Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

75

Skrevet af Grølheim 1636 dage siden - Direkte link

Der er ikke noget problem i at fejre hagekorset. Det er et religiøst lykkesymbol for over 2 milliarder mennesker. Der er ingen grund til, at assosiere hagekorset med nazisme.


Nazisterne fejrede faktisk også 1. maj. Nationalsocialister er, trods alt, socialister.


Skrevet af Lars Jensen 1636 dage siden - Direkte link

Der er ikke noget problem i at fejre hagekorset. Det er et religiøst lykkesymbol for over 2 milliarder mennesker.

 

Det skal du så bare lige forklare grundigt til de 100 kampklædte autonome som møder op foran dit hus, når festlighederne starter.


Skrevet af Kurt Birk Jensen 1636 dage siden - Direkte link

Nazisterne kunne det dér med 'branding'!

LOL!

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Baphemetis 1636 dage siden - Direkte link

Mig bekendt går det den anden vej rundt men jeg har ikke checket nærmere.


Skrevet af Niels Ipsen 1636 dage siden - Direkte link

Lad os vurdere folk på det de er, og det de mener idag - alting har en historie - også symbolerne. Mie's parti har en kedelig "brunskjorte" historie, som vi trods alt heller ikke lægger moderne konservative til last. 


Skrevet af Mie Harder 1636 dage siden - Direkte link

Niels, nogen, der er mere historiekyndige end mig, må supplere. Men den korte flirt med uniformer og skrårem, som rigtignok fandt sted hos enkelte afdelinger af Konservativ Ungdom i 1930'erne, var mig bekendt udbredt i flere ungdomspartier på det tidspunkt. Men det er jo i øvrigt symboler, man meget hurtigt gik væk fra at bruge! Ligesom at man bør tage afstand fra kommunistiske symboler, ville vi vel alle tage afstand fra nogen, der genoptog nazismens symboler i dag. Jeg synes, at din sammenligning er usmagelig. 


Skrevet af The Midas Touch 1636 dage siden - Direkte link

John Christmas Møller, som var formand for De Konservative i 1930'erne, var årsagen til at nazismen aldrig blev mere udbredt i Danmark. Hans arbejde med Konservativ Ungdoms sympatier og antipatier tillægges i dag utrolig stor betydning i forhold til at nazismen heldigvis aldrig blev en stueren ideologi i Danmark samt at et parti som DNSAP toppede med små 2% af stemmerne. Din sammenligning er derfor langt ude, idet du aldrig kan undgå ekstremer i dit parti. Det der må være afgørende er hvorledes toppen i partierne handler i forhold til dem.. 


Skrevet af Bertel Vagn Christensen 1636 dage siden - Direkte link

Herunder et tilbageblik til 25. februar 1933, da DKPs såkaldte Arbejderværn i brune skjorter og skråremme anførte en demonstration mod arbejdsløshed. Inspirationen kom fra de tyske nationalsocialister, hvis ‘Sturmabteilung’ (SA), populært blev kaldt brunskjorterne. De marcherede ligeledes med lange støvler og ridebukser.

http://www.uriasposten.net/archives/14633


Skrevet af slettet bruger 3421 1636 dage siden - Direkte link

Og SF's leder gennem mange år Gert Petersen, havde også en kedelig historie at berette, eller hvad med Nyrop's far der var opføt i Bovrup kartoteket, det lægger vi heller ikke vore dages socialdemokrater til last. Men med hensyn til de totalitære kommunister hos Enhedslisten, er det ikke ligefrem urimeligt, at drage paralleler, det er grumme mennesker - og de er lyslevende.


Skrevet af Kian Conteh 1636 dage siden - Direkte link

Konservative var ikke specielt ramt at nazistiske tendenser, men konservative var de enste, der ekskluderede dem alle. Alle de andre beholdt dem i deres rækker.

