrømme at jeg ikke har den store tiltro til hverken Bent Jensen eller PET, når det handler om vurderingen af trusselsbilledet på den danske venstrefløj generelt. PET overvågede alt hvad der kunne kravle og gå på venstrefløjen i den periode uden at interessere sig en pind for for de konkrete holdninger hos de enkelte pariter eller strømninger der bl.a. var i en voldsom meget offentlig konflikt om forholdet mellem socialisme og demokrati (konflikten gik bl.a. direkte igennem VS, med Preben Wilhjelm på den demokratiske fløj overfor (hold fast) Karen Jespersen og Ralf Pittelkow på den antidemokratiske fløj).

 

Men uanset hvad, så skyder debatten omkring ledende SF'eres mulige forhold til KGB forbi målet i forhold til trådens indhold her, og i særdeleshed i forhold til den forestilling, at det at være teoretisk marxist også medfører at man er kommunist og tilhænger at totalitære regimer som Sovjet eller Kina (for at det ikke skal være løgn kan man internationalt også finde eksempler på demokratiske kommunister under den kolde krig, bl.a. i Frankrig og Italien - men det er en anden historie). SF politiske grundholdning var demokratisk og de mange tusind medlemmer viste sig iøvrigt hurtigt at være særdeles krævende i forhold til ønsket om medlemsdemokrati og  muligheden for at have indflydelse på partiets politik (ofte mere end ledelsen brød sig om).

 

Og endelig skal det med at den teoretiske akademiske marxisme (som er den Schultz taler om i ovenstående) blev og (et stykke af vejen) stadig bliver læst vidt og bredt i dele af samfundsvidenskaberne - og med god grund. Frankfurterskolen forbliver et genuint videnskabeligt bidrag til forståelsen af dynamikken omkring magtforhold indenfor utallige sfærer spændende lige fra æstetik til teknologiudvikling og arbejdsmiljø. Mine egne studerende læser Frankfurterskolen (og inden jeg bliver beskyldt for ideologisk indoktrinering vil jeg understrege at de også læser alt muligt andet).

 

Man kan simpelt hen ikke slutte på den måde, som Jan C, har gjort i ovenstående. Det er at tale mod bedre vidende.


+2 Skrevet af _slettet_bruger_1602 871 dage siden - Direkte link

Og den i dag evigt flæbende Jørgen Dragsdahl var naturligvis - altså uden for Bent Jensens og Ole Hasselbalchs 'fantasier' - jo også en 100 pct. loyal, dansk præmiedemokrat, ikke? Hvem tilhører du? Ulvene, fårene eller vogterne? I en anden tid - say 1945-46 - ville manden være blevet skudt!


+3 Skrevet af _slettet_bruger_13809 872 dage siden - Direkte link

Sjovt som de to nederlags varianter af socialisme, den tyske nazisme og italienske fascisme, ikke rigtig på samme måde som den russiske og kinesiske må dyrkes uden at blive sat i bås med de tyske og italientske. Man kan ikke være en nazist på den rigtige moderne måde som man kan være kommunist, fordi det har jo ikke noget at gøre med USSR!


+4 Skrevet af Telos 872 dage siden - Direkte link

Det, jeg finder allermest interessant ved din gennemgang, er mediedirektørers fortid som kommunister. Dette er formentlig en del af forklaringen på den fuldstændig farvede mediedækning, som primært kommer fra DR og Ekstrabladet. Jeg mener, at dette er et demokratisk problem i Danmark.


+3 Skrevet af Dane 871 dage siden - Direkte link
Absolut Telos, men hvordan løser man det problem når vi bliver ved med at fodre mediedyret ?

+3 Skrevet af Telos 871 dage siden - Direkte link

Man kan indskærpe overfor medierne, at deres adfærd reelt fjerner demokratiet, og dermed mister lovene og folketinget sin legitimitet. Man kan ganske enkelt ikke have demokrati, når medierne propaganderer så voldsomt.

Skulle blå blok alligevel vinde på trods af en fortsat farvet hetz fra medierne, så kan man jo afskaffe mediestøtten og licens.


+4 Skrevet af _slettet_bruger_13809 871 dage siden - Direkte link
Fuldstændig, så derfor burde et hver borgerligt parti gå ind for 100% privatisering af medier, kultur og uddannelse. Den sidste vil jeg under normale omstændigheder gerne være tvangsfinansieret men når fx 50% af folkeskolelærere stemmer EL så går det ikke, da de resterende selvfølgelig stemmer SF og R.

+2 Skrevet af hans andersen 871 dage siden - Direkte link

Blev hun ikke genopdraget i en østtysk lejr ?


Skrevet af Pjaltefanden 871 dage siden - Direkte link

?

 

Hendes forældre var borgerlige, siger hun selv.


Skrevet af hans andersen 871 dage siden - Direkte link

For ældre er normaalt ikke ansvarlige for skøre børn .-)


Skrevet af ckh 871 dage siden - Direkte link

HTS har aldrig været kommunist, Hun har heller aldrig været socialdemokrat.  Men hun har været medlem af først det ene - og så det andet parti. Det er hende ligegyldigt hvilken politik det pågældende parti står for. Hendes moral er simpelthen:  mig, mig, mig - og så skidt med de andre.  


+1 Skrevet af Pjaltefanden 871 dage siden - Direkte link

Hun er vel bare der hvor hun kan få mest magt. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis hun skifter til V, når blå blok har vundet valget


+2 Skrevet af Morten Dreyer 871 dage siden - Direkte link
Det nævnes at der er billider af Thorning i en kommunistisk demonstation. Det bør nævnes at i et billede optræder hun i partisantørklæde, samtidig med at hun er bannerfører med et kommunistisk slogan. Det er vel ikke ganske almindelige tilskuere som går i spidsen med kommunistiske slogans

Skrevet af PRAAD 871 dage siden - Direkte link

Gucci Helle er tættere på Maggie Thatcher idag (uanset udgangspunktet).


+2 Skrevet af _slettet_bruger_1602 871 dage siden - Direkte link

Hun er tættere på sponger-familien Kinnocks, det er ikke helt det samme!


+3 Skrevet af Hr Genial 871 dage siden - Direkte link

      Selvom man kommer en lort i en silkestrømpe, stinker den stadig af lort.


+1 Skrevet af Knud Madsen 871 dage siden - Direkte link

Kloge ord, Hr. Genial, meget kloge ord.


Skrevet af stenergut 871 dage siden - Direkte link

Det er muligt at hun har været kommunist, men kommunisten er i fuld gang at tørre røv med Løkke på TV2.


+2 Skrevet af Jens Knudsen 871 dage siden - Direkte link

Uanset om man er politisk uenig med Helle og hendes støtter eller ej, så må man erkende at hun er super dygtig til at tage æren for den fremgang som de værdiskabende danskere og de internationale konjunkturer har skabt.

 

Ingen anden dansk politiker er i øjeblikket mere velsmurt i disciplinerne:

Italesætning retorik faktafusk stråmænd udenomssnak vildledning personangreb

 

Det virker fremragende, danskerne tager flosklerne og udenomssnakken til sig, og lader sig vildlede i hobetal.

 


+2 Skrevet af Telos 871 dage siden - Direkte link

Det er ikke en fodboldkamp det her. Måske du skulle overveje, om du er egnet til at tage stilling til samfundsspørgsmål.


Skrevet af stenergut 871 dage siden - Direkte link

Ok, du holder dig ellers ikke selv tilbage i den anden tråd.


+1 Skrevet af Ivan Dybdal 871 dage siden - Direkte link

At have været kommunist er i dag næsten lige så socialt stigmatiserende som at have været nazist.

Hvis Helle Thorning-Schmidt har været kommunist, er hun næsten lige så socialt stigmatiseret, som hvis hun havde heilet sammen med Jonni Hansen i Greve.

Problemet er at kommunister ikke skyr nogen midler for at få og beholde magten. De mener, at de har ret pga en ufejlbarlig videnskabelig analyse af historien. Derfor mener de, at de har ret til magten og er de udpegede (salvede) af historien, mens deres modstandere er ikke-mennesker som bolsjevikkerne i sovjet kaldte deres ideologiske modstandere.

Derfor bruger de nu alle midler, herunder deres støtter blandt journalister især i de medier, der er afhængig af venstrefløjen, DR og TV2.

For de salvede socialister helliger hensigten midlet.


+1 Skrevet af _slettet_bruger_13809 871 dage siden - Direkte link
Minder meget om fredens religion.

+2 Skrevet af hans01 871 dage siden - Direkte link

Tidligere tiders kommunister forsvandt ikke med murens fald, de blev alle socialdemokrater af navn ikke sind, dette gælder hele vest europa.

 

Ligesom alle nazister i tyskland, blev gode demokrater efter 1945..

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
6
12
9
8
8
7
11
20
13
13
11
8
13
11
15
4
8
10
15

- Annonce -


Om Jan Christensen
Selvstændig og blogger. Tidligere tyskstuderende og stadig meget germanofil. Jeg elsker også Brasilien, ikke mindst fodbolden. I det politiske...

Se Jan Christensens profil
eller
Følg Jan Christensen- Annonce -