Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

110

Skrevet af Lennart 1578 dage siden - Direkte link

Fantastisk god reportage -- som at være der selv:

 

Den socialdemokratiske, feministiske debattør, Karen West, rejser sig op og påpeger, at der i indvandrermiljøerne i Danmark findes kvinder, som ikke har ret gode muligheder for at træffe frie valg, fordi deres handlefrihed begrænses korporligt af ægtemanden eller faderen. Mens Karen West taler om disse indvandrerkvinders svære kår, sidder den unge dame, der stillede det foregående spørgsmål, og stirrer intenst på sin mobiltelefon, mens hun bevæger sin tommelfinger med lynets hast og vipper med foden.

 

Simpelthen topklasse!


Skrevet af Mads M 1578 dage siden - Direkte link

Respekt til Karen West for ikke at glemme en gruppe som hendes søstre ofte helt udelader fra diskussionen.


Skrevet af Camilla Paaske Hjort 1578 dage siden - Direkte link

Tak for det :-). Det var ved et rent tilfælde, at jeg kom til at kigge over på pigen, mens Karen West talte. Jeg blev faktisk lidt chokeret. Håber, folk forstår, hvad jeg prøver at formidle igennem den detalje.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af K Jensen 1578 dage siden - Direkte link

Karen West kom vel ikke tilfældigvis ind på, hvordan kvindekvoter i bestyrelser, tvungen mandlig barsel eller et fobud mod købesex, på nogen måde skulle hjælpe undertrykte indvandrekvinder?

 

Fordi det er jeg ikke lige sikke på at jeg fatter... 


Skrevet af Camilla Paaske Hjort 1578 dage siden - Direkte link

Jeg er ikke helt klar over, om Karen West går ind for kvoter og tvungen mandlig barsel (men vist nok det sidste). Jeg ved, hun ikke går ind for sexkøbsforbud. Hun talte ikke om de ting ved den lejlighed. Problematiserede bare frihedsbegrebet i forhold til (nogle) indvandrerkvinders levevilkår.


Skrevet af Martin Munkholt 1578 dage siden - Direkte link

Jeg forstår ikke hvad der er i vejen med "kun" at have lige muligheder - lige resultater kan da ikke være et mål i sig selv?

 

I øvrigt fremragende reportage!


Skrevet af slettet bruger 717 1578 dage siden - Direkte link

Vi har så mange flere kvinder end mænd blandt de ansatte. Men man ansætter jo ikke en middelmådig mand, når man kan få de bedste 13-tals kvinder

”at du ligesom andre borgerlige kvinder i ligestillingsdebatten er helt ligeglad med lige repræsentation.

Elisabeth Møller Jensen hykleri illustreres vel fint i disse citater.


Skrevet af Martin Munkholt 1578 dage siden - Direkte link

Der er ikke noget hyklerisk ved det. EMJ ved jo som kvinderetsforkæmper, at alle de dygtige mænd bestrider topposter og derfor er optaget, mens de dygtige kvinder bliver forbigået og derfor er nemt tilgængelige.

Det har absolut intet at gøre med at hun selv er chauvinist.


Skrevet af slettet bruger 717 1578 dage siden - Direkte link

bwahahahah.. touche!


Skrevet af Gunnar Langemark 1578 dage siden - Direkte link

Nej de middelmådige skal sidde i bestyrelsen.


Skrevet af Conrad 1578 dage siden - Direkte link

Det citat klippede jeg også ud, men ingen grund til at gen-poste det efter dit fine indlæg her, Marius :)


Skrevet af Andersen 1578 dage siden - Direkte link

 

Møller Jensen:

”Jeg vil sige, at det er udmærket. Bedre sent end aldrig,

selvom det er ca. 10 år senere end Sverige"

 

Ja - det tager lang tid før liberale deltager i debatter om hvordan man kan tvinge diverse ting igennem med politisk magt. Ligesom det sikkert kommer til at tage lang tid før socialister "kommer ind i kampen" om hvordan man får fjernet topskatten. Og ligesom det kommer til at tage lang tid før borgerlige kommer igang med "pick the winner" diskusioner om hvilke industrier politikere skal smide skatteborgernes penge i hovedet på. Underligt ikke?


Skrevet af Gert Wiik 1578 dage siden - Direkte link

Topklasse!


Skrevet af Deep Throttle 1578 dage siden - Direkte link

I modsætning til mange i salen tager Møller Jensen spørgsmålet med ophøjet ro: ”Jeg synes da, at alle skal have indflydelse”, siger hun. ”Man skal have unge med, og man skal have ældre med, og selvfølgelig skal man også have kvinder med. Det ville jo være et meget, meget mærkeligt samfund, hvis kvinder ikke havde indflydelse.”

 

Mon ikke spørgsmålet gik på om hvorfor det var vigtigt at kvinder havde indflydelse i kraft af at være kvinder og ikke blot kønsløse individer. Jeg tror spørgeren havde forventet noget i retning af et svar om de 'særligt kvindelige' værdier, som efter sigende skulle være 'meget bedre' siden de nu skal begaves med bestyrelsesposter for deres kønsværdi=bestyrelsesprostitution? Det vil med føre bestyrelsesudgifterne vokser dramatisk for at få de kvalificerede med, og så fylde op med tavngsdrivgodset. Skal bestyrelsen så have fælles toiletter for at der ikke aftales skumle lokumsaftaler derude? Og må mændene så stå op og gøre deres nr 1.???

 

Iøvrigt om Norge som foregangsland for DK, så tvangshjemsender de irakere, og den del kan vi jo godt blive enige om. 


Skrevet af Camilla Paaske Hjort 1578 dage siden - Direkte link

Jeg burde nok have uddybet mit spørgsmål. Jo, det gik på, at jeg ikke forstår, hvad det er, der gør, at lige netop KVINDER skal have indflydelse. Enten er kønnene forskellige - og så kan man jo sådan set godt argumentere for, at det er vigtigt, at begge køn er ligeligt repræsenterede, hvis de byder på noget forskelligt (og hvis man betragter lige fordeling mellem forskellige mennesker som et afgørende ideal, og accepter tvang). Eller også er kønnene ens (kun samfundet påtvinger en forskel), og det ER jo den klassiske, feministiske position - alle forskelle er konstruktioner - og så er det jo netop helt ligegyldigt, om det er mænd eller kvinder, der har mest indflydelse. Så er der for så vidt hverken mænd eller kvinder i verden.

 

Personligt mener jeg, at kønnene er forskellige, men at det ikke berettiger til, at staten skal påtvinge ligelig fordeling af mænd og kvinder noget som helst sted. Jeg mener også, at komplementaritet mellem kønnene er bedre end konkurrence. Og når vi får bare lidt fred, ordner vi os netop i vidt omfang komplementarisk. Selv i velfærdsdanmark er det kvinder, der passer børn og syge - ofte i statsligt regi, men alligevel.


Skrevet af Deep Throttle 1578 dage siden - Direkte link

Tak for opklaringen. Det giver mere mening.

 

Det lyder som om, at den af kvinderne selvudråbte 'kønskamp' (mændene kæmper jo ikke mod kvinderne) ikke blot skal ligestille kønnene, men helst nedkæmpe det mandlige. Underligt agenda.


Skrevet af Hank Rearden 1578 dage siden - Direkte link

"Hvorfor mener du, at det er vigtigt, at kvinder har indflydelse i samfundet?"

 

Elisabeth: "Fordi det synes jeg da..."

 

Det er argumentation på et meget højt niveau. Det understreger blot at hendes holdninger er opstået på baggund af hendes følelser, som hun ikke er i stand til at redegøre for.


Skrevet af Jesper Kristensen 1578 dage siden - Direkte link

Problemet er fra ende til anden, at dem, der forfægter Elisabeth Møller Jensens livssyn, er kollektivister, der er så bedrevidende, at de er villige til at holde en pistol for panden på ALLE, der ikke er enige med dem.

 

Det er den typiske, grænseløse adfærd, der også udvikler sig i forhold, hvor kvindens bedre halvdel ikke sætter nogen grænser for galskaben. Jeg elsker virkelig kvinder inderligt, men den slags "drama queen" adfærd er simpelthen respektløs, og de kommer ikke 1 mm med den slags respektløs adfærd overfor mig. Men så er det jo godt, de har LOVEN og med magt kan "træne mig" til at forstå deres urimelige adfærd ... *suk*

 

Mie Harder, derimod, er individualist og mener ikke, at hun har ret til at stikke en pistol op i hovedet på personen overfor sig for selv at komme frem i verden. Hun er ganske enkelt et mere modent og ansvarligt menneske, der tør tro på sit eget værd.

 

Jeg er egentlig ret enig i et citat jeg løb ind i den anden dag: mænd er som flodbredden, og kvinder er det vand, der flyder igennem dem.

 

(Hint: se hvad der sker, når manden ikke sætter grænser ... i politik ... i parforhold ;o) )


Skrevet af Sune Marcuslund 1578 dage siden - Direkte link

Det fremgår ikke af artiklen, men var der ingen som nævnte problemet i forhold til den private ejendomsret?