 

Der er skam ikke nogen kedelig historie her, men en historie alle konservative kan være stolte af. Ålborg KU's engagement mod tyskerne er endda blevet filmatiseret.


Skrevet af Baphemetis 1636 dage siden - Direkte link

Er Mie mon igang med et politisk selvmord? Hammer og segl? Hvor?


Skrevet af Mie Harder 1636 dage siden - Direkte link

Nu var jeg der selv. Jeg tog godt nok ikke billeder, men der er heldigvis et par tusind andre vidner.


Skrevet af Baphemetis 1636 dage siden - Direkte link

Min nevø har også en gammel kasket fra den røde hær som han lufter ved særlige lejligheder, men han er nu ikke særligt meget gammelkommunist af den årsag og han går altså ikke ind for bonde-arbejder-diktaturet. Helt ærligt så var de fleste faner vel uden hammer og segl? Det virker altså lidt plat eller paranoidt.


Skrevet af Bertel Vagn Christensen 1636 dage siden - Direkte link

Ja, det er kært, kitch på den fede måde.


Skrevet af slettet bruger 834 1636 dage siden - Direkte link

Så har han fandeme nogle ringe forældre, hvis de ikke har forstået/forklaret hvad det er for et symbol han render rundt med!

 

Symbolerne bliver ikke mindre af at bæreren er idiot.

 

"Min nevø har et Nazi armbånd, som han lufter ved særlige lejligheder, men han er nu ikke særligt nazistisk, altså han går ikke ind for socialisme der indebærer at udrydde dem vi ikke synes passer ind. "


Skrevet af slettet bruger 834 1636 dage siden - Direkte link

Bemærk forskellen mellem at tydeliggøre at have et korifæ hængende derhjemme kontra at flashe det frem på sin person.

 

At have en del af  historien derhjemme er en ting. At iklæde sig den, er en helt anden,


Skrevet af Baphemetis 1636 dage siden - Direkte link

Jeg skal heller ikke specielt forsvare det, jeg fortæller blot at den slags findes. Kitch som Bertel kalder det.


Skrevet af Maroan 1636 dage siden - Direkte link

Selvom nazismen ikke har nær så mange menneskeliv på samvittigheden,

Den sætning er så uhyrlig at du nærmest bliver nødt til at uddybe den! Det er tilladt at hade alt hvad der er rødt af hele sit hjerte, men den sammenligning er ganske enkelt udsmagelig. Og ja, jeg ved udmærket hvad der foregik i USSR under kommunismen!


Skrevet af Bent Pedersen 1636 dage siden - Direkte link

Skrevet af Bertel Vagn Christensen 1636 dage siden - Direkte link

+1 for at bruge de rødes egen statsfinansierede (selvfølgelig) propaganda kanal til at understrege din pointe. Måske indser maroan at hans folkeskolelærer og gymnasielærer har fortiet sandheden for ham og brugt løgne og fordrejninger for at påvirke ham. 

 

Måske er det begyndelsen for ham til en indsigt i historiens virkelige forbrydelser samt den katastrofe som socialismen er for menneskeheden.

 

Hitler får hele skylden for 2 verdens krig selvom Stalin også var en af bagmændene for den. Men man skal jo forsøge at skrue national socialistens tal op. 

 

Samtidig med at eks. Maos planlagte sultning og udryddelse af millioner skøjtes let hen over. Stalin og Lenin brugte samme taktikker med at sulte millioner ihjel. Det nævnes slet ikke.....


Skrevet af Sex 1636 dage siden - Direkte link

Enig med Bertel: +1 for at bruge DR som kilde.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

13
12
15
7
14
18
16
11
17
6
15
13
9
11
14
16
22
11
8
6

- Annonce -


Om Mie Harder
Cand.merc., ph.d. i ledelse fra CBS, klummeskribent i Jyllands-Posten og Børsen, tidl. Groft sagt skribent i Berlingske.

Se Mie Harders profil
eller
Følg Mie Harder
Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -