Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

20

Skrevet af Kenneth K 1606 dage siden - Direkte link

Lad os da liberaliserer våbenloven, enhver skal da kunne forsvare sig selv, når nu staten åbenbart ikke magter opgaven.

 

Tror da nok en indbrudstyv vil tænke sig om 2 - 3 gange hvis han vidste at han risikere at stå med næsen ind i løbet på en Glock.


Skrevet af _slettet_bruger_7796 1606 dage siden - Direkte link

Lad os helt afskaffe den istedet.


Skrevet af jesper 1606 dage siden - Direkte link

"Det er der du skal tænke dig om inden du går ind i en 7-Eleven og begynder at tage slik ned fra hylderne. For hvis jeg står udenfor er det ikke sikkert, at du kommer hjem den dag."

 

Citat John Smith:-)

 

http://www.youtube.com/watch?v=XiE_XB06uus

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af jesper 1606 dage siden - Direkte link

Afvæbningsfortalerne her i Danmark har i mange år brugt USA som skræmmebillede. Altså et utilitaristisk argument. Men selv validiteten af dette argument er tvivlsom. Det vil jeg prøve at gøre rede for nedenfor. Argumentet er dog ved at miste sin vægt. Det er jo efterhånden oplagt for selv de mest tungnemme, at den relativt høje kriminalitet i USA har mange andre årsager end let adgang til skydevåben.

Sorte begår f.eks. 7 gange så ofte mord som hvide (inkl. hispanics) i USA (se Wikipedia link nedenfor). Og hispanics har også en meget stor overkriminalitetsrate (måske 3-4 gange for mord). Og når der er 12,6% sorte i befolkningen og 16,3% hispanics slår dette naturligvis stærkt igennem på kriminalstatistikken. Faktisk begår sorte i USA over halvdelen af mordene. Og hispanics begår formentlig en ret stor del af de resterende. Og det behøver man jo ikke være racist eller kollektivist for at mene er et problem.

Hvis man ser på mordraterne i USA i stater hvor befolkningssammensætningen ligner den danske er de da også sammenlignelige selv om amerikanerne har let adgang til våben. F.eks. Iowa med omkring 1,3 per 100.000 indbyggere per år mod omkring 1 i Danmark (men Iowa har også en yngre befolkning end Danmark). Og hvis vi ser på udviklingen falder mordraterne i USA hurtigere end i Danmark (i det omfang de stadigvæk falder i DK). Og vi har langt højere rater for berigelseskriminalitet.

Og hvis man sammenholder det med det faktum, at våbenlovgivningen i USA gemmen de seneste 30 år er blevet kraftigt liberaliseret. Der er faktisk i dag kun 1 stat hvor man ikke må bære et skjult våben. Så er der noget der tyder på, at en bevæbnet befolkning ikke er en hindring for et fredeligt samfund. Måske tværtimod i en tid hvor den organiserede kriminalitet og bandetyranni vokser frem.

Mit gæt er, at vi i løbet af de næste 10-20 år vil se et USA som har mindre kriminalitet end Europa (det gælder allerede indenfor en række områder). Og at vi her i Europa må erkende, at omfattende voldelig kriminalitet er en konsekvens af et multikulturelt samfund (nogle kulturer er naturligvis mere kompatible; østasiater har vi f.eks. slet ingen kriminalitetsproblemer med). Og at den eneste måde at dæmme op for denne kriminalitet er ved at lade den lovlydige del af befolkningen forsvare sig selv. Eller rettere: Det håber jeg vi indser.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_the_United_States


Skrevet af Porcupine 1606 dage siden - Direkte link

Schweiz og Tjekkiet er andre gode eksempler på lande med liberal våbenlov og lav kriminalitet.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
6
12
9
8
8
7
11
20
13
13
11
8
13
11
15
4
8
10
15

- Annonce -

- Annonce -