Forening raser: Dyrere smøger er en hetz mod de fattige

Krigen mod de fattige:  Den medicinal-sponserede Forbuds- og folkesundhedsbevægelse i det offentlige er fremme igen med det slidte forslag om at s...

Klaus K,

24/02/2014

Krigen mod de fattige:  Den medicinal-sponserede Forbuds- og folkesundhedsbevægelse i det offentlige er fremme igen med det slidte forslag om at sætte cigaretprisen op - denne gang til 100 kroner.

Dette forslag er en hetz imod de fattigste danskere, siger Klaus K, kendt fra 180grader og musikerforeningen Den Gule Negl, til MetroXpress.

"Det er et umoralsk forslag, der vil gøre livet surt for de fattige, som trods prisforhøjelsen vil købe cigaretterne. Deres købekraft bliver dermed endnu ringere, end den er i forvejen," siger han i MetroXpress.

"Det er dårlig stil af rige, offentligt ansatte professorer at føre krig mod de fattige. Hvorfor vil de gøre de fattige endnu fattigere?" spørger Klaus K.

Økonomiprofessor Christian Bjørnskov fra Århus Universitet har tidligere vist, at øgede cigaretafgifter har den negative effekt, at de nedsætter rygernes købekraft. Mange nye studier viser nemlig, at øgede afgifter ikke nedsætter cigaretsalget længere.

Rygerne kompenserer med andre ord for øgede cigaretafgifter med reduceret forbrug andre steder - til skade for detailsalget og den overordnede økonomi.

Kampagnen for forbud og høje cigaretafgifter er finansieret af medicinalindustrien

Klaus K. gør endvidere opmærksom på, at krigen mod rygning er sponsoreret af den internationale medicinalindustri, som ved prisforhøjelser på cigaretter kan sætte prisen tilsvarende op på Nicorette. Det er kendt, at krigen imod rygning er iværksat og styres world-wide af penge fra de globale medicinalgiganter. [1]

Starten på anti-ryge krigen kan spores tilbage til 1991, hvor den stenrige medicinalfond Robert Wood Johnson Foundation begyndte at oversvømme akademikere i USA og Europa med millionbeløb, hvis de ville gå til angreb på tobakken - bl.a. ved at promovere rygeforbud & øgede cigaretafgifter [2 - 3].

Johnson-fonden er majorititsejere af medicinalgiganten Johnson & Johnson, som ejer Nicorette-konceptet gennem datterselskabet McNeil.  

Derfor er krigen mod rygning i virkeligheden medicinalindustriens & sundhedsvæsenets krig mod de fattige. Den har meget lidt med sundhed at gøre. Hensigten fra medicinalgiganternes side er at presse en lovgivning igennem, der gør det muligt at sælge flere drugs. Dette er lykkedes flere gange i Danmark.

I læser afstemningen på MetroXpress ser der ud til at være et stort flertal imod at hæve prisen på cigaretter. Formentlig derfor vil ingen af politikerne øge cigaretafgifterne, hverken i S eller V.