 

Hvis staten via lov tvinger ejerne af virksomheden til en bestemt sammensætning af bestyrelsen, fratager de jo reelt ejerne retten til selv at bestemme hvem der varetager deres interesser bedst.

 

Det er i mine øjne et af de største probelmer ved hele kvotetanken


Skrevet af slettet bruger 899 1578 dage siden - Direkte link

Billedet til artiklen er 'Rosie the riveter' - et amerikansk ikon på kvinder i krigsindustrien under 2. verdenskrig - og har som sådan ikke noget med feminisme at gøre, vel nærmest tvært imod. Hende der lagde ansigt til Rosie døde fornylig. I den sammenhæng var der en historie om at hun var malet med lidt mere muskuløse arme, end hun var i besiddelse af i virkeligheden. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Rosie_the_Riveter

http://www.huffingtonpost.com/2010/12/30/rosie-riveter-dead-geraldine-hoff-doyle_n_802772.html


Skrevet af Gunnar Langemark 1578 dage siden - Direkte link

http://www.youtube.com/watch?v=9CQ0M0wx00s

sangen


Skrevet af Thomas Christensen 1578 dage siden - Direkte link

"Halvdelen af mændene i bestyrelsen for Kvinfo er sådan set mænd."

 

Nu tror jeg sgu' jeg bliver abonnent. Det bedste betalte indslag hidtil.


Skrevet af Gunnar Langemark 1578 dage siden - Direkte link

men det er vel højt sat...


Skrevet af slettet bruger 3164 1578 dage siden - Direkte link

Kanon reportage. Tak for det.

 

Derudover til Mie Harder: Fortsæt det gode arbejde. Der er virkelig brug for dig og dine holdninger derude.


Skrevet af Lars Jensen 1578 dage siden - Direkte link

+ 10

 

Hvis der kommer nok betalende brugere på 180grader, kommer der så billeder på disse artikler? Jeg er selv visuelt orienteret, og kan ikke lade være med at lave mine egne inde billeder af de to debattører. Og hende kvinfo-trunten ligner hun-ulven Ilse på min indre biograf, hvilket nok skal holde mig vågen og bekymret i nat.

 

Nogle rigtige billeder ville virke fint ;o)


Skrevet af Lars Jensen 1578 dage siden - Direkte link

Mie vinder klart - både på holdninger og udseende.


Skrevet af henglein 1578 dage siden - Direkte link

På vej hjem i metroen overhører jeg en samtale mellem to unge kvinder, der også var med til arrangementet. ”Hende Mie Harder mener jo nærmest, at staten bare skal opløses,” siger den ene forarget. ”Ja,” siger den anden undrende. De er tydeligvis aldrig blevet udsat for liberal tankegang før. Men bedre sent end aldrig.

At kalde opløsning af staten en "liberal" tankegang er vel forkert.  Et bedre udtryk for denne tankegang vil være "anarkistisk" (anarki = fravær af en offentligt anerkendt regering eller myndighed med ret til magtanvendelse). 

 

Det er ikke underligt, at de unge kvinder var fremmede for tankegangen om opløsning af staten, da der er meget få eksempler i historien at forholde sig til.  (Det kan måske argumenteres, at Somalia i 1990erne kunne betragtes som de facto opløst stat.)


Skrevet af Mie Harder 1578 dage siden - Direkte link

Uden at vide det med sikkerhed, antager jeg, at Camilla refererede denne meningsudveksling som et udtryk for den misopfattelse af liberalismen, som de to giver udtryk for. Jeg sagde intet under debatten, der burde kunne tolkes hen i retning af, at staten bare skal opløses: Jeg gav udtryk for helt simple borgerligt-liberale opfattelser, så som at rettigheder bør følge individer, og at resultatlighed er en undertrykkende, ufri utopi. Men hvis man aldrig før har været udsat for en borgerlig-liberal tankegang, kan man måske, som de to piger, forledes til at sætte lighedstegn mellem enhver statskritik og den totale opløsning af staten (anarki).. 


Skrevet af Adam2010 1578 dage siden - Direkte link

Super god artikel!

 

I øvrigt en god iagtagelse, at valg til Folketinget også burde udsættes for kvoteopdeling, hvis bestyrelser skal.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

12
11
16
10
11
11
20
12
13
16
11
9
11
17
15
13
13
13
12
9

- Annonce -


Om Camilla Paaske Hjort
Freelancejournalist for 180Grader.dk. Medlem af Dansk Presseforbund. Kontakt: camillahjort09(snabela)yahoo.dk og camillahjort09(snabela)gmail.com.

Se Camilla Paaske Hjorts profil
eller
Følg Camilla Paaske Hjort- Annonce